تیتر امروز

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟
دیدار با حضور کارشناسان برگزار کرد

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران، موضوع نشست تخصصی بود که پیش از آغاز جنگ با حضور حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری و پوران‌دخت نیرومند روانشناس بالینی برگزار شد.

چرا غذا‌های چرب جذاب‌تر است؟

با وجود اینکه غذا‌های چرب می‌تواند باعث چاقی و مشکلات دیگر برای بدن ما شوند، اما جذابیت این غذا‌ها دانشمندان را به فکر فرو برده است.

کد خبر: ۱۵۷۳۷۰
۱۰:۵۶ - ۲۸ مهر ۱۴۰۲

چرا غذا‌های چرب جذاب‌تر است؟

دیدارنیوز: تیمی از دانشمندان علوم اعصاب و فیزیولوژیست‌ها در دانشگاه کمبریج که با تعدادی از همکاران موسسه علوم متابولیک Wellcome Trust-MRC در بیمارستان آدنبروک کار می‌کنند، دریافته‌اند که اسکن‌های MRI می‌توانند قسمت‌هایی از مغز را که در پاسخ به غذا‌های چرب نقش دارند، آشکار کند.

در مقاله خود که در مجله علوم اعصاب منتشر شد، این گروه توضیح می‌دهند که چگونه میلک شیک‌ها را با مقادیر مختلف چربی غنی کردند، سپس از داوطلبان خواستند هنگام انجام اسکن مغز، آن‌ها را بچشند و با انجام این کار چه چیزی پیدا کردند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که یکی از عوامل دخیل در اپیدمی چاقی در بسیاری از کشور‌های غربی، ترجیح غذا‌های چرب است. در این تلاش جدید، این تیم در بریتانیا به دنبال یافتن این بود که کدام بخش‌های مغز در چنین ترجیحی دخیل هستند، یافته‌ای که ممکن است به درمان‌هایی برای آن قسمت‌های مغز برای کمک به کاهش واکنش افراد به غذا‌های چرب منجر شود.

یکی از دلایلی که مردم بستنی را دوست دارند، بافت و حالت آن است، و بافت آن تا حدی به دلیل مقدار چربی موجود در آن است. تحقیقات قبلی نشان داده است که مردم هم به طعم بستنی و هم به احساسات فیزیکی غنی که هنگام خوردن بستنی احساس می‌شوند، واکنش نشان می‌دهند. برای اینکه مشخص شود کدام قسمت‌های مغز مسئول چنین واکنش‌هایی هستند، تیم تحقیقاتی مجموعه‌ای از اندازه‌گیری‌ها را انجام دادند.

اولین اندازه گیری شامل ایجاد چندین میلک شیک با سطوح مختلف چربی در آن‌ها بود. در مرحله بعد، آن‌ها از زبان‌های استخراج شده از خوک‌ها برای اندازه گیری درجه اصطکاک که هنگام لیسیدن هر یک از میلک شیک‌ها رخ می‌دهد، استفاده کردند.

آن‌ها سپس از ۲۲ داوطلب انسانی خواستند تا از همان انواع میلک شیک‌ها مقداری بچشند و در عین حال تحت اسکن MRI از مغز قرار بگیرند. پس از هر چشیدن، از هر داوطلب خواسته شد تا تخمین بزند که برای یک لیوان پر از میلک شیک چه امتیازی در نظر می‌گیرد تا میزان علاقه هر یک از داوطلبان از نمونه‌هایی که به آن‌ها داده شده است را اندازه‌گیری کنند.

در مطالعه اسکن‌های مغزی، محققان دریافتند که قشر اوربیتوفرونتال (OFC) زمانی که داوطلبان در حال آزمایش چشایی بودند، فعال می‌شود. آن‌ها همچنین دریافتند که مقداری که این بخش فعال می‌شود با امتیازی که یک داوطلب به آن نمونه داده بود مطابقت دارد. این مطالعه با دعوت از همه داوطلبان به یک وعده غذایی رایگان به پایان رسید، غذا‌های کاری (نوعی غذای هندی) با مقادیر مختلف چربی در آن‌ها به داوطلبان داده شد. محققان دریافتند که آن دسته از داوطلبانی که OFC آن‌ها بیشتر فعال می‌شود، تمایل بیشتری به خوردن کاری داشتند که دارای بیشترین چربی در آن بود.

منبع: The Journal of Neuroscience/ سیناپرس

ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد