تیتر امروز

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران

این صد و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم
مناظره‌ای با موضوع آینده ایران، جنگ یا مذاکره

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم

بیستم خردادماه، دیدارنیوز مناظره‌ای را با حضور حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و حسین نقاشی، فعال سیاسی اصلاح طلب برگزار کرد که انتشار آن به دلیل تجاوز اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. حالا...
شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...

اقدام موفق دانشمندان؛ منحرف کردن مسیر آذرخش با سامانه لیزری

دانشمندان برای اولین بار به کمک پرتاب سریع لیزر موفق به کنترل مسیر آذرخش در آسمان شدند. دانشمندان طی بیش از دو دهه گذشته همواره در تلاش بودند تا قدرت آذرخش‌ها را کنترل کنند، اما این برای اولین بار است که آن‌ها موفق به مهار بار الکتریکی آن می‌شوند.

کد خبر: ۱۴۳۷۶۸
۰۹:۴۰ - ۲۸ دی ۱۴۰۱

منحرف کردن مسیر آذرخش با سامانه لیزری

دیدارنیوز: آزمایش کنترل مسیر آذرخش که اولین آزمایش از این نوع در جهان محسوب می‌شود به سال ۲۰۲۱ بر می‌گردد. گروهی حدودا ۲۵ نفره از دانشمندان در این طرح اروپایی که هدف از آن ایجاد سامانه‌ای لیزری برای کنترل مسیر آذرخش است مشارکت داشتند.

پرتاب سریع لیزر می‌تواند به انسان در جلوگیری از آسیب دیدن زیرساخت‌ها در جریان طوفان‌های همراه با رعد و برق کمک کند.

دانشمندان پیش از این در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بودند که پرتوی قوی لیزری می‌تواند مانند یک سیم فلزی عمل کند و باعث شود مسیر آذرخش منحرف شود. آن‌ها برای اجرای این طرح از پرتوی لیزری قدرتمند که هزینه آن دو میلیون یورو بود استفاده کردند.

پرتوی لیزری این طرح در کنار برج مخابراتی سنتیس در کوهستان آلپ سوئیس مورد آزمایش قرار گرفت. تخمین زده می‌شود که این برج مخابراتی هر سال حدود یکصد بار مورد اصابت آذرخش قرار می‌گیرد.

دانشمندان پرتاب سریع لیزر در کنار برج سنتیس را تابستان سال ۲۰۲۱ در جریان طوفان همراه با رعد و برق آزمایش کردند. به گفته دانشمندان هنگامی که سامانه لیزری فعال بود مسیر چهار مورد آذرخش به کمک آن منحرف شد.

هرچند این آزمایش در سال ۲۰۲۱ صورت گرفت، اما نتیجه آن به تازگی در نشریه علمی «نیچر فتونیکس» منتشر شده است.

دانشمندان طی بیش از دو دهه گذشته همواره در تلاش بودند تا قدرت آذرخش‌ها را کنترل کنند، اما این برای اولین بار است که آن‌ها موفق به مهار بار الکتریکی آن می‌شوند.

یکی از روش‌های مرسوم برای مقابله با آذرخش در سراسر جهان استفاده از میله‌های فلزی است. با این حال این میله‌ها به دلیل ارتفاع محدود نمی‌توانند منطقه‌ای وسیع را پوشش دهند. در همین راستا نمی‌توان از آن‌ها در زیرساخت‌های مهمی مانند فرودگاه‌ها یا سکو‌های پرتاب موشک‌ها استفاده کرد.

این در حالی است که پرتو‌های لیزری قوی مانند آنچه برای برج سنتیس در سوئیس مورد آزمایش قرار گرفت قادر خواهند بود تا از منطقه‌ای وسیع‌تر در برابر آذرخش‌ها محافظت کنند.

با توجه به هزینه بالای سامانه لیزری مورد استفاده در سوئیس احتمالا چنین سامانه‌ای در آینده نزدیک به طور گسترده مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۴ تير
امروز سه‌شنبه ۲۴ تير
امروز سه‌شنبه ۲۴ تير
امروز سه‌شنبه ۲۴ تير