تیتر امروز

پیروزی مجدد بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، به جنبش اعتراضی دانشجویان گره خورده است
از چشم جهان (۱۴۷)

پیروزی مجدد بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، به جنبش اعتراضی دانشجویان گره خورده است

اعتراضات دانشجویی در مخالفت با حمایت آمریکا از جنگ اسرائیل در غزه، مانند آتشی خودسوز در این کشور شعله‌ور شده است؛ آنچه می خوانید ترجمه اختصاصی دیدارنیوز از مطلب مدیر موسسه اعراب آمریکایی است.
مطهرنیا: محاصره اقتصادی ایران در زمان اوباما و هیلاری کلینتون آغاز شد/ اسرائیل و آمریکا به ضد واقعه ۷ اکتبر نیاز داشتند
رئیس اندیشکده آینده‌اندیشی سیمرغ در گفت‌وگو با دیدارنیوز

مطهرنیا: محاصره اقتصادی ایران در زمان اوباما و هیلاری کلینتون آغاز شد/ اسرائیل و آمریکا به ضد واقعه ۷ اکتبر نیاز داشتند

گفت‌وگوی مهدی مطهرنیا با سرویس بین‌الملل دیدارنیوز حول محور جنگ ایران و اسرائیل و نقش و نقشه آمریکا را ببینید و بخوانید

دیدار بلینکن با «شی»؛ کاهش تنش میان دو ابرقدرت؟

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر دو روزه خود به پکن روز دوشنبه با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار کرد. به نظر می‌رسد هدف سفر بلینکن حصول اطمینان از این بوده تا اختلافات گسترده بین این دو ابرقدرت به درگیری منجر نشود.

کد خبر: ۱۵۱۳۷۶
۱۹:۱۰ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین؛ صلح بین دو ابرقدرت؟

دیدارنیوز: این نخستین دیدار وزیر خارجه آمریکا از پکن در پنج‌ سال گذشته است. گفتگوی بلینکن و مقامات چین به عنوان محکی برای امکان کاهش تنش‌ها میان این دو ابرقدرت بین‌المللی ارزیابی می‌شود.

هیات همراه وزیر خارجه آمریکا و هیات چینی به رهبری شی در دومین روز سفر بلینکن به پکن رو در رو گفتگو کردند. این سفر می‌تواند تسهیل کننده دیدار آتی روسای جمهور دو کشور در سال جاری باشد.

شی در آغاز این جلسه که از تلویزیون دولتی چین پخش می‌شد گفت: «گفتگوی میان دوطرف صریح و عمیق است.»

وی خطاب به آنتونی بلینکن افزود: «آقای وزیر، امیدوارم بتوانید ضمن این دیدار سهم بیشتری در تثبیت روابط بین چین و آمریکا داشته باشید. تعاملات دولت‌ها بایکدیگر باید همیشه بر پایه احترام وصداقت متقابل باشد.»

شی جین‌پینگ همچنین روند مذاکرات میان واشنگتن و پکن را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «گفتگو‌های میان دو طرف پیشرفت داشت و در برخی موضوعات خاص به توافق رسیدند. این بسیار خوب است.»

آنتونی بلینکن پیش از این، روز دوشنبه در امارت دیایوتای پکن با وانگ یی، دیپلمات ارشد چین دیدار کرد. برخلاف سخنان شی مبنی بر پیشرفت در مذاکرات، به نظر می‌رسد گفتگوی میان وزیر خارجه آمریکا و وانگ که بیش از سه ساعت به طول انجامید، نتیجه خاصی در بر نداشت و دو طرف همچنان بر سر مسائل بسیاری به ویژه جزیره تایوان اختلاف نظر‌های اساسی دارند. با این حال وزارت خارجه آمریکا این گفتگو‌ها را «سازنده» عنوان کرد.

وانگ سطح روابط میان آمریکا و چین را «بسیار پایین» دانست و بانی این کاهش روابط را «درک اشتباه آمریکا از چین» عنوان کرد.

بنا بر بیانیه وزارت خارجه چین، وانگ در این دیدار گفت: «ما باید با نگرشی مسئولانه‌ای به مردم، تاریخ و جهان، مارپیچ نزولی روابط میان آمریکا و چین را برعکس کنیم.»

او همچنین از ایالات متحده خواست تا «به گمانه‌زنی در رابطه با تهدید پکن پایان دهد، اقدامات خود را با هدف «جلوگیری» از پیشرفت علمی و فناوری چین کنار بگذارد و از دخالت در امور داخلی این کشور دست بردارد.»

بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در این دیدار بر «لزوم کاهش خطر سوءبرداشت و اشتباه محاسباتی» تاکید کرد.

هر دو طرف همچنین بر تسهیل سفر گردشگران خود به دو کشور تاکید و بر سر افزایش پرواز‌های مسافربری موافقت کردند.

در نخستین واکنش‌ها نسبت به دیدار آنتونی بلینکن و شی جین‌پینگ، فرانک والتر اشتان‌مایر، رئیس جمهوری آلمان که روز دوشنبه میزبان لی کیانگ، نخست وزیر چین بود، خواستار «تقویت کانال‌های ارتباطی» میان واشنگتن و پکن شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی