تیتر امروز

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.

هدیه ترامپ به ایران: مسیر دریای مدیترانه به روی ایران باز شد

تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج کامل و سریع نیروهای آمریکایی از سوریه، غافلگیرکننده نبود؛ چرا که ترامپ پیش از این نیز از تمایل خود برای این خروج صحبت کرده بود، اما تحت فشار وزارت دفاع، عملی کردن این تصمیم را به زمان حاضر موکول کرد.

کد خبر: ۱۷۲۷۴
۱۰:۰۹ - ۰۵ دی ۱۳۹۷

دیدارنیوز - محمود الریماوی در العربی الجدید نوشت: تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج کامل و سریع نیروهای آمریکایی از سوریه، غافلگیرکننده نبود؛ چرا که ترامپ پیش از این نیز از تمایل خود برای این خروج صحبت کرده بود، اما تحت فشار وزارت دفاع، عملی کردن این تصمیم را به زمان حاضر موکول کرد.
 
در ادامه این مطلب آمده است: این اعلام ترامپ با استقبال روسیه و ترکیه مواجه شد؛ چرا که عقب‌نشینی آمریکا را به معنای یک پیروزی استراتژیک برای خود می‌دانند. ترکیه که علنا برای مقابله با نیروهای مسلح کرد آماده می‌شود، خروج آمریکا را به معنای تضعیف طرف کردی و برداشته شدن چتر حمایتی ایالات متحده از آن می داند.
 
این در حالی است که صحبت‌های مسئولان ترکیه در مورد حمله به شرق فرات، می‌تواند به نفع ایران و روسیه باشد؛ از این جهت که می‌توانند در نشست آستانه بدون حضور ترکیه، به نتایج مورد نظر خود در مورد سوریه دست یابند.
 
در این میان، طرف کردی در مورد تصمیم آمریکا برای عقب‌نشینی، تردید داشت اما واشنگتن بوضوح تصریح کرد که هدف آن یعنی شکست داعش محقق شده است و به این ترتیب، ائتلاف آمریکا با کردها پایان می یابد!
 
در مراحل قبل، کردها از حمایت روسیه برخوردار بودند و حتی روس‌ها خواستار حضور نمایندگان کردی در مذاکرات ژنو شدند، اما پس از تضعیف معارضان مسلح، موضع روس‌ها نسبت به کردها تغییر کرد و روسیه به آنها در مورد ایجاد یک موجودیت مستقل در شرق فرات، هشدار داد!
 
در ادامه این چشم‌پوشی روسیه از کردها، اکنون شاهد تغییر موضع آمریکا نسبت به کردها هستیم و این مساله نشان‌دهنده وجود تفاهم های پنهان آمریکایی روسی در مورد شرق فرات، میدان‌های نفتی و دیگر امور است.
 
علاوه بر این، شاهد یک صف‌آرایی گسترده بین ایران و روسیه هستیم که طی آن، قصد دارند به ترکیه برای خروج از سوریه، پس از شکست داعش فشار وارد کنند. بنابراین، خروج آمریکا از سوریه تنها به صورت موقتی به نفع ترکیه است و در ادامه، با افزایش نفوذ ایران و روسیه، ترکیه از این مساله متضرر می شود؛ چرا که عقب‌نشینی آمریکا این امکان را به ایران می دهد تا از طریق مرزهای عراق و سوریه به دریای مدیترانه برسد.
 
بنابراین، عقب نشینی آمریکا هدیه سخاوتمندانه ای برای ایران محسوب می‌شود که شاید خود ایرانی ها هم انتظارش را نداشتند. در روزهای آینده، حضور نیروهای ایرانی در جنوب سوریه تقویت می شود و این مساله می تواند تهدیدی برای اردن باشد.
 
این سخاوت آمریکا البته شامل روسیه هم می‌شود، که در آینده نفوذ در سوریه را با تهران تقسیم خواهد کرد. این در حالی است که فرانسه با تصمیم آمریکا در مورد عقب‌نشینی همراهی نکرده و مسئولان فرانسوی اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور همچنان در سوریه باقی خواهند ماند
منبع: اعتماد
ارسال نظرات
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی