تیتر امروز

تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.

واکنش یک نماینده به سفر هیات طالبان؛ دغدغه‌های زیادی داریم

رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر هیات طالبان به تهران می‌گوید که دغدغه‌های زیادی در رابطه با افغانستان داریم و باید تلاش کنیم روابط خوب با طالبان را حفظ کرده و آن را گسترش دهیم.

کد خبر: ۱۵۸۱۸۸
۱۰:۱۶ - ۱۶ آبان ۱۴۰۲

واکنش یک نماینده به سفر هیات طالبان؛ دغدغه‌های زیادی داریم

دیدارنیوز: یک نماینده مجلس گفت: سفر هیأتی از طالبان به ایران فرصت ارزشمند بود و نباید توقع داشته باشیم همه چالش‌های ما با افغانستان با این سفر حل شود.

جلیل رحیمی جهان آبادی، درباره سفر هیأتی از طالبان به کشورمان گفت: کشور افغانستان دارایی مرز طولانی و تاریخ بسیار طولانی‌تر و اشتراکات زیادی با کشورمان است. ما درحال حاضر پذیرایی میلیون‌ها مهاجر افغانستانی هستیم که به صورت مجاز و غیرمجاز در ایران حضور دارند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به این‌که ما مسائل مرزی با افغانستان داریم، عنوان کرد: با تبادلات مرزی ما با افغانستان مرز تجاری دوغارون، مرز میلک و سایر نقاط ارتباطی مرزی تامین می‌شود. ما تعاملات اقتصادی با این کشور داریم و شرکت‌های ما در بعضی از زمینه‌ها فعال و رو به گسترش است.

وی با بیان این‌که سفر هیات طالبان به عنوان حکومت مستقر در افغانستان به نظر من می‌تواند فرصت ارزشمندی برای شنیدن دیدگاه‌های یکدیگر باشد، اظهار داشت: به هرحال ما دیدگاه‌هایی نسبت به حضور مهاجرین افغانستانی، حقابه‌ها و بعضی از اختلاف‌نظر‌های مرزی و همچنین پیرامون افرایش تعاملات مرزی و گمرکات داریم و این سفر می‌تواند فوق‌العاده موثر و راهگشا باشد.

رحیمی جهان‌آبادی افزود: از اقدام شایسته آقای کاظمی‌قمی در دعوت از این هیات تشکر می‌کنم، زیرا ما دغدغه‌های زیادی در رابطه با افغانستان داریم.

وی یادآور شد: علیرغم این‌که یکی از دغدغه حضور آمریکا در افغانستان بود که رفع شد، در حال حاضر بحث تشکیل دولت فراگیر و مشارکت همه گرو‌ه‌ها، اقوام و مذاهب برای ما دارای اهمیت است تا چالش‌ها در افغانستان کم شود، صلح و ثبات به وجود بیاید و یک زیست شرافت‌مندانه فراهم شود که مهاجرین این کشور به کشورشان بازگردند و باعث توسعه و گسترش آن شوند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: ما قصد دخالت در امور افعانستان را نداریم و الان که صحبت می‌کنیم به عنوان یک کشور همسایه و پیشنهاد است، اما هر میزان دولت فراگیرتری تشکیل دهند و قومیت و مذاهب مختلفی در این دولت بگنجانند و شرایط بازگشت را برای سرمایه‌داران، نخبگان و افراد مختلف فراهم کنند به نفع خودشان است که جمعیتی که در کشور‌های مختلف آواره و پراکنده هستند، بازگردند و در خدمت توسعه و پیشرفت افغانستان باشند.

وی افزود: یکسری دغدغه هم ما خودمان در خصوص تردد‌های مرزی، آشنایی مرزبانان با حدود مرزی، تنش‌هایی که ایجاد می‌کنند، بحث حقابه هیرمند، آب هریرود و سد دوستی و آبی که به این سد می‌ریزد داریم و شاید یکی از جدیدترین موضوعاتی که می‌خواهیم صحبت کنیم بحث تبادلات تجاری و منطقه آزاد تجاری در استان خراسان است، زیرا این استان متصل به منطقه غربی افعانستان و هرات و منطقه آزاد دوغارون که در مجلس تصویب شد، است و ایران قصد دارد سرمایه‌گذاری وسیعی آنجا انجام دهد هم کالا به افعانستان صادر شود و هم کالا‌های اگر افعانستان دارد در این منطقه آزاد برای صادرات آماده و به جهان صادر شود که به نظر من این نکات مهم است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این سفر می‌تواند فوق‌العاده ارزشمند باشد، اما اینکه توقع شود تمام مشکلات منطقه و حقابه با یک سفر حل شود قدر مسلم نه ما چنین توقعی داریم و نه طرف طالب و این غیر واقع‌بینانه است؛ زیرا دولت‌ها در طول تاریخ قرارداد‌هایی می‌بندند که در زمان ممکن است مشکلاتی پیدا کند و نیاز به صبر و رایزنی دارد چیزی که مهم است سطح روابط و نحوه تعاملات ما با طالبان است که مطلوب و خوب است و باید تلاش کنیم همین روابط خوب را حفظ کرده و گسترش دهیم و برای رفع دغدغه‌ها تلاش کنیم.

وی در خصوص اینکه آیا کمیسیون امنیت ملی دیداری با هیات طالبان داشته گفت: کمیسیون امنیت ملی چنین برنامه‌ای ندارد اگر از طرف دولت و یا کاظمی قمی قصدی برای این مورد وجود داشته قطع به یقین در کمیسیون بررسی می‌شود و استقبال می‌کنیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی