تیتر امروز

احتمال توافق روسیه و آمریکا در باره ایران/ تهران رتبه اول آلودگی هوا در جهان/ عراقچی: دخالتی در لبنان نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

احتمال توافق روسیه و آمریکا در باره ایران/ تهران رتبه اول آلودگی هوا در جهان/ عراقچی: دخالتی در لبنان نداریم

این صد و سی و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زهرا نژاد بهرام: چرا به جای پس گرفتن ساختمان خانه اندیشمندان ساختمان خانه مداحان را پس نگرفتید؟ /کاش برای مقابله با فساد هم ۸۰ هزار داوطلب جمع می‌کردید/ اعضای شورای شهر چرا زاکانی را استیضاح نمی‌کنند؟
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با عضو پیشین شورای شهر

زهرا نژاد بهرام: چرا به جای پس گرفتن ساختمان خانه اندیشمندان ساختمان خانه مداحان را پس نگرفتید؟ /کاش برای مقابله با فساد هم ۸۰ هزار داوطلب جمع می‌کردید/ اعضای شورای شهر چرا زاکانی را استیضاح نمی‌کنند؟

«تیتر» در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود میزبان زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو پیشین شورای شهر بود. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد که اگر شهرداری خانه اندیشمندان را به هر دلیلی تعطیل...

حمایت کابینه انگلیس از پیش‌نویس توافق ترزا می درباره بریگزیت

نخست وزیر انگلیس امروز (چهارشنبه) جلسه‌ای با اعضای کابینه‌اش برگزار کرد تا حمایت آنها از پیش‌نویس توافقی با اتحادیه اروپا را جلب کند.

کد خبر: ۱۴۵۰۶
۰۸:۴۶ - ۲۴ آبان ۱۳۹۷

دیدارنیوز - جلسه کابینه چند ساعت بیشتر از مدت تعیین‌شده به درازا کشید و سرانجام ترزا می، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که کابینه از پیش‌نویس او برای توافق بریگزیت حمایت می‌کند.

می گفت، حمایت از پیش‌نویس او "تصمیم جمعی کابینه" بوده است. برخی ناظران می‌گویند چنین بیانی می‌تواند به آن معنی باشد که تمامی اعضای کابینه حامی طرح می نیستند.

شایعات درباره احتمال استعفای برخی از اعضای کابینه شدت گرفته است و یکی از مقام‌های ارشد محافظه‌کار به بی‌بی‌سی گفته است که احتمال دارد طرفداران سرسخت بریگزیت روند رأی عدم اعتماد به ترزا می را آغاز کنند.

چندی پیش روزنامه ساندی‌تایمز نوشت، چهار وزیر کابینه انگلیس که حامی باقی ماندن کشورشان در اتحادیه اروپا هستند، در آستانه کناره‌گیری از سمت خود و ترک دولت ترزا می قرار دارند.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر امروز در جلسه پارلمان گفت، توافق پیشنهادی می حتی با معیارهای خودش هم یک شکست محسوب می‌شود.

یکی از نمایندگان حزب اتحادگرای دموکراتیک از ایرلند شمالی که دولت حزب محافظه‌کار با حمایت آن تشکیل شده، گفته پیشنهاد می «توافقی بد» است.

در داخل حزب ترزا می، مخالفان سرسخت اتحادیه اروپا می‌گویند، این توافق انگلیس را به دولتی خراجگزار تبدیل می‌کند، طرفداران اتحادیه اروپا نگران ضررهایش برای اقتصاد کشورند و محافظه‌کاران اسکاتلند هم در نامه‌ای به می از نگرانی‌ درباره حق ماهیگیری در آب‌های انگلیس گفته‌اند. در خارج از حزب محافظه‌کار هم هر کس به دلیلی مخالف است. حزب دی‌یوپی که حامی دولت است، می‌گوید یکپارچگی انگلیس به خطر افتاده، جدایی‌طلبان اسکاتلند می‌پرسند چرا ایرلند شمالی موقعیت ویژه‌ای پیدا کرده و حزب کارگر هم که می‌داند شش شرطی که درباره توافق تعیین کرده بود، برآورده نشده‌اند.

در چنین شرایطی، ترزا می برای تصویب توافق در مجلس به چیزی شبیه به یک معجزه نیاز دارد. اگر ۴۸ تن از نمایندگان حزب محافظه‌کار به طور رسمی ترزا می را به عنوان رهبر حزبشان به چالش بکشند، روند رأی اعتماد آغاز می‌شود. در آن صورت باید چهره‌های دیگر این حزب با می برای رهبری حزب محافظه‌کار و جایگزین او شدن در مقام نخست وزیری رقابت کنند.

یکی از انتقادهای اصلی به پیش‌نویس توافق، به مسأله مرز بین جمهوری ایرلند (عضو اتحادیه اروپا) و ایرلند شمالی (بخشی از بریتانیا) برمی‌گردد.

انگلیس هنوز عضو اتحادیه اروپا است و بنابراین بین دو ایرلند ایست بازرسی و محدودیت گمرکی برای تردد افراد و کالا وجود ندارد اما با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باید ترتیبات جدیدی در نظر گرفته شود. به دلیل سابقه ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در ایرلند، حساسیت‌های زیادی در مورد برقراری محدودیت بین دو ایرلند وجود دارد و برخی نگران به خطر افتادن توافق صلح ایرلند هستند.

یکی از شرایط اتحادیه اروپا برای توافق با هر پیش‌نویسی آن است که دوباره مرزی بین دو ایرلند کشیده نشود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۰۷ آذر
امروز جمعه ۰۷ آذر
امروز جمعه ۰۷ آذر
امروز جمعه ۰۷ آذر