تیتر امروز

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود
بررسی موانع دولت پزشکیان، قدرت اقناع و منتقدان با یک فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود

در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های «میدان پاستور» میزبان احمد زیدآبادی، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب بودیم. او معتقد است که در انتخابات ریاست جمهوری به دلیل حضور سعید جلیلی ما پزشکیان را فرستادیم...
قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است
در گفتگوی دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی مطرح شد

قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است

هم در تهران، هم در واشنگتن و هم در میان اردوگاه اروپایی‌ها، تمایل به تمدید مکانیسم ماشه به دلایل مختلف وجود دارد. حال اینکه آیا، چنین خواهد شد یا خیر، طبعا مذاکرات امروز(سه‌شنبه) ایران با تروئیکای...
مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات

این صد و دهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
انتقاد یک رسانه از هادی طحان نظیف

آقای سخنگو و املت انتخابات!

پس از اظهارات طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه تعداد بالای افراد تایید صلاحیت شده ادعای «خالص‌سازی» را زیر سوال می‌برد، یک رسانه به انتقاد از او پرداخت.

کد خبر: ۱۶۱۶۰۷
۰۸:۳۵ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲

آقای سخنگو! انتخابات بدون کاندیداهای متنوع، همان املت بدون گوجه است

دیدارنیوز: اظهارات اخیر هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره تایید صلاحیت شدگان با انتقاد سایت عصر ایران روبرو شده است.

عصر ایران نوشت: «آقای هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در دفاع از عملکرد این شورا در بررسی صلاحیت‌ها گفته است: اعداد و ارقامی که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شاهد هستیم (وجود ۵۱ کاندیدا برای هر کرسی) ادعای خالص سازی را زیر سوال می‌برد.

به بهانه این سخن و فارغ از شرایط انتخابات پیش رو، "نظریه مثلث انتخابات" یا "املت انتخابات" را مطرح می‌کنیم.

هر انتخابات نیز سه ضلع اصلی دارد: "تعدد کاندیداها"، "تکثر فکری و سیاسی کاندیداها" و "شرایط عادلانه رقابت".

طحان نظیف به درستی به ضلع اول اشاره و بر تعدد کاندیدا‌ها تاکید کرده است. بدیهی است در حوزه انتخابیه‌ای با یک کرسی، نمی‌توان با یک نامزد، رأی گیری کرد و نام آن را انتخابات گذاشت.

اما تعداد بالای کاندیداها، برای یک انتخابات، هر چند لازم است، ولی کافی نیست. مردم باید در بین کاندیدا‌های پرشماری که در دسترس دارند، افراد همسوی فکری و سیاسی خود را بیابند. هزار کاندیدا هم برای یک کرسی وجود داشته باشد، ولی هر هزار نفرشان شبیه هم باشند، ضلع تکثر فکری و سیاسی شکل نمی‌گیرد. کثرت عددی با تکثر فکری و سیاسی معنی دار می‌شود.

ضلع سوم نیز فضای عادلانه رقابت است که شامل عدالت در بررسی صلاحیت ها، عدالت در برخورداری از امکانات عمومی، عدالت قضایی در مواجهه با تخریب ها، بی طرفی و سلامت برگزار کنندگان و ناظران و تمکین آن‌ها به نتیجه واقعی آراست.

از سه ضلع فوق، تنها یک ضلع که به کاندیدا شماری مربوط می‌شود، توسط برگزار کنندگان قابل اعلام و اثبات است و دو ضلع دیگر یعنی تکثر فکری و سیاسی کاندیدا‌ها و شرایط عادلانه رقابت، توسط وجدان جمعی ارزیابی می‌شود و مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

این که برگزار کننده انتخابات بگوید "زمینه مشارکت برای همه اشخاص و گروه‌های سیاسی فراهم است" یا بر بی طرفی خود در روند انتخابات تاکید کند، کفایت نمی‌کند و باید مردم در عمل چنین چیزی ببینند و اقناع عمومی شکل بگیرد.

در یک بیان تمثیلی، انتخابات مانند یک املت است. همان طور که املت سه ماده اولیه برای تهیه دارد (روغن، گوجه فرنگی و تخم مرغ)، انتخابات هم سه لازمه پیش گفته را دارد.

اگر برای پختن یک املت، گوجه نداشته باشیم، نمی‌توانیم با افزودن بر تعداد تخم مرغ ها، فقدان گوجه را جبران کنیم. در انتخابات نیز نمی‌توان به عنوان مثال، فقدان تکثر فکری و سیاسی کاندیدا‌ها را افزایش تعداد کاندیدا‌ها جبران کرد.

وقتی گوجه نباشد، هر چقدر هم تخم مرغ به ماهیتابه بیفزاییم، به املت نمی‌رسیم و حداکثر می‌توانیم به نیمرو برسیم که غذای دیگری است و نمی‌توان آن را به جای املت، روی میز گذاشت.»

مطلب مرتبط:

ادعای «خالص‌سازی» زیر سوال رفت!

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز سه‌شنبه ۰۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۰۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۰۴ شهريور
امروز سه‌شنبه ۰۴ شهريور