
کارگاه گزارشنویسی با موضوع همه خبرنگاریم به همت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هفتم آبانماه در سالن آمفیتاتر هتل نیشکر با حضور خبرنگاران و کارشناسان روابطعمومی شرکتهای زيرمجموعه توسعه نیشکر برگزار شد
کارگاه گزارشنویسی با موضوع همه خبرنگاریم به همت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هفتم آبانماه در سالن آمفیتاتر هتل نیشکر با حضور خبرنگاران و کارشناسان روابطعمومی شرکتهای زيرمجموعه توسعه نیشکر برگزار شد
در این کارگاه که با موضوع گزارشگری، گزارشگری در حوزه صنعت و کشاورزی، روزنامهنگاری توسعه و صنعت نیشکر،اخلاق در روزنامهنگاری و .. از سوی دکتر محمد کاموس روزنامهنگار و پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات ارائه شد.
دکتر کاموس گزارش کامل را دارای ابعادی مانند: سوژه، نقشه راه( طراحی ساختمان گزارش) دانست و افزود: نوع گزارش( فرم و بدنه )، ورودی یا مقدمه، اطلاعات آمارها حقایق و در نهایت نتیجه و جمعبندی از دیگر اجزای گزارش هستند. تفاوت میان ورودی و مقدمه این است که ورودی مخاطب را همراه میکند. مقدمه ذهن مخاطب را نسبت به گزارش آماده میکند. در واقع گزارش ارائهی منظم حقایق اثباتشده دربارهی موضوع یا رویدادی ویژه است و خلاصهی یافتهها و پیشنهادهای مربوط به مشکل یا موضوع خاصی را مطرح میکند.
وی در ادامه گفت: در گزارش دستکم دو نقل قول که ترجیحا یکسو نباشند، لازم است، گنجانده شود. نقل و قول طلایی و اشاره به گذشته به بار معنایی گزارش کمک میکند. گزارش لزوما نباید طولانی باشد. گزارشی که ابعاد آن رعابت شود میتواند با ۵۰۰ الی ۷۰۰ کلمه تنظیم شود. نتیجهگیری (بخش پایانی) و ضروری گزارش است.
کاموس اشارهای هم به گزارشگری در حوزه کشاورزی داشت و ادامه داد: در ابتدا باید ضرورت حوزهی کشاورزی برای روزنامهنگار شناخته شود. امنیت، اشتغال، توسعه پایدار، دسترسی به بازارهای جهانی، خودکفایی، محیطزیست، صادرات( ارزآوری)، آبخیزداری و توسعه فرهنگی مواردی هستند که به رونق کشاورزی وابسته هستند. فردی در گزارشگری کشاورزی موفق است که بر اصطلاحات این حوزه تسلط داشته باشد و در اصل کارشناس رسانه باشد. در مجموع باید گفت برای اینکه گزارشگر قابلی شد، باید در هر حوزهی کاری( صنعت، کشاورزی، پزشکی) کارشناس رسانه شد و از اطلاعات و کلیدواژههای هر حوزه باخبر بود.
گفتنی است؛ در طول برگزاری کارگاه گزارشگری، حاضران به دلخواه گزارشهاای با موضوع آزاد نوشته و ارائه کردند و مواردی که به بهتر شدن گزارش منجر میشد، از سوی استاد کاموس یادآوری شد.
به گفتهی ولید آلبوناصر مدیر روابطعمومی توسعه نیشکر و صنایع جانبی، کلاسهای آموزشی به صورت دورهای با هدف تربیت و بهروزرسانی دانش خبرنگاران استان ادامه دارد و چهاردهم آبانماه مرحله دوم کارگاه گزارشگری با موضوع گزارشگری کشاورزی برگزار میشود.
ابراهیم متینسیرت