تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...

حمله به لهستان/ بایدن: منشا شلیک احتمالا روسیه نیست

پس از حمله موشکی به لهستان که منجر به کشته شدن دو نفر شد، و شایعات درباره احتمال دست داشتن روسیه یا شلیک از طرف اوکراینی‌ها بالا گرفت، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که منشا شلیک احتمالا روسیه نبوده است.

کد خبر: ۱۴۰۴۸۸
۱۰:۴۰ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱

حمله به لهستان؛ بایدن: منشا شلیک احتمالا روسیه نیست

دیدارنیوز: کشته شدن دو شهروند لهستانی در پی اصابت موشک به نقطه‌ای از خاک این کشور واکنش‌های گسترده کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو را به همراه داشته است.

سران کشور‌های عضو ناتو در حالی قرار است صبح چهارشنبه ۱۶ نوامبر برای بررسی این موضوع گردهم آیند که گمانه‌زنی‌های مختلفی تاکنون نسبت به مبدا شلیک این موشک از سوی حامیان کی‌یف در غرب مطرح شده است.

بر اساس این گمانه‌زنی‌ها برخی متحدان لهستان در پیمان آتلانتیک شمالی قرار است احتمال برخورد یک موشک سرگردان روسیه به خاک این کشور را مورد بررسی قرار دهند.

این در حالیست که مقامات آمریکایی با استناد به برخی شواهد این احتمال را مطرح کرده‌اند که موشک فرود آمده در لهستان از جانب نیرو‌های اوکراین برای هدف قرار دادن یک موشک روسی شلیک شده باشد.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز پس از رایزنی با دیگر متحدان واشنگتن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو چنین احتمالی را مطرح کرده است.

وی روز چهارشنبه همزمان با بالاگرفتن نگرانی‌ها در خصوص گسترش یافتن جنگ اوکراین به دیگر کشور‌های همسایه گفت: «موشکی که در لهستان جان دو نفر را گرفت احتمالا از روسیه شلیک نشده است.»

بایدن با این حال پس از گفتگو با متحدان واشنگتن که برای شرکت در نشست گروه بیست در بالی اندونزی گردهم آمده بودند گفت که ایالات متحده و کشور‌های عضو ناتو «قبل از هر اقدام به طور کامل در خصوص تحقیق خواهند کرد.»

از سوی دیگر ریاست جمهوری فرانسه نیز روز چهارشنبه بدون رد احتمال شلیک از سوی اوکراین اعلام کرد که پاریس خواستار «بیشترین احتیاط» جهت بررسی منشأ شلیک موشکی است که روز سه‌شنبه به خاک لهستان اصابت کرد.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه با یادآوری اینکه «خطرات تشدید تنش قابل توجه است»، تاکید کرد: «با توجه به مخاطرات، منطقی است که ما با بیشترین احتیاط به این مسئله بپردازیم.»

لهستان پس از وقوع انفجار در یک مرکز نگهداری غلات در نزدیکی مرز این کشور با اوکراین این حادثه را ناشی از اصابت یک موشک روسیه قلمداد کرد.

دولت لهستان همچنین اعلام کرد که موشک به روستای پرژوودوف در ۶ کیلومتری مرز این کشور با اوکراین اصابت کرده است.

وزارت امور خارجه لهستان در پی این انفجار سفیر روسیه را به نشانه اعتراض احضار کرد و نخست وزیر این کشور نیز از تغییر وضعیت آماده باش نظامی و ارتقا آن به بالاترین سطح خبر داد.

ماتئوش موراویه‌تسکی، نخست وزیر لهستان ضمن درخواست از شهروندان کشورش برای حفظ آرامش، در همین خصوص اعلام کرد که لهستان در حال افزایش آمادگی برخی واحد‌های نظامی است.

این در حالیست که مسکو بلافاصله هرگونه دخالت در شلیک موشک به سوی لهستان را تکذیب کرد و اتهام‌های مطرح از سوی مقامات لهستان و اوکراین را بی اساس خواند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص تصریح کرد که اتهامات مطرح نوعی «اقدام تحریک آمیز برای تحت تاثیر قرار دادن و تشدید اوضاع جاری» است. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هیچ اطلاعاتی در مورد انفجار در لهستان ندارد.

گسترش جنگ جاری در شرق اروپا به لهستان می‌تواند خطر شدت گرفتن نبرد‌ها میان روسیه و اوکراین را افزایش دهد و دامنه آن را بواسطه تعهدات صورت گرفته میان اعضای کشور‌های ناتو گسترده‌تر کند.

کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بر اساس ماده ۵ این پیمان متعهد به دفاع جمعی هستند و از همین رو بررسی منشا شلیک موشکی که روز سه‌شنبه ۲ کشته در لهستان به جای گذاشت برای متحدان غربی از اهمیت به سزایی برخوردار است.

علاوه بر آمریکا، فرانسه و بریتانیا که خواستار بررسی و راستی‌آزمایی گزارش‌های مرتبط با شلیک موشک به خاک لهستان شده‌اند، دو کشور آلمان و کانادا نیز پیش‌تر اعلام کردند که اوضاع را زیر نظر دارند.

اتحادیه اروپا، هلند و نروژ نیز اعلام کرده‌اند که جزئیات مربوط به این واقعه را به دقت دنبال می‌کنند. لتونی شلیک موشک به لهستان را «غیرقابل قبول» خواند و اعلام کرد که ممکن است ناتو دفاع ضد هوایی بیشتری برای لهستان و اوکراین فراهم کند.

رئیس جمهوری لیتوانی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توییتر تاکید کرد که «از هر وجب از خاک ناتو باید دفاع کرد.»

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین ضمن هشدار در باره «خطری که موشک‌های روسیه برای کشور‌های همسایه ایجاد می‌کند» خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی