تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
حزب اپوزیسیون جمهوری‌ خلق ترکیه حزب حاکم را کنار زد

شکست اردوغان در انتخابات

تحلیلگران درباره شکست رجب طیب اردوغان در انتخابات شهرداری‌ها می‌گویند او و حزب عدالت و توسعه بدتر از آنچه نظرسنجی‌ها پیش بینی می‌کردند، ظاهر شدند و دلیل آن تورم فزاینده، رای دهندگان ناراضی اسلام‌گرا و در استانبول، جذابیت امام‌اوغلو فراتر از پایگاه سکولار CHP بوده است.

کد خبر: ۱۶۳۳۵۵
۰۹:۰۹ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۳

شکست اردوغان در انتخابات

دیدارنیوز: بر اساس گزارش‌ها، حزب جمهوری خواه خلق ترکیه (CHP) برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته پس از پردازش ۵۰ درصد آرا از حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) در انتخابات شهرداری‌ها پیشی گرفته است.

داده‌های رای‌گیری که توسط شبکه تلویزیونی «تی آر تی هابر» ترکیه منتشر شده است نشان می‌دهد حزب CHP در حال حاضر ۳۷.۸ درصد آرا را به خود اختصاص داده است و اندکی از حزب عدالت و توسعه که ۳۶.۸ درصد آرا را به خود اختصاص داده است، پیشی گرفته است.

حزب مساوات و دموکراسی خلق‌ها (DEM) طرفدار کرد‌ها با کمتر از ۶ درصد آرا در میان سه حزب برتر قرار دارد، در حالی که حزب جنبش ملی (MHP) که متحد حزب عدالت و توسعه است کمتر از ۴ درصد آرا را به خود اختصاص داده است.

حزب عدالت و توسعه که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد، از سال ۲۰۰۴ در تمام انتخابات شهرداری‌ها اول شده است.

اتحاد ملت، ائتلافی متشکل از شش حزب مخالف که برای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در ماه مه ۲۰۲۳ شرکت کرده بودند، اساساً پس از نتایج نامطلوب رأی‌گیری منحل شد. در انتخابات فعلی شهرداری‌ها، CHP به صورت انفرادی حضور یافت.

در همین حال، ازغور اوزل، رهبر جدید CHP، نتیجه اولیه را یک «نتیجه تاریخی» و «سیگنال روشن» به دولت فعلی توصیف کرد: «رای دهندگان ما امروز تصمیم بسیار مهمی گرفتند. امروز رای دهندگان تصمیم گرفتند مفهوم جدیدی از حکومت را ایجاد کنند. اتحاد ملتی که ما همراه با مردم خود ایجاد کردیم به یک نتیجه تاریخی دست یافته است. کسانی که نادیده گرفته شده بودند سیگنال روشنی را به آن‌ها ارسال کردند. من می‌خواهم همه بدانند که در این پیروزی، بازنده‌ای وجود ندارد. مهم نیست که مردم امروز به کدام حزب رای داده‌اند، من نمی‌خواهم آن‌ها احساس بازنده داشته باشند.»

در همین حال پیروزی شهردار استانبول «اکرم امام‌اوغلو» از حزب جمهوری‌خواه خلق که از وی به عنوان کاندیدای بالقوه ریاست جمهوری آتی ترکیه یاد می‌کنند، بزرگترین ضربه انتخاباتی خود را به رئیس جمهور رجب طیب اردوغان و حزب او وارد کرد. با شمارش بیشتر آرا، امام‌اوغلو با ۱۰ درصد برتری نسبت به نامزد حزب حاکم در رقابت برای شهرداری استانبول، بزرگترین شهر ترکیه، پیشتاز است و در آنکارا نیز حزب جمهوری خواه خلق پایتخت را حفظ کرده است.

به گزارش رویترز، هم‌زمان اردوغان در یک سخنرانی پس از نیمه شب با پذیرش نتایج انتخابات، آن را یک «نقطه عطف» خواند. تحلیلگران می‌گویند او و حزب عدالت و توسعه بدتر از آنچه نظرسنجی‌ها پیش بینی می‌کردند، ظاهر شدند و دلیل آن تورم فزاینده، رای دهندگان ناراضی اسلام‌گرا و در استانبول، جذابیت امام‌اوغلو فراتر از پایگاه سکولار CHP بوده است.

امام‌اوغلو، ۵۳ ساله، اواخر روز یکشنبه به هزاران طرفدار خوشحال خود گفت: کسانی که پیام ملت را درک نمی‌کنند، در نهایت شکست خواهند خورد.

این تاجر سابق که در سال ۲۰۰۸ وارد عرصه سیاست شد و اکنون به طور گسترده به عنوان یک رقیب احتمالی ریاست جمهوری از او یاد می‌شود، گفت: امشب، ۱۶ میلیون شهروند استانبول پیامی را هم به رقبای ما و هم به رئیس جمهور ارسال کردند.

اردوغان که در دهه ۱۹۹۰ شهردار زادگاهش استانبول نیز بود، پیش از انتخابات شهرداری که تحلیلگران آن را معیاری برای حمایت او و دوام اپوزیسیون توصیف کردند، مبارزات انتخاباتی سختی انجام داده بود.

مردم ترکیه روز یکشنبه برای انتخاب شهرداران ۸۱ شهر از جمله ۳۰ کلان شهر، روسای شهرداری‌ها، دهیاران و بخشداران و شورا‌های روستا رای دادند.

مطلب مرتبط:

چرا انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه مهم است؟

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر