تیتر امروز

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

ماموریت کرو-۷ ناسا؛ «یاسمین مقبلی» در مسیر فضا

ماموریت کرو-۷ ناسا که شامل «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانی آمریکایی است، با راکت اسپیس ایکس راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شد.

کد خبر: ۱۵۴۷۹۷
۱۱:۴۰ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲

ماموریت کرو-۷ ناسا؛ «یاسمن مقبلی» در مسیر فضا

دیدارنیوز: فضانوردان مأموریت کرو-۷ سوار بر کپسول دراگون و راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس از زمین پرتاب شدند تا به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) بروند. این مأموریت حامل چهار فضانورد است که یکی از آن‌ها «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانی آمریکایی است.

اسپیس ایکس و ناسا دقایقی پیش با موفقیت مأموریت کرو-۷ را راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی کردند. این پرتاب از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدای آمریکا انجام شد. حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب، بخش اول آن که همان بوستر فالکون ۹ است، به زمین برگشت و با موفقیت فرود آمد. حالا کپسول دراگون در مسیر رسیدن به ISS قرار دارد.

ماموریت کرو-۷ ناسا؛ «یاسمن مقبلی» در مسیر فضا

«یاسمین مقبلی» فضانورد ایرانی آمریکایی

یاسمین مقبلی پس از رسیدن به نقطه بی‌وزنی، ضمن تشکر از اسپیس ایکس بابت پروازی روان به فضا گفت: «اسپیس ایکس، ممنون بابت پرواز. شگفت‌انگیز بود. ما شاید چهار نفر از چهار ملیت مختلف باشیم، دانمارک، ژاپن، روسیه و ایالات متحده، ولی یک تیم متحد با مأموریتی مشترک هستیم.»

در این مأموریت چهار فضانورد از چهار سازمان فضایی متفاوت حضور دارند. یاسمین مقبلی از ناسا فرمانده مأموریت است و دومین فرد ایرانی محسوب می‌شود که به فضا رفته است. در کنار او «اندریاس موگنسن» از سازمان فضایی اروپا نشسته که دانمارکی است و به‌عنوان خلبان ایفای نقش می‌کند. «ساتوشی فوروکاوا» و «کنستانتین بوریستوف» هم از سازمان فضایی ژاپن و روسیه به ISS می‌روند.

این چهار نفر اکنون باید سفری تقریباً ۲۹ ساعته را پشت سر بگذارند تا در حوالی ساعت ۱۶:۲۰ فردا (۵ شهریور) به وقت ایران به ایستگاه فضایی متصل شوند.

مأموریت کرو-۷، همان‌طور که نامش پیداست، هفتمین مأموریت فضایی انسانی اسپیس ایکس به سفارش ناساست. البته شرکت فضایی ایلان ماسک با این مأموریت در مجموع ۱۱ مأموریت فضایی انسانی را پشت سر گذاشته است.

فضانوردان کرو-۷ جانشین فضانوردان کرو-۶ می‌شوند که در اوایل ماه مارس به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفته بودند و حدود پنج روز پس از رسیدن فضانوردان جدید، این پایگاه معلق در مدار را ترک می‌کنند. فضانوردان کرو-۷ احتمالاً حدود شش ماه در ایستگاه فضایی باقی خواهند ماند.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی