تیتر امروز

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟
دیدار با حضور کارشناسان برگزار کرد

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران، موضوع نشست تخصصی بود که پیش از آغاز جنگ با حضور حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری و پوران‌دخت نیرومند روانشناس بالینی برگزار شد.

این افراد نوشابه رژیمی نخورند

نتایج یک مطالعه‌ جدید نشان می‌دهد زنان باردار یا شیرده‌ای که نوشابه رژیمی یا دیگر غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی آسپارتام مصرف می‌کنند، بیشتر احتمال دارد فرزندان پسر آن‌ها دچار اوتیسم شوند.

کد خبر: ۱۵۷۷۲۵
۱۸:۱۳ - ۰۶ آبان ۱۴۰۲

این افراد نوشابه رژیمی نخورند

دیدارنیوز: محققان دانشگاه سن‌آنتونیو دریافتند پسر‌هایی که تشخیص داده شد اوتیسم دارند، مادران آن‌ها هر روز حداقل یک نوشابه رژیمی مصرف می‌کردند.

سرپرست این مطالعه می‌گوید تحقیق ما علت و معلول بودن مصرف آسپارتام و احتمال اوتیسم را ثابت نکرد؛ اما یک پرچم قرمز هشداردهنده به ما نشان داد.

در این مطالعه، محققان از مادران ۲۳۵ کودک دچار اختلال طیف اوتیسم در مورد مصرف نوشابه رژیمی سؤال کردند و نتایج را با یک گروه ۱۲۱ نفره از کودکانی که رشد نورولوژیکی نرمال داشتند مقایسه کردند.

کودکان پسری که تشخیص داده شد مبتلا به اوتیسم هستند، سه برابر سایر بچه‌ها احتمال داشت که طی دوره جنینی یا شیرخوارگی به‌واسطه مادران خود در معرض محصولات شیرین شده با آسپارتام بوده باشند. این ارتباط در مورد پسربچه‌های دچار اوتیسم دیده شد؛ اما در مورد دختر‌های دچار اوتیسم خیر.

ضمناً ارتباط بین آسپارتام و اوتیسم در مورد همهٔ پسربچه‌هایی که دچار هر گونه اختلالی از طیف اوتیسم بودند دیده نشد. اوتیسم یک عبارت چتری است که شامل عوارضی که چندان اثری بر زندگی نمی‌گذارند مثل سندرم آسپرگر و شامل عوارض جدی‌تر نیز می‌شود و همگی در دسته اختلال اوتیسم قرار می‌گیرند.

محدودیت‌های مطالعه

به گفته محققان این مطالعه محدودیت‌هایی داشت. اطلاعات تغذیه‌ای مادر‌ها سال‌ها بعد از بارداری و شیردهی‌شان جمع‌آوری شد. ایده‌آل‌تر این بود که اطلاعات تغذیه‌ای مادرها، پیش از بارداری، حین بارداری و در دوره شیردهی‌شان سنجیده می‌شد.

ضمناً بیشتر موارد اوتیسم در این مطالعه پسر بودند (۸۷ درصد). لازم است مسئله ارتباط اوتیسم و آسپارتام در ابعاد گسترده‌تری و روی تعداد زیادی از دختربچه‌ها و پسربچه‌های طیف اوتیسم انجام شود و در مورد ریسک فاکتور‌های مربوط به مادر‌ها اطلاعات خیلی بیشتری به دست بیاید.

یافته‌ها نشان می‌دهد وقتی که مادر نوشیدنی‌های رژیمی می‌نوشد، مواد آن به داخل رحم و مایع آمنیوتیک نیز راه پیدا می‌کند و حتی ممکن است غلظت آن در مایع آمنیوتیک از غلظت آن در خون خود مادر بیشتر باشد

البته این اولین مطالعه‌ای نیست که زنگ هشدار در مورد ارتباط آسپارتام و اوتیسم را به صدا درمی‌آورد. از سال ۲۰۱۰ تعدادی گزارش در مورد افزایش مشکلات سلامتی در میان کودکان زنانی که در دوره بارداری نوشابه‌های رژیمی مصرف می‌کردند منتشر شد. این مشکلات سلامتی شامل افزایش ریسک نارس بودن، داشتن اضافه‌وزن یا چاقی، از نوزادی تا سال‌های بعدی زندگی می‌شود.

مطالعهٔ جدید دیگری نشان داد شیرین‌کننده‌های مصنوعی که در نوشابه‌های رژیمی به کار می‌روند در مایع آمنیوتیک اطراف جنین در رحم و در خون و مایع نخاعی کودکان پیدا شده بود.

این یافته‌ها نشان می‌دهد وقتی که مادر نوشیدنی‌های رژیمی می‌نوشد، مواد آن به داخل رحم و مایع آمنیوتیک نیز راه پیدا می‌کند و حتی ممکن است غلظت آن در مایع آمنیوتیک از غلظت آن در خون خود مادر بیشتر باشد.

هرچند محققان هنوز به پاسخ نهایی نرسیده‌اند، اما بر اساس یافته‌هایی که تاکنون به‌دست‌آمده توصیه شده که بهترین نوشیدنی برای زنان باردار یا شیرده، آب است. به آب می‌توانید کمی آبمیوه مثل آب‌پرتقال یا آبلیموی تازه یا چند برگ نعنا اضافه کرده و آب طعم‌دار بنوشید.

بر اساس یافته‌ها، طی بارداری آسپارتام می‌تواند از جفت عبور کرده و وارد بدن جنین شود. آسپارتام از طریق شیر مادر نیز به کودک منتقل می‌شود.

منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد