در دنیای دیجیتال امروز، شبکههای کامپیوتری نقش حیاتی در تبادل اطلاعات و اتصال افراد به یکدیگر ایفا میکنند. یکی از ارکان اصلی این شبکهها، کابلهای شبکه هستند که وظیفهی انتقال دادهها را بر عهده دارند.
دیدارنیوز: در دنیای دیجیتال امروز، شبکههای کامپیوتری نقش حیاتی در تبادل اطلاعات و اتصال افراد به یکدیگر ایفا میکنند. یکی از ارکان اصلی این شبکهها، کابلهای شبکه هستند که وظیفهی انتقال دادهها را بر عهده دارند. کابلهای شبکه در شکلها و اندازههای مختلف وجود دارند و هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. کابلهای شبکه به سه دسته کلی کابلهای زوج به هم تابیده، کواکسیال و فیبر نوری تقسیم میشوند. در ادامه به بررسی هریک از این نوع کابلها و مزایا و معایبشان خواهیم پرداخت.
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه به مجموعهای از سیمهای مسی یا شیشهای گفته میشود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین دستگاههای مختلف در یک شبکه کامپیوتری استفاده میشود. این کابلها وظیفهی حیاتی انتقال سیگنالهای الکتریکی یا نوری را بر عهده دارند تا تبادل اطلاعات بین کامپیوترها، روترها، سوییچها و سایر تجهیزات شبکه امکانپذیر شود. کابلهای شبکه در انواع مختلفی هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب نوع کابل مناسب برای یک شبکه به عوامل مختلفی مانند سرعت مورد نیاز، طول شبکه، میزان تداخل الکترومغناطیسی و بودجه بستگی دارد. در دوره های آموزش شبکه شما به خوبی با انواع کابل شبکه آشنا خواهید شد.استفاده از نویز زیاد در حملات سایبری هم کاربرد دارد ، برای یادگیری انواع حملات هکری و آموزش هک می توانید به وب سایت توسینسو مراجعه کنید.
کابل شبکه UTP
کابل شبکه STP
2.کابل کواکسیال
این نوع کابل از یک هادی مسی مرکزی که توسط یک عایق احاطه شده ساخته میشود. عایق توسط یک لایه هادی فلزی پوشیده شده است که به عنوان سپر عمل میکند. ساختار کابل کواکسیال به گونهای است که از تداخل الکترومغناطیسی (EMI) و نویز محافظت میکند. این امر باعث میشود این کابلها برای انتقال سیگنالهای فرکانس بالا مانند سیگنالهای تلویزیونی، رادیویی و دادههای کامپیوتری ایده آل باشند. با این حال، آنها به دلیل پهنای باند محدود و حجم بزرگ، به اندازه سایر انواع کابلها مانند کابلهای فیبر نوری مدرن نیستند.
3.کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری نوعی کابل است که از رشتههای نازک شیشهای به نام تار نوری برای انتقال نور استفاده میکند. این نوع کابلها به دلیل سرعت و پهنای باند بسیار بالا و همچنین مسافتهای طولانی که میتوانند بدون افت کیفیت طی کنند.ساختار کابل فیبر نوری به صورت زیر است. فراموش نکنید که شما با استفاده از ابزارهایی که در سیستم عامل لینوکس وجود دارد می توانید در ارتباطات فیبر نوری اختلال ایجاد کنید ، برای آموزش لینوکس می توانید به مرجع آموزش لینوکس ایران ، وب سایت توسینسو مراجعه کنید.
انتخاب جنس مناسب روکش و مغزی کابل شبکه به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از آنها عبارت است از:
اگر به دنبال یک کابل برای شبکهای هستید که در محیط پر نویز قرار دارد، کابل STP را انتخاب کنید. اگر به دنبال سریعترین و پهنای باند وسیعترین نوع کابل هستید، کابل فیبر نوری انتخاب خوبی است. شناخت کابل های شبکه از جمله تخصص هایی است که در دوره های آموزشی شبکه به عنوان یک الزام معرفی می شود ، بهتر است قبل از ورود به دوره های آموزشی سطح بالاتر مثل دوره های آموزش mcsa ، دوره های آموزش ccna و دوره های آموزش میکروتیک ، با این مفاهیم به خوبی آشنایی پیدا کنید.