تیتر امروز

تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
دلیل آلودگی هوای اهواز، اصفهان، تهران و .. چیست؟

نظر درویش درباره اقدامات دولت برای کاهش آلودگی؛ تقریبا در حد هیچ!

محمد درویش، کارشناس محیط زیست، با اشاره به اینکه به تدریج که هوا سردتر می‌شود، پدیده وارونگی هوا هم تشدید شده و آلودگی هوا با تداوم این روند کمتر نخواهد شد، درباره اقدامات دولت ابراهیم رئیسی برای کاهش آلودگی‌ها گفت: اقدامات دولت برای کاهش آلودگی تقریبا در حد هیچ است، بحران آلودگی را برای مردم عادی کرده‌اند.

کد خبر: ۱۵۸۴۸۴
۲۰:۲۵ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲

نظر درویش در اقدامات دولت برای کاهش آلودگی؛ تقریبا در حد هیچ!

دیدارنیوز: آلودگی هوا و بحران محیط زیستی در شهر‌های مختلف طی روز‌های اخیر گسترش بیشتری یافته است. تا حدی که اصفهان و تهران و اهواز و عمده مراکز استان‌ها به دلایل مختلف درگیر آلودگی هوا شدید شده‌اند. اقدامات دولت نیز تاکنون نتایج قابل توجهی نداشته است.

محمد درویش، کارشناس محیط زیست، درباره علت اساسی آلودگی هوا چند روز اخیر به «انتخاب» گفت: این ماجرا سابقه دارد و از اواسط پاییز به سمت دی ماه، متاسفانه شاهد پدیده‌های هوایی هستیم که آلودگی را تشدید می‌کند. الان در اهواز مهم‌ترین دلیل تشدید آلودگی سوزاندن بقایای نیزار‌های نیشکر است که هوا را به شدت آلوده کرده است. در اصفهان مهم‌ترین دلیل واحد‌های آلاینده ثابت است، یعنی فعالیت‌های معدنی در دشت سگزی و کارخانه جات مهم‌ترین دلیل آلودگی هواست. در تهران و تبریز و مشهد، ابزار‌ها و وسائل آلودگی متحرک این کار را می‌کنند. در تمام نقاط کشور دلایل آلودگی متفاوت است. این آلودگی مسئله بسیار خطرناکی است، اما متاسفانه مثل دیگر مسائل کشور ما از حالت بحران خارج شده و مسئله بحران دیگر برای مردم عادی شده است.

او در رابطه با اقدامات دولت برای کاهش آلودگی بیان کرد: متاسفانه اقدامات دولت تقریبا در حد هیچ است. در خوزستان وقتی مردم اعتراض می‌کنند که باقیمانده کشتزار‌های نیشکر را نسوزانید، مسئولین می‌گویند چه کاری انجام دهیم؟ درحالیکه به راحتی می‌توان آن‌ها را دفن کنند یا تبدیل به کود کرد، مقداری هزینه دارد، اما دولت زیر بار آن نمی‌رود. در اصفهان طرح‌های انتقال آب اجرا می‌کنند تا کارخانه جات را توسعه دهند یعنی وضعیت در اصفهان می‌تواند خیلی بدتر شود. تلاش‌هایی که برای تغییر خودرو محوری به بوم محوری شده بود هم شهرداری جدید آن‌ها را تعطیل کرده است. ما با این وضعیت به سمت بحران جدی‌تر حرکت می‌کنیم.

او درباره تداوم آلودگی گفت: به احتمال خیلی زیاد این روند تشدید هم خواهد شد و کمتر نمی‌شود. به تدریج که هوا سردتر می‌شود پدیده وارونگی هوا هم تشدید شده و آلودگی هوا با تداوم این روند کمتر نخواهد شد.

این کارشناس محیط زیست درباره علت اساسی آلودگی هوا تهران و راهکار عبور از آن گفت: طبق آخرین پژوهش‌های معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران انجام داده، تاکید دارد که عامل مهم آلودگی هوا در تهران وسائل حمل و نقل هستند و ۸۰ درصد آلودگی در تهران تقصیر خودروهاست که باید تلاش کنیم مردم کمتر از خودرو استفاده کنند. در دوره قبلی تلاش‌هایی برای ایجاد مسیر ایمن دوچرخه سواری ایجاد شد و دوچرخه اشتراکی راه بیفتد، اما هیچکدام از آن‌ها اتفاق نیفتاد و برنامه ۵ ساله دوچرخه متوقف شد و شاهد این هستیم که تعداد روز‌های ناسالم مدام در حال افزایش است. ما نیازی نیست که چرخ را از اول اختراع کنیم، در کلمبیا و مکزیک یا کشور‌های توسعه یافته اروپایی به سمت ایجاد مسیر‌های ایمن برای دوچرخه سواری رفته‌اند تا مردم کمتر از خودرو استفاده کنند، اما در تهران اولویت برای ایجاد اتوبان و پارکینگ طبقاتی است. این اشتباه است که فکر کنیم فقط با توسعه مترو می‌توان مشکلات را حل کرد. ما باید همزمان سراغ حمل و نقل جایگزین برویم و امیدوارم شورای ششم بتواند کندی رفتارهایش در دو سال اخیر را جبران کند و از قانون ۵ ساله دوچرخه پیروی کند. تبدیل تهران به شهری که دوچرخه سوار بیشتری داشته باشد این شهر را می‌تواند به یک شهر گردشگری تبدیل کند؛ مثل اتفاقی که در پاریس می‌افتد و گردشگران نیز از بدون ترافیک بدون چنین شهری استقبال می‌کنند.

مطلب مرتبط:

محمد درویش: مردم مدام به ما می‌گویند خانه از پای‌بست ویران است/ در حوزه محیط‌ زیست محکوم‌ایم که ناامید نباشیم!

محمد درویش: قالیباف از سرمایه‌گذار میانکاله حمایت می کند/ فشار برای برکناری سلاجقه

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی