آنچه از زبان برخی مسئولان بهداشتی استان در خصوص بهداشت فرآوردههای گوشتی استان لازم است رسیدگی شود ورود دامپزشکی به این مورد است.
به گزارش دیدارنیوز-سرویس خوزستان: یکی از نشانههای توسعه یافتگی در جوامع مترقی امروزی، توسعه زیر ساختهای بهداشتی و تولید محصولات غذایی سالم و بهداشتی است که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد و تضمین کننده بهبود رتبه امنیت غذایی آن جامعه میباشد.
آنچه از زبان برخی مسئولان بهداشتی استان در خصوص بهداشت فرآوردههای گوشتی استان لازم است رسیدگی شود ورود دامپزشکی به این مورد است.
کشتارگاههای دام و طیور بعنوان متولی اصلی استحصال گوشت و فراورده های گوشتی در سطح استان میباشد. وقتی که کشتارگاهها و مراکز اصلی تولید گوشت در سایه بیتدبیری مسئولین، ذبح دام و تولید گوشت بجای کشتارگاه، در معابر و اماکن مسکونی و بین راهی آنهم در شرایط کاملا غیر بهداشتی عرضه میشود،آیا باید به بهبود امنیت غذایی امیدوار بود؟!.
کشتار غیر مجاز دام در گذشته نیز وجود داشته اما بدلیل ناکارامدی مدیران کشتارگاه وعدم سرویس دهی مناسب به صنف قصابان و عدم تحویل و عرضه بموقع گوشت به قصابیها و نارضایتی این صنف، باعث رشد بیشتر مراکز غیر مجاز کشتار دام و عرضه گوشت شد.
در این بین نقش دامپزشکی استان بعنوان ارگانی که وظیفه اصلی نظارت بهداشتی بر اماکن تولید و عرضه گوشت رابر عهده دارد به لطف مدیریت پر از ضعف آن، کاملا بی اثر بوده و این نقش صرفا" محدود به تشکیل جلسات بی اثر و وقتگیر و گرفتن چند عکس یادگاری برای تهیه خوراک خبری شده است.
در بحث بهداشت شیر ولبنیات نیز وضعیت در استان چندان مناسب نیست. عدم پایش و نمونه گیریهای دوره ای توسط دامپزشکی، فقدان مراکز و ایستگاههای جمعآوری شیر بعنوان متولی قانونی جمعآوری و عرضه شیر خام، وجود مراکز عرضه لبنیات غیرمجاز و فاقد پروانه در سطح استان که اکثرا" با خودروها وتانکرهای غیر مجاز و فاقد پروانه بهداشتی دامپزشکی اقدام به حمل شیر خام میکنند، خود گواه بر این امر هست.
ختم کلام اینکه با این مدیریت ناکارامد که در مجموعه دامپزشکی استان وجود دارد زنگ خطر تهدید بهداشت عمومی و تنزل رتبه امنیت غذایی استان بیشتر و بیشتر به گوش خواهد رسید.