تیتر امروز

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.

سی‌ان‌ان: روسیه برخی از تسلیحات آمریکایی را به ایران فرستاده است

شبکه خبری سی‌ان‌ان مدعی شد که مسکو برخی از تسلیحاتی که از سوی ایالات متحده و ناتو به اوکراین تحویل داده شده بود و اکنون در میدان جنگ به غنیمت نیرو‌های روسیه درآمده است را به ایران می‌فرستد.

کد خبر: ۱۴۶۴۴۷
۱۳:۲۵ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

سی‌ان‌ان: روسیه برخی از تسلیحات آمریکایی را به ایران فرستاده است

دیدارنیوز: شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از چهار منبع آگاه ادعا کرد که مسکو برخی از تسلیحات و تجهیزاتی که از سوی ایالات متحده و ناتو به اوکراین تحویل داده شده بود و اکنون در میدان جنگ به غنیمت نیرو‌های روسیه درآمده است را به ایران می‌فرستد.

این باور وجود دارد که ایران سعی دارد از طریق مهندسی معکوس این تسلیحات، به اطلاعات مهمی دربارۀ آن‌ها دست یابد.

به گفتۀ این منابع که نامشان فاش نشده، مقامات ایالات متحده، ناتو و سایر مقامات غربی در یکسال گذشته بار‌ها شاهد بوده‌اند که در میدان‌های نبرد، نیرو‌های روسیه مشغول جمع‌آوری تجهیزات تسلیحاتی همچون ضدتانک جاولین و سیستم‌های ضدهوایی استینگر هستند که ارتش اوکراین در زمان عقب‌نشینی، مجبور به رها کردن آن‌ها شده بود.

روسیه بسیاری از این تجهیزات را برای مهندسی معکوس و تجزیه و تحلیل به ایران فرستاده است و این احتمال وجود دارد که درنهایت ایرانی‌ها بتوانند نسخه خود را از این سلاح‌ها بسازند.

با این وجود به گفتۀ این منابع، مقامات آمریکایی معتقد نیستند که کار ارسال نمونه سلاح‌های غربی به ایران یک اقدام گسترده و سیستماتیک باشد؛ چراکه ارتش اوکراین از ابتدای این جنگ همواره آمار تلفات تجهیزات ارائه شده توسط ایالات متحده در جریان نبرد‌ها را به پنتاگون گزارش داده است. اما آمریکایی‌ها تایید می‌کنند که رصد دقیق وضعیت همۀ سلاح‌هایی که در میدان‌های نبرد استفاده شدند ممکن نیست.

به باور منابع سی‌ان‌ان، روسیه امیدوار است با ادامۀ ارسال نمونۀ سلاح‌های غربی به ایران، بتواند حمایت تهران از مسکو را در جریان این جنگ حفظ کند و هنوز مشخص نیست که آیا ایران در مهندسی معکوس این تسلیحات به موفقیت رسیده است یا خیر.

نگرانی از افزایش ناامنی‌ها در منطقه

تهران پیش از این ثابت کرده است که در ساخت تسلیحاتی مشابه آنچه در گذشته از تجهیزات آمریکایی به دست آورده بود مهارت بالایی دارد. بطور مثال، ساخت «موشک هدایت شونده ضدتانک طوفان» در واقع حاصل مهندسی معکوس یک موشک آمریکایی به نام «BGM-۷۱ TOW» در دهه ۷۰ میلادی بوده است.

ایرانی‌ها همچنین در سال ۲۰۱۱ میلادی یک پهپاد ساخت آمریکا به نام لاکهید مارتین «Sentinel» را رهگیری و سرنگون کردند و با مهندسی معکوس آن توانستند پهپاد جدیدی بسازند که در سال ۲۰۱۸ وارد حریم هوایی اسرائیل شد.

جاناتان لرد، کارشناس ارشد و مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا با اشاره به این توانایی ایران می‌گوید: «آن‌ها موشک هدایت شونده ضد تانک TOW را مهندسی معکوس کردند و موشک تقریبا کاملی ساختند که آن را طوفان نامیدند و اکنون در تعداد بالا در اختیار حوثی‌ها و حزب‌الله لبنان می‌گذارند. ایران می‌تواند همین کار را با سیستم ضدهوایی استینگر نیز انجام دهد و با این کار، هوانوردی نظامی و غیرنظامی را در سراسر منطقه تهدید کند. موفقیت در مهندسی معکوس ضدتانک جاولین نیز می‌تواند به ابزار جدیدی در دست حماس یا حزب‌الله برای تهدید تانک‌های مرکاوای اسرائیل تبدیل شود.»

پنتاگون در اواخر سال گذشته میلادی تلاش‌هایش را برای ردیابی تسلیحات آمریکایی ارائه شده به اوکراین گسترش داد؛ از جمله از طریق بازرسی در محل که با همکاری پرسنل نظامی ایالات متحده مستقر در سفارت آمریکا در کی‌یف انجام می‌شود.

با این وجود کالین کال، معاون وزیر دفاع در امور سیاست در دولت بایدن در اوایل سال جاری میلادی مقابل قانونگذاران کشورش تایید کرد که برخی از تجهیزات آمریکایی در جریان جنگ اوکراین به غنیمت نیرو‌های روسیه درآمده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی