تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.
محمد مهاجری نوشته یکدست سازی و خالص سازی، باعث شد قد حاکمیت آب برود

آیا قالیباف کاندیدای نظام است؟

محمد مهاجری در یادداشتی با عنوان «آیا قالیباف کاندیدای نظام است؟» به تحلیل انتخابات ریاست جمهوری سال‌های گذشته و هشتم تیرماه پرداخت و نوشت: در انتخابات ۱۴۰۳ باز هم قالیباف برای چهارمین بار به میدان آمده و بعضی تحرک‌ها می‌خواهد به این شائبه و شایعه دامن بزند که او همچنان کاندیدای نظام است.. فشار به جلیلی برای کناره گیری به نفع او در این راستاست.

کد خبر: ۱۶۷۴۷۸
۱۳:۴۰ - ۰۲ تير ۱۴۰۳

آیا قالیباف کاندیدای نظام است؟

دیدارنیوز _ محمد مهاجری*: شاید نخستین بار موضوع"کاندیدای نظام" در انتخابات ۷۶ به میان آمد. جریان راست آن روز، به گونه‌ای برخورد کرد که ناطق نوری نامزد نظام است. سیدمحمد خاتمی، اما به راحتی توانست او را شکست دهد.

در سال ۱۳۸۰ احمد توکلی وارد عرصه شد. خاتمی این بار هم از سد کاندیدای نظام عبور کرد.

در سال ۸۴ نامزد‌های اصولگرا متعدد بودند، اما لقب کاندیدای نظام را محمدباقر قالیباف کسب کرد، اما نتوانست رئیس جمهور شود. در سال ۸۸ گفتند احمدی نژاد کاندیدای نظام است و البته رای آورد.

در ۱۳۹۲ قالیباف باز هم در خلعت کاندیدای نظام وارد شد و انتخابات را به حسن روحانی باخت. در سال ۹۶ قالیباف با مرحوم رئیسی وارد میدان شدند و گفته شد هر دو کاندیدای نظام هستند. چند روز مانده به انتخابات، قالیباف به فرموده کنار کشید و لقب کاندیدای نظام در رئیسی منحصر شد. او هم پاستور را به حسن روحانی وانهاد و رفت.

در ۱۴۰۰ ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار شدند تا مرحوم ابراهیم رئیسی را کاندیدای نظام معرفی کنند. برای نخستین بار این شائبه همیشگی به واقعیت نزدیک شد و او توانست در غیبت و ردصلاحیت رقبای مشهور، رئیس جمهور شود.

اینک در انتخابات ۱۴۰۳ باز هم قالیباف برای چهارمین بار به میدان آمده و بعضی تحرک‌ها می‌خواهد به این شائبه و شایعه دامن بزند که او همچنان کاندیدای نظام است.. فشار به جلیلی برای کناره گیری به نفع او در این راستاست.

قالیباف لابد فکر می‌کند بدهی نظام جمهوری اسلامی به او مبنی بر رئیس جمهور شدنش دارد نقد می‌شود! ترکیب نامزد‌های اصولگرای تایید صلاحیت شده که همردیف با او در مناظره می‌نشینند، او را امیدوار می‌کند. تقریبا همه قدکوتاه‌تر از اویند. قالیباف جوری حرف می‌زند که مصداق ضرب المثل "آسه برو آسه بیا " ست. درگیر نمی‌شود. فقط حرف خودش را می‌زند که دست برقضا نه نکته درخوری دارد، نه وعده مهمی. ادای منتقدان را در می‌آورد، اما به حدی لایتچسبک است که صدای یکی دو نامزد اصولگرای دیگر را هم درآورده.

واقعیت، اما لزوما این نیست. همه فهمیده اند انتخابات ۱۴۰۰ یک اشتباه بزرگ بود. یکدست سازی و خالص سازی، باعث شد قد حاکمیت آب برود و ۱۴۰۳ فرصتی برای بازسازی است. اما نه به گونه‌ای که به ۷۶ و ۹۲ برگردد. تیغ ردصلاحیت‌ها همچون ۳ سال پیش، نامزد‌هایی را که می‌توانستند طومار خالص سازان را در هم بپیچند تایید نشد. اما نامزدی را در بین اصلاح طلبان تایید کردند که در ۱۴۰۰ رد شده بود! لابد ارزیابی یکدست سازان این بود که با او (پزشکیان) می‌توان قصه یک تیر و دو نشان را تکرار کرد. یعنی اگر اصلاح طلبان پشتش درنیامدند که شکست می‌خورد و بازی تمام می‌شود؛ و اگر هم حمایتش کردند، بدلیل مشارکت پایین، می‌بازد و اصلاح طلبان با فن خود خاک شده اند و در نتیجه قالیباف به عنوان کاندیدای نظام رئیس جمهور می‌شود.

زمین بازی، اما واقعا اینگونه است؟ شاید باشد، اما این زنجیر یک حلقه مفقوده دارد و آن "کاندیدای نظام" است. کاندیدای نظام حتی اگر در ذهن بعضی‌ها یک واقعیت باشد، اما در عرصه عمل بار‌ها نقض شده و حاکمیت نشان داده که چنین نامزدی را یا ندارد یا اگر دارد تا آخر پایش نمی‌ایستد.

و قالیباف، توهم کاندیدا‌های نظام است که مطرح کردنش یک هدف دارد: کاهش مشارکت و نتیجتا معلوم بودن نتیجه انتخابات.

هنوز از بیان رهبرمعظم انقلاب که میزان مشارکت، مهمتر از نتیجه انتخابات است، بیش از ۱۰ روز نمی‌گذرد. اگر این امید رهبری محقق شود، مفهوم کاندیدای نظام یک بار دیگر هوا می‌شود و قالیباف هم می‌رود پی کارش!

* فعال سیاسی اصولگرا

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير