تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

بهترین سبزیجات برای کبد؛ از چغندر تا اسفناج

تحقیقات علمی هم نشان داده‌اند که بسیاری از گروه‌های غذایی مخصوصا سبزیجات، برای حفظ سلامت کبد مفید هستند؛ سبزیجاتی مانند چغندر، کلم بروکلی، کلم بروکسل و سبزیجات برگدار مثل اسفناج.

کد خبر: ۱۴۸۸۱۴
۲۰:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲

بهترین سبزیجات برای کبد

دیدارنیوز: کبد یکی از ارگان‌های حیاتی بدن است که عملکرد‌های مختلفی دارد، ازجمله کمک‌رسانی به گوارش و متابولیسم غذاها، ذخیره‌سازی ویتامین‌ها و مواد معدنی، پاکسازی سموم از خون و ساخت پروتئین.

درحالی که کبد از ظرفیت ویژه‌ای برای بازسازی خود پس از آسیب‌دیدگی برخوردار است، اما بالاخره آسیب‌پذیر است و انتخاب غذا‌ها و نوشیدنی‌ها می‌تواند اثرات وسیع تری بر عملکرد‌های این ارگان حیاتی داشته باشد. 

در ادامه این مطلب، ۴ ماده غذایی از بهترین سبزیجات برای کبد را به شما معرفی می‌کنیم که به ترتیب عبارتند از:

۱. چغندر

بعضی‌ها با طعم «خاکی» چغندر مشکل دارند و می‌توان گفت که خوردن چغندر جزو سلیقه‌های غذایی همه افراد نیست، اما چغندر به‌عنوان یکی از خوراکی‌های سرشار از مواد مغذی به تقویت سلامت کبد کمک می‌کند. مطالعات هم نشان داده‌اند که آب چغندر خانگی می‌تواند بیشتر از خود این سبزی برای حفظ سلامت کبد و پیشگیری از بروز بیماری‌ها مفید باشد. این نوشیدنی غنی حتی از کبد در برابر بعضی از عوامل سرطان‌زا نیز محافظت می‌کند.

بعضی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغندر قرمز یا لبو هم که بتالائین‌ها نام دارند، از خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطان‌زا برخوردارند. توجه کنید که این مزیت مهم فقط در چغندر قرمز یا لبو یافت می‌شود و انواع دیگر چغندر مانند چغندر سفید حاوی این سطح از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی نیستند.

۲. کلم بروکلی

همه انواع سبزیجات برای سلامت بدن مفید هستند، اما ترکیبات مغذی خاصی که در سبزیجات چلیپایی مثل کلم بروکلی یافت می‌شود، از مزیت‌های بیشتری برای حفظ سلامت کبد برخوردارند. مطالعات اولیه محققان نشان می‌دهد که مصرف بروکلی، شاخص‌های مثبت کبد را ارتقا می‌دهد و احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را پایین می‌آورد. البته مکانیسم دقیق این اثرگذاری هنوز از سوی محققان تایید نشده است، اما ترکیبات موجود در بروکلی در این اثرگذاری دارای نقش مهمی هستند.

۳. کلم بروکسل

یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی، کلم بروکسل نام دارد که در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری به‌دست آورده است. درحالی که کلم بروکسل می‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کند و مقادیر بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن برساند، حاوی ترکیبات گیاهی ویژه‌ای هم هست که نقش مثبت آن‌ها در ارتقای عملکرد کبد ثابت شده است.

یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که مصرف کلم بروکسل خام به افزایش سطح آنزیم‌های سم‌زدا در کبد و ریه‌ها کمک می‌کند. البته کلم بروکسل پخته هم چنین اثری را دارد، اما قابل مقایسه با اثرگذاری بروکسل خام نیست. گلوکوزینولات‌ها ترکیبات ویژه‌ای در سبزیجات چلیپایی هستند که در واکنش‌های آنزیمی نقش دارند و می‌تواند ترکیبات سرطان‌زا از بدن را دفع کنند.

۴. سبزیجات برگدار

کلم کیل و اسفناج که در گروه سبزیجات برگدار جای می‌گیرند، اثربخشی بالایی در جهت افزایش سلامت عمومی بدن و ازجمله سلامت کبد دارند. سبزیجات برگدار سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند و از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

مطالعات اخیر هم نشان داده‌اند که مصرف اسفناج خام به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک می‌کند و هرچقدر میزان مصرف اسفناج در برنامه منظم غذایی بیشتر باشد، این خطر بیشتر کاهش خواهد یافت. البته محققان می‌گویند که هنوز مدرکی درباره اثرگذاری اسفناج پخته در جهت کاهش خطر ابتلا به کبد چرب نیافته‌اند.

منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی