تیتر امروز

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟
گفت و گوی دیدار در برنامه دیدار اقتصادی با کارشناس حوزه انرژی

فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟

دیدار اقتصادی در یکی دیگر از برنامه‌ها به سراغ فاتح برائی، کارشناس حوزه انرژی رفت. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: تفاوت نرخ صادراتی گاز مایع با نرخ واردات بنزین، کشور را متحمل زیان ۲ میلیارد دلار...
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...
گزارش از ابراهیم متین‌سیرت

خوزستان دولتی‌ترین استان کشور است‌

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب رسانه مواردی را یادآور شدند که می‌تواند نقطه‌ی عطفی در میان ادوار نمایندگان از دیروز تا به امروز باشد. از همه‌چز و همه‌کس حرف به میان بود.

کد خبر: ۱۷۴۰۷۵
۲۱:۰۶ - ۲۶ مهر ۱۴۰۳

سید محسن موسوی زاده نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب رسانه مواردی را یادآور شدند که می‌تواند نقطه‌ی عطفی در میان ادوار نمایندگان از دیروز تا به امروز باشد. از همه‌چز و همه‌کس حرف به میان بود. از محیط‌زیست، آلودگی آب و هوا، فلرهای نفتی، آموزش و پرورش، صنایع مختلف فعال استان، اشتغال و خانواده و ... مواردی که مانند حلقه‌‌های زنجیر به هم پیوسته هستند و جدا شدن هر کدام، به قیمت پاره شدن زنجیره می‌انجامد. اهواز ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بسیاری در تامین انرژی و اقتصاد کشور را در خود جای داده است. فعالیت صنایع مختلف فولادی، نوردی، لوله‌سازی، شهرک‌های صنعتی، نفت و ... که هر کدام به تنهایی برای یک شهر و استان کافی است، علاوه بر عقب‌ماندگی در وضعیت شهرنشینی و وجود حاشیه‌نشینی، مشکل اشتغال را همواره به همراه داشته است. خروج از چنین وضعیتی نیاز به اراده و بکارگیری مدیران کارآمد دارد.

*خوزستان دولتی‌ترین استان کشور است‌*
سید محسن موسوی زاده صحبت‌های خود را اینگونه آغاز کرد که در استان خوزستان مشکل بروکراسی اداری داریم. باید با روند آن مبارزه شود و تلاش کنیم سرمایه‌گذاری کنیم.

وی افزود: علت پیشرفت سایر شهرها اتکا به دولت نبود، بلکه ورود بخش خصوصی و فضایی که در اختیارشان قرار داده شد. جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، دفع سنگ‌اندازان و ایجاد فضای امن به تحول شهر منجر می‌شود. باید شرایطی را فراهم کنیم که خوزستان و شهر اهواز بهشت سرمایه‌گذاران شود. در این صورت شاهد افزایش تولید، تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال خواهیم بود.

*جلسات مجمع نمایندگان به صورت منظم برگزار می‌شود*

نماینده مردم اهواز ، کارون ، باوی و حمیدیه بیان کرد: در این راستا ؛ حرکت جمعی به سود استان است. همواره از نظرات سازنده‌ی خبرگان استفاده شود. مجمع نمایندگان از شروع فعالیت نمایندگان ، راه‌اندازی شد و جلسات به‌صورت منظم برگزار شده است. همچنین با نمایندگان ادوار قبل در ارتباط هستیم و در بحث انتصابات که می‌تواند عامل وحدت یا کثرت مجمع شود، با تکیه بر خرد جمعی و در نظر گرفتن تعهد، تخصص و تجربه مدیران پایش و انتخاب می‌شوند.

*آموزش و پرورش اساس تربیت جامعه است*

وی با اشاره به اینکه برای اصلاح مورد کد ۱۹‌ و ۵ برای آزمون با وزیر و شورای فرهنگی جلساتی گرفته شد ؛ اظهار کرد: در این راستا اعتراضاتی صورت گرفت ، که چرا در مورد تاثیر معدل در کنکور شورای فرهنگی به جای وزارت آموزش و پروش تصمیم‌گیری کند. در آزمون استخدامی اخیر وزارت آموزش و پرورش سختی‌هایی اعمال شد که به قبول نشدن برای از داوطلبان انجامید. در مورد گزینش‌ها به روند فعلی اعتراض شد و اصلاحاتی انجام شد.

وی در ادامه تاکید کرد: بسیاری از افرادی که به دلیل اعمال‌ ماده ۱۹ رد شده بودند، دعوت به گزینش شدند. درخصوص نهضتی با توجه به تعطیلی مجلس کسی حضور نداشت موضع آنان در کمیسیون آموزش به صورت مستمر پیگیری می‌شود و تصمیمات عملی گرفته و ابلاغ می‌شود. از ۲۶ هزار معلمان خرید خدمتی ۶ هزار معلم در سیستان و بلوچستان مجوز گرفتند، اعتراض شد و قرار شد به استان‌‌های دیگر برای جذب ابلاغ شود.

*سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد به شکوفایی اقتصادی ختم می‌شود*

موسوی‌زاده با بیان اینکه کارشناسان فولاد از اتمام ذخیره سنگ آهن در ۱۵ سال آینده خبر دادند ؛ خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از وقوع چنین شرایطی باید به سمت اکتشاف معادن بروند. خوزستان‌ یکی از قطب‌های اصلی تولید فولاد کشور است. باید به سمت تکمیل زنجیره ارزش فولاد حرکت کنیم. در بحث محدودیت‌های انرژی به ویژه برق، جلسات مختلفی با وزارت نیرو برگزار کردیم. کاهش تولید به واسطه‌ی محدودیت‌های انرژی به اقتصاد کشور خدشه وارد می‌کند‌.

وی افزود: شرکت فولاد خوزستان می‌بایست نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را راه‌اندازی کند. جلساتی با مدیران این مجموعه برگزار شد که از سوی مدیرعامل فولاد خوزستان اعلام شد که به مدیران نیروگاه رامین برای تکمیل فاز ۷ و ۸ پیشنهاد داده‌ايم. باید از سرمایه‌گذاران کمک گرفته شود. به صنایع پرمصرف تاکید کردیم که نیروگاه اختصاصی احداث کنند. احداث فولاد در کویر در برهه‌ای اتفاق افتاد که دولت‌مردان در چند دوره متوالی از مناطق کویری بودند و صنایع را در آنجا توسعه داده‌اند. صنایعی که همگی نياز به آب دارند.

*بازسازی و نوسازی مدارس همت همه‌جانبه را طلب می‌کند*

نماینده مردم اهواز بیان کرد:
هیچ دانش‌آموزانی نباید از تحصیل جا بماند. بازسازی و نوسازی مدارس حضور صنایع مختلف فعال را طلب می‌کند. آموزش و پرورش به تنهایی قادر به بازسازی مدارس نیست. در روزهای گذشته به همراه جمعی از مدیران نفتی از مدارس‌ غیزانیه بازدید داشتیم. قول‌های مساعدی از مدیران برای احیا و تجهیز مدارس داده شد.

اصرار مجمع نمایندگان به رئیس‌جمهور استفاده از استاندار بومی بود که با همراهی رئیس‌جمهور مواجه شد.

*تعامل شورای شهر و شهرداری‌ به سود شهر است*

وی اظهار کرد: به وضعیت فعلی تعامل شورای شهر و شهرداری‌ معترض هستیم. دود جلسات نامنظم به چشم مردم می‌رود. از اعضای شورای شهر و شهردار می‌خواهیم به جای اختلاف تفاهم کنید. ا گر شهردار ابقا شود حمایت کنید.

*اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به نیمه‌ی راه رسیده است.*

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در زمان ریاست‌جمهوری شهید رئیسی پیشرفت طرح ۵۵۰ هزار هکتاری از ۲۵ به ۵۰ درصد رسید. نهایی شدن این طرح که با تاکید مقام معظم رهبری همراه است، به آبادانی و احیا زمین‌های خوزستان ختم می‌شود. ادامه‌ی طرح باید به صورت کارشناسی و تخصصی باشد. تأمین آب مهم‌ترین نکته‌ی اجرای طرح است. نباید در شهرهایی هزینه کنیم که امکان تامین آب نباشد.

وی بیان کرد: با وجود صنایع بزرگ و کوچک استان و گردش مالی قابل توجه، عمل به مسئولیت‌‌هایی اجتماعی با هدف آبادانی امری اجتناب‌ناپذیر است. از سوی مدیران وزارت نفت اعلام شد، در سال ۱۴۰۳ چهل همت برای مسؤلیت‌هایی اجتماعی در نظر گرفته شده است. از این مقدار نزدیک به ۱۸ همت به خوزستان اختصاص داده شده که تا به امروز حدود شش همت جذب شد. منتظر مدیران استان هستیم که پروژه‌های را که می‌توان بودجه‌شان را از طریق مسؤلیت‌‌هایی اجتماعی تامین کرد، اعلام کنند تا مقدار باقیمانده هم جذب شود. از طرفی پیشهاد دادیم، صندوق متمرکز مسولیت‌های اجتماعی در استان تشکیل شود و به صورت تجمعی مبالغ از سوی سازمان‌ها و صنایع مختلف واریز شود. در صورت تجمیع واريزی‌ها مي‌توان به راحتی برای پروژه‌های نیمه‌تمام تامین سرمایه کرد.

*خوزستان‌ میراث ماندگار کشور است*

موسوی‌زاده با بیان اینکه یکی از استان‌هایی هستیم که میراث ماندگار داریم ؛ گفت: آثار باستانی دفاع مقدس و میراث معنوی در جای‌جای استان به چشم می‌خورد. باید برای حفظ آثار باستانی و مرمت وزارت ورود کند. اثر ارزشمند چغازبیل که با استعداد ایرانی ساخته شده است، شهرت جهانی دارد. با فضا‌سازی اطراف می‌توان شرايطی فراهم که این اثر فاخر جهانی در طول سال بازدید‌کننده و گردشکر داشته باشد.

وی افزود: سالیانه ۶ میلیون زائر در قالب راهیان نور به استان خوزستان سفر می‌کنند. به وزیر میراث فرهنگی پیشنهاد کردیم، ضلع سوم کاروان‌های راهیان نور شوند و از کاروان‌‌ها بخواهند در مسیر برگشت به مکان‌های باستانی مانند کول‌فرح، چغازنبیل، آبشارهای شوشتر و صدها مکان دیگر بازدید کنند. نتیجه‌ی این حرکت فرهنگی این است که ایرانی به ریشه‌ی خود پی ببرد و تعارض آثار دفاع مقدس و باستانی را از میان برداریم. باید در مسیری قدم برداریم که تمدن را به نسل‌های مختلف بشناسانیم. چرا باید مردم قلعه‌ی فرانسوی‌ها را بیشتر از کاخ آپادانا بشناسند! در صورتی که این قلعه که بیشتر به قلعه غارت معروف است، قدمتی به مراتب کمتر از کاخ آپادانا که شاهکار هنر معماری ایران باستان است، دارد.

*خوزستان آباد شود ایران آباد می‌شود*

موسوی زاده اظهار کرد: در سال ۹۷ در شورای عالی عرض کردم که بنیانگذار انقلاب فرمودند که خوزستان دینش را به اسلام و انقلاب ادا کرده است. اما همچنان و بعد از ۴۵ سال بسیاری از مسؤلین دِینشان را به خوزستان ادا نکردند.
مردم شریفی که در اربعین حرف اول می‌زنند و همواره ارادتشان را به اهل بیت (ع) نشان داده‌اند، نباید درگیر بیکاری و مهاجرت نیروی کار باشد. استانی که تا چندی پیش، جاذب نیروی کار بود به دلیل بروز برخی نابرابری‌ها، دافع نیروی کار شده است. خوزستان آباد شود، ایران آباد می‌شود.


*بودجه سال ۱۴۰۴ و کسری ۱۸۰۰ همتی*

نماینده مردم اهواز ، کارون ، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در پایان نشست خبری خاطرنشان کرد: در مورد بودجه سال آینده که در آذرماه سال جاری مورد بررسی قرار می‌گیرد، به گفته‌ی رئیس‌جمهور با کسری ۱۸۰۰ همتی مواجه هستیم. از این مقدار و از محل منابع و صرفه‌جویی ۷۰۰ همت جبران شده است. برای تامین کسری باقیمانده ۱۱۰۰ همتی از رهبری درخواست کرده‌اند که اجازه دهند به جای برداشت از صندوق در سال آینده، پنجاه درصد را پیشاپیش برداشت کنند.

البته موسسه راه ایمان که زیر نظر آیت‌ الله سیستانی فعالیت می‌کند تا به امروز ۱۱۰ مدرسه در شهر حوزه انتخابیه اهواز احداث کرده است. مدارسی که علاوه بر ساخت و تجهیز، نیروهای بومی منطقه را برای اداره‌‌ی مدرسه بکارگیری می‌کند. در حال حاضر هم در شهرستان کارون هنرستان در حال ساخت است. تبعیض‌ها در آموزش و پرورش با نگاه قومی کاملا مردود است. اقوام برادر و برابر هستند و همگی با هر نژاد، زبان و قومیتی زیر پرچم ایران متحد و بزرگ زندگی می‌کنیم.

*مجمع نمایندگان در انتصابات منفعل نیست*

موسوی‌زاده تصریح کرد: مجمع نشست‌‌های بسیاری با موضوعات آموزشی، فرهنگی، امنیتی، صنعتی و ... برگزار می‌شود. در بحث انتصابات دو رویکرد مطرح است. اگر ورود نکنیم دیگران تصمیم می‌گیرند و اگر ورود کنیم، عده‌ای هجمه می‌آورند که مگر رهبر معظم انقلاب ، فرمایش نکردند که ورود نکنیم. مستقیم ورود نمی‌کنیم ولی بی‌تفاوت هم نیستیم. در دو انتصاب اخیر یعنی تعیین مدیرعامل مناطق نفت‌خیز‌ جنوب و راه و شهرسازی باید گفت که مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب غریبه نیستند و ۳۵ سال در خوزستان زندگی می‌کنند و به سفارش هیچ نمانیده‌‌ی غیر خوزستانی منصوب نشده‌اند. از حمید بورد مدیر شرکت نفت، پرسیدیم آیا فشاری برای انتصاب بود که قویا رد کردند. مدیر کل راه و شهرسازی قبلی هم غیربومی بودند که در دولت جدید معاون همراه وزیر شد. فردی که مدیرکل شد با نظر مجمع نمایندگان انتخاب شده است. تاکید می‌شود که اصل پرورش استعدادهای خوزستان است. نماینده خوزستان نماینده قومیت‌های مختلف و حامی استعدادها و متخصصان هستند. هرکس با سلامت و دلسوزی مورد حمایت است.


*به صنایع آلاینده اخطار جدی داده‌ایم*

موسوی زاده بیان کرد: آلودگی هوا و محیط زیست شرایط را برای زندگی سخت کرده است. به صنایع آلاینده اخطار جدی داده‌ایم. حرکتی که شرکت نفت با موضوع جمع‌آوری فلرهای نفتی آغاز شده است. طبق اعلام مدیران نفتی، سوختن گازهای فلر‌های نفتی زیان پنج میلیارد دلاری را به این صنعت تحمیل کرده است. اصلاح وضعیت ورودی‌های هفت‌گانه شهر اهواز یکی از خواسته‌های نماینده ولی‌فقیه در استان است. متاسفانه تا به امروز کاری صورت نگرفته است. پیشنهاد دادم با کمک مردم ورودی‌های شهر را ساماندهی کنید. به این معنی که برای ملک‌های تجاری حاشیه ورودی مشوق‌هایی در نظر گرفته شود. در این صورت صاحب ملک برای ساماندهی پیرامونی شخصا ورود می‌کند.

*نگاه به مناطق شهری یکسان شود*

وی بیان کرد: رفتار دوگانه برخی سازمان‌ها و نهادهای اجرایی سوال بسیاری از شهروندان است. چرا باید در کیانپارس خودرویی که پارک دوبل می‌کند در کمتر از چند دقیقه جریمه می‌شود، اما در سایر مناطق مانند دروزاه این مهم اتفاق نمی‌افتد و نه تنها بی‌نظمی حاکم است، بلکه شاهد پارک خودروهای سنگین و نیمه‌سنگینی هستیم که توقف آنها در محل عبور و مرور ماه‌ها می‌گذرد و هیچ اخطاری دريافت نکرده است. باید به هر دو محله نگاه یکسان شود. انتظار می‌رود، برای ساماندهی شورای تامین و استانداری ورود کنند.

*فعالیت هنرستان نقش مولدی و مهارت‌آموزی دارد*

در هنرستان تحصیل و مهارت‌آموزی هم‌زمان انجام می‌شود. از دانش‌آموزانی که وارد هنرستان می‌شوند، انتظار می‌رود در کنار علم‌آموزی، مهارت لازم را در رشته تحصیلی کسب کنند. البته هنرستان می‌تواند با ساخت میز و صندلی در تجهیز مدارس نقش‌آفرینی کند.


*منطقه منبع؛ آب ظرفیتی که به درستی استفاده نشد*

موسوی‌زاده گفت: متاسفانه از سال‌های گذشته تا به امروز قسمت‌های مختلف کوی منبع آب با ریزش‌هایی مواجه بود که متاسفانه با از دست دادن چند شهروند همراه بود. خوشبختانه خانه‌سازی به منظور جابجایی مناطق پرخطر در کوی رمضان در حال انجام است که امیدواریم به زودی شاهد جابجایی این عزیزان باشیم. از طرفی پارک کوهستان منبع آب ظرفیتی است که باید برای استفاده عموم تجهیز شود.

*استقلال رسانه باید حفظ شود*

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقلال رسانه ، خاطرنشان کرد: استقلال رسانه باید حفظ شود. این موضوع منافی این نخواهد بود که فعالان رسانه امنیت شغلی نداشه باشند. از مدیران می‌خواهیم از اهالی رسانه‌ مشاوره بگیرند. اجازه ندهند افراد غیرمرتبط با تهدید، به مدیران سمت و سو دهند و به قولی افراد باجگیری میدان دهند. از طرفی نباید اهل قلم مورد هجمه قرار گیرد.

*نظر مجمع نمایندگان در انتخاب استاندار تاثیرگذار است*

موسوی‌زاده گفت: از زمان به روی کار آمدن دولت چهاردهم جلسات متعددی در مورد مسائل مختلف استان با وزار و شخص رئیس‌جمهور برگزار شد. در مورد انتصاب استاندار از میان ۱۵ تن، پنج فرد با در نظر گرفتن ویژگی‌هایی مورد نیاز یک استاندار فعال و میدانی به وزیر کشور معرفی شدند. دولت در حال تصمیم‌گیری است.

گزارش از ابراهیم متین سیرت 

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير