حسین خوانساری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی همدان گفت: دریافت وجه اضافه بابت خرید نان کنجدی از سوی نانواییها موجب برهم خوردن نظام سهمیه بندی آرد شده و اقدامی غیرقانونی است و شهروندان در صورت مشاهده مراتب را به تعزیرات اعلام کنند.
دیدارنیوز: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی همدان گفت: دریافت وجه اضافه بابت خرید نان کنجدی از سوی نانواییها (الزام به انتخاب تیک خرید ۲ نان به جای یک نان) موجب برهم خوردن نظام سهمیه بندی آرد شده و اقدامی غیرقانونی است و شهروندان در صورت مشاهده مراتب را به تعزیرات اعلام کنند.
حسین خوانساری افزود: در دستگاه کارتخوان پرداخت وجه نان در نانوایی گزینهای به نام کنجدی وجود دارد که برخی نانواییها علاوه بر آن، خریداران را ملزم میکنند که تیک تعداد نان را به جای یک، ۲ بار بزنند که این کار گران فروشی است.
وی در پاسخ به این مساله که زدن تیک اضافه خرید نان برای نان کنجدی باعث برهم خوردن نظام سهمیه بندی آرد و موجب تعلق آرد اضافی به نانوائیها میشود، افزود: برای فروش نان کنجدی تیک مخصوص در دستگاه کارتخوان وجود دارد، نباید از مردم وجه اضافه دریافت شود در غیراین صورت باید گزارش تخلف را به ۱۲۴ بدهند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان گفت: از وظایف اداره کل غله نظارت بر کارخانههای آرد و نحوه تولید آرد و توزیع آن بین یک هزارو ۸۵۶ نانوایی در استان همدان است.
وی با بیان اینکه برای پخت بهتر نان، آرد دریافتی نانواییها بنابر خواست خود آنها انجام میشود و نانوایی از هر کارخانه آرد بخواهد میتواند خریداری کند، خاطرنشان کرد: برخی نانوائیها آرد خود را از چند کارخانه آرد تهیه میکنند و اداره غله وظیفه دارد حمل آرد به نانوائیها را انجام دهد.
خوانساری درباره حجم آرد تحویلی به نانوائیها نیز گفت: آرد بر اساس میزان پخت نان آنها انجام میشود، برخی نانوائیها هفت کیسه آرد دریافت میکنند و برخی دیگر ۱۰ یا ۱۲ کیسه آرد در روز استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه در شهر همدان ۵۵۰ نانوایی وجود دارد درباره پخت نامناسب نان در برخی نانواییها و اعلام این مساله از طرف نانوا که آرد مناسب تحویل نمیشود، گفت: پخت نان به ۲ عامل بستگی دارد، اول اینکه آرد مناسب باشد و اینکه نانوا (شاطر) اگر دلسوز باشد میتواند نان خوبی به مشتریان تحویل دهد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان تاکید کرد: زمان مناسب ماندگاری خمیر و استفاده از مواد خوب در خمیر از اصولی است که نانوا باید برای تحویل نان با کیفیت در نظر بگیرد.
وی یادآور شد: مشاهده شده است که از یک نوع آرد و یک کارخانه نانوایی ها، نانهای متفاوتی در اختیار مردم گذاشته میشود که این به خاطر ماندگاری خمیر و هنر دست نانوا است.
عدم ماندگاری خمیر قبل از پخت باعث کیفیت پایین نان میشود
خوانساری ادامه داد: برخی نانوائیها وقتی خمیر تهیه میشود، نیم ساعت دیگر تبدیل به نان میشود که باعث کیفیت پایین نان تحویلی به مردم میشود.
وی تصریح کرد: در همدان آرد خوبی داریم و دست کارخانههای آرد باز است تا از هر کجا میتوانند گندم خود را خریداری کنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه گندم شهرستانهای نهاوند، اسدآباد و کرفس رزن جزو بهترین گندمهای استان برای تبدیل شدن به آرد است افزود: کارخانههای آرد تلاش میکنند که گندم بهتری خریداری کنند تا محصول تولیدی آنها نیز با کیفیتتر باشد.
خوانساری یادآور شد: نانوائیها بر اثر تجربه خود میتوانند تشخیص دهند کدام کارخانه آرد بهتری دارد که از همان کارخانه آرد بخرند.
نانوائیها نباید روزهای جمعه تعطیل باشند/ مردم به ۱۲۴ گزارش کنند
وی ادامه داد: یک کیسه آرد برای دولت هشت میلیون و ۸۰۰ هزار ریال تمام میشود و به مبلغ ۳۹۰ هزار ریال تا ۵۰۰ هزار ریال به نانواییها داده میشود و دولت مابه تفاوت این رقم را به عنوان یارانه پرداخت میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان در باره تعطیلی برخی نانوائیها در روزهای جمعه گفت: سال گذشته بر اساس طرحی که اجرایی شده تعطیلی جمعههای نانوائیها به روزهای هفته غیر جمعه تبدیل و تاکید شد که جمعهها نانوائیها برای رفاه حال مردم باز باشند.
وی اضافه کرد: مواردی از تخلف بوده، اما با آنها برخورد شده است، شماره تلفن ۱۲۴ بازرسی نیز برای برخورد با متخلفان است که مردم میتوانند تعطیلی روز جمعه نانوائیها را گزارش کنند.
خوانساری با اشاره به اینکه در باره زمان شروع پخت نان در نانوائیها مردم مشکلاتی دارند تاکید کرد: تعطیلی جمعه را پیگیری میکنم.
یک هزارو ۸۵۶ نانوایی در استان همدان فعال است که از این تعداد ۵۵۰ نانوایی در شهر همدان است.