تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
سعیدی، نماینده چابهار مطرح کرد

افراد را مجبور به مهاجرت می‌کنند و انگ بی‌وطنی به آن‌ها می‌زنند!

معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رویکرد اخیری که در خصوص دانشگاه‌ها در پیش گرفته شده و عده‌ای از افراد توانمند از تدریس محروم شدند، خود می‌تواند جزو دلایل اثرگذار برای مهاجرت باشد، گفت: به برخی از افراد مهاجرت کرده انگ زده می‌شود که این‌ها حب وطن ندارند. در حقیقت افراد را مجبور به مهاجرت می‌کنند و بعد انگ بی‌وطنی به آن‌ها می‌زنند، در حالی که این گزاره اشتباه است و بسیاری از این افراد، از سر اجبار مهاجرت از کشور را انتخاب کردند.

کد خبر: ۱۵۶۱۸۳
۰۸:۵۱ - ۰۲ مهر ۱۴۰۲

سعیدی

دیدارنیوز: معین الدین سعیدی، نماینده چابهار می‌گوید: متاسفانه برخی معتقدند و می‌گویند هر کسی از شرایط موجود ناراحت است، می‌تواند از کشور خارج شود. از طرفی، برخی دیگر می‌گویند ما همینی هستیم که می‌بینید، نخواستید، پاسپورت بگیرید و بروید. این روش درست برخورد با سرمایه‌های انسانی و نخبگان یک کشور نیست.

هرچند دو دهه‌ای است که مهاجرت ایرانی‌ها به دیگر کشور‌ها مثل آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، ترکیه و حتی مالزی شدت پیدا کرده، اما وضعیت مهاجرت در دو، سه سال اخیر، سرعت به مراتب بیشتری به خود گرفته که در این راستا، خروج نخبگان بیش از پیش به چشم می‌آید.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس در این خصوص با رویداد۲۴ گفتگو کرده که در ادامه می‌توانید مهمترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* خروج سرمایه انسانی از کشور بسیار بحث جدی و به باور من، ضرر از بابت این موضوع به مراتب بدتر و سخت‌تر از خروج سرمایه اقتصادی از مملکت است.

* بسیاری از افراد برتر در کنکور آزمون سراسری، نخبگان، کادر بهداشت و درمان مسیر مهاجرت را در پیش گرفتند و این اتفاقات، وضع را سخت‌تر از گذشته کرده است. از طرفی هم به برخی از افراد مهاجرت کرده انگ زده می‌شود که این‌ها حب وطن ندارند. در حقیقت افراد را مجبور به مهاجرت می‌کنند و بعد انگ بی‌وطنی به آن‌ها می‌زنند، در حالی که این گزاره اشتباه است و بسیاری از این افراد، از سر اجبار مهاجرت از کشور را انتخاب کردند.

* وقتی یک پرستار باید ۳۵ ساعت اضافه کاری داشته باشد تا بتواند یک کیلو گوشت بخرد، طبیعتاً اداره زندگی در این فضا برایش سخت می‌شود.

* بخش عمده مهاجرت افراد و نخبگان، اقتصاد است، اما اقتصاد همه ماجرا نیست. به طور مثال رویکرد اخیری که در خصوص دانشگاه‌ها در پیش گرفته شده و عده‌ای از افراد توانمند از تدریس محروم شدند، خود می‌تواند جزو دلایل اثرگذار برای مهاجرت باشد.

* دانشگاه، محل علم است و نباید به واسطه اینکه فردی عقاید سیاسی متفاوتی نسبت به گروه دیگر دارد، در معرض انواع و اقسام انگ‌ها قرار بگیرد. این رویکرد چند صباحی است که اتفاق افتاده و حقیقتاً برای من، نگران‌کننده است.

* جایگاه و ارزش علم، بسیار مهم است که متاسفانه در خیلی از رویه‌های ما در کشور، رعایت نمی‌شود.

* متاسفانه برخی معتقدند و می‌گویند هر کسی از شرایط موجود ناراحت است، می‌تواند از کشور خارج شود. از طرفی، برخی دیگر می‌گویند ما همینی هستیم که می‌بینید، نخواستید، پاسپورت بگیرید و بروید. این روش درست برخورد با سرمایه‌های انسانی و نخبگان یک کشور نیست. به نظر من، جایگاه علم و فرهنگ اقتضا می‌کند ما همه تلاش خود را بکنیم جهت ماندگاری نیر‌وهای توانمند کشورمان و اجازه ندهیم این سرمایه‌ها به راحتی از دست بروند.

* با وضعیتی که در حوزه نظام سلامت در حال اتفاق است و می‌بینیم خیلی از افراد شاغل مخصوصاً در حوزه درمان، پرستاری، مامایی و پزشکان متخصص، کشور را به امید آینده بهتر ترک کردند، بعید نیست که دوباره شاهد حضور واردات پزشک از کشور‌هایی مثل هندوستان و بنگلادش باشیم.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها