تیتر امروز

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.

ادعای پولیتیکو؛ مذاکره محرمانه ایران با چین و روسیه برای تهیه سوخت موشک

دیپلمات‌های غربی به نشریه پولیتیکو گفته‌اند که ایران در حال مذاکره محرمانه با چین و روسیه برای دستیابی به سوخت موشک‌های بالستیک است.

کد خبر: ۱۴۷۹۴۲
۱۷:۲۹ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۲

پولیتیکو: ایران در حال مذاکره محرمانه با چین و روسیه برای تهیه سوخت موشک است

دیدارنیوز: بنابر این گزارش که روز چهارشنبه ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) منتشر شده است، مقامات جمهوری اسلامی به دنبال یک ترکیب شیمیایی کلیدی به نام «پرکلرات آمونیوم» هستند که برای موتور پیشران موشک‌های بالستیک کاربرد دارد.

مقامات غربی این اقدام را نشانه نقض آشکار تحریم‌های سازمان ملل خوانده‌اند و ظن این را دارند که مسکو می‌خواهد به این وسیله انبار موشک‌های خالی‌شده خود را دوباره پر کند.

دیپلمات‌هایی که نخواستند نامشان فاش شود گفته‌اند تهران گفتگو‌های همزمانی را با مقامات و نهاد‌های دولتی چین و روسیه پیش می‌برد. از جمله این نهادها، شرکت تولیدی مواد شیمیایی دولتی روسیه (FKP Anozit) است که قرار است مقادیر زیادی پرکلرات آمونیوم (با نام شیمیایی AP) را به عنوان ماده اصلی سوخت پیشران موشک‌ها به ایران بفرستد.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، کشور‌ها از ارسال پرکلرات آمونیوم به ایران بدون تائید شورای امنیت سازمان ملل منع شده‌اند.

این ماده یک جزء کلیدی در سوخت جامد موشک به شمار می‌رود که به دلیل قابلیت اطمینان و ماندگاری طولانی، اغلب برای مصارف نظامی استفاده می‌شود. بیشتر موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایران به موتور‌های سوخت جامد متکی هستند.

گفته می‌شود در پکن سجاد احدزاده، که به عنوان «مشاور فناوری» سفارت ایران در چین فعالیت می‌کند، هدایت مذاکرات را برای دستیابی پرکلرات آمونیوم در دست دارد. دیپلمات‌ها گفتند نمی‌دانند کدام شرکت‌های چینی درگیر این موضوع هستند.

مقدار دقیق ماده‌ای که ایران که قصد خرید آن را دارد مشخص نیست با این حال منابع تخمین می‌زنند که این میزان برای ساخت هزاران موشک، از جمله موشک ذوالفقار که برد ۷۰۰ کیلومتری دارد و در سال‌های اخیر توسط ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته، کافی است.

در نوامبر گذشته نیروی دریایی ایالات متحده محموله‌ای به وزن ۷۰ تُن پرکلرات آمونیوم را کشف کرد که در داخل یک کشتی در خلیج عمان جاسازی شده و از ایران به سمت یمن در حال حرکت بود. مقامات آمریکایی معتقدند این محموله، که برای سوخت حدود ۱۲ موشک میان‌برد کافی است، برای شورشیان حوثی یمن مورد حمایت ایران ارسال می‌شد.

دیپلمات‌ها می‌گویند اگر توافق میان ایران و چین و روسیه انجام شود، برخی از این موشک‌ها ممکن است در نهایت علیه اوکراین مستقر شوند. ایران پیشتر به روسیه پهپاد‌های انتحاری ارسال کرده و مسکو از آن‌ها برای زدن اهداف غیرنظامی اوکراینی استفاده کرده است.

ناظران می‌گویند حملات بی‌وقفه روسیه به اهداف اوکراینی در سال گذشته باعث شده تا این کشور در تامین منابع راکتی با کمبود مواجه شود. اگرچه روسیه خود موشک تولید می‌کند، اما ظرفیت زرادخانه آن از میزان مورد استفاده توسط ارتش مسکو عقب‌تر است و در نتیجه پشتیبانی ایران برای تولید موشک، مانند پهپادها، می‌تواند جایگزین جذابی برای این کشور قلمداد شود.

نمایندگان چین، روسیه و ایران درباره ادعا‌های مطرح‌شده واکنشی نشان نداده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی