تیتر امروز

تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.

دقیق‌ترین تصاویر از مریخ توسط کاوشگر اماراتی

یک کاوشگر اماراتی موفق شده از قمر کوچک مریخ از نزدیک عکس بگیرد و این تصاویر دقیق را به زمین مخابره کند. این فضاپیما در تصاویر خود، یک قمر عجیب و دهانه‌دار کوچک را مشاهده کرده که تنها ۱۵ کیلومتر در ۱۲ کیلومتر وسعت دارد.

کد خبر: ۱۴۸۵۶۶
۱۳:۰۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲

تصاویر دقیق از «قمر کوچک مریخ» توسط کاوشگر اماراتی

دیدارنیوز: کاوشگر «امل» متعلق به امارات متحده عربی ماه گذشته در ۱۰۰ کیلومتری «دیموس» که کوچکترین و دورترین قمر مریخ است پرواز کرد.

تصاویری که «امل» که در زبان عربی به معنای امید است ارسال کرده، دقیق‌ترین تصاویری است که تاکنون از مریخ گرفته شده است؛ چراکه این نزدیک‌ترین سفینه‌ای است که تقریبا در طی نیم قرن گذشته در مدار مریخ قرار گرفته است.

این فضاپیما در تصاویر خود، یک قمر عجیب و دهانه‌دار کوچک را مشاهده کرده که تنها ۱۵ کیلومتر در ۱۲ کیلومتر وسعت دارد.

فوبوس، قمر دیگر مریخ تقریبا دو برابر این اندازه است و بهتر قابل درک و مشاهده است. ضمن اینکه این قمر به مریخ بسیار نزدیک‌تر است.

هسا المتروشی، دانشمند ارشد این پروژه به آسوشیتدپرس می‌گوید: «مدار قمر دیموس به دور مریخ حدود ۲۳ هزار کیلومتر طول دارد و این فضاپیما در بخش داخلی مدار قرار می‌گیرد و همین مسئله باعث شد که رصد دیموس به ایده‌ای جذاب و متقاعدکننده تبدیل شود.»

این دانشمند اماراتی همچنین اضافه کرده که اگرچه تاکنون بیشتر توجهات برای رصد مریخ متوجه فوبوس بوده، اما حالا نوبت دیموس است که به ما در این خصوص کمک بیشتری کند.

المطروشی و دیگر دانشمندان آژانس فضایی امارات می‌گویند تصاویر جدید نشان می‌دهد که برخلاف باور رایج، دیموس سیارکی نیست که سال‌ها پیش در مدار مریخ قرار گرفته باشد، بلکه این قمر در واقع منشا مریخی دارد و شاید بخشی جداشده از خود سیاره مریخ باشد.

به گفته المتروشی، کاوشگر «امل» اماراتی‌ها امسال نیز همچنان در این مدار حضور خواهد داشت و به کاوش‌های خود ادامه خواهد داد؛ هرچند که تجربه رویارویی نزدیک با مریخ که در ۱۰ مارس روی داد، احتمالا دیگر تکرار نخواهد شد.

در سال ۱۹۷۷ میلادی کاوشگر «واینکینگ۲» ناسا به فاصله ۳۰ کیلومتری از دیموس رسید. از آن زمان فضاپیما‌های دیگری توانسته بودند از این قمر سیاره مریخ عکس‌برداری کنند، اما هرگز فاصله آن‌ها به آن نزدیکی نبوده است.

فضاپیمای اماراتی «امل» در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰ به سمت مریخ پرتاب شد و در تقریبا در پنجاهمین سالگرد نخستین فرود انسان بر روی ماه توسط نیل آرمسترانگ، ماموریت خود را آغاز کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی