تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

کشف اسکلت دایناسوری با قدمت ۲۳۰ میلیون سال

دانشمندان از سال ۲۰۱۷ مشغول بررسی منطقه‌ای در شمال زیمباوه با نام Pebbly Arkose Formation بوده‌اند و پس از پنج سال حفاری و تاخیر‌های ناشی از کووید، سرانجام موفق شدند تا اسکلت کاملی از یک گونه دایناسور با نام Mbiresaurus raathi را کشف کنند که زمانی در این منطقه فرمانروایی می‌کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده، این نمونه حدود ۲۳۰ میلیون سال قدمت دارد.

کد خبر: ۱۳۶۷۰۷
۱۹:۴۲ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۱

کشف اسکلت دایناسوری با قدمت ۲۳۰ میلیون سال

دیدارنیوز: دانشمندان پس از پنج سال حفاری سرانجام موفق شدند تا اسکلت کاملی از یک گونه دایناسور با نام Mbiresaurus raathi را کشف کنند.

باستان‌شناسان قدیمی‌ترین گونه دایناسور که تاکنون در آفریقا کشف شده و همچنین یکی از قدیمی‌ترین گونه‌هایی که تاکنون روی زمین زندگی کرده را در زیمباوه کشف کرده‌اند. کشف آن‌ها علاوه بر شواهد جدیدی درباره تکامل دایناسورها، توضیحاتی را درباره این سوال ارائه می‌کند که چرا دایناسور‌ها فقط در برخی از بخش‌های ابرقاره باستانی پانگه‌آ زندگی می‌کرده‌اند؟

دانشمندان از سال ۲۰۱۷ مشغول بررسی منطقه‌ای در شمال زیمباوه با نام Pebbly Arkose Formation بوده‌اند و پس از پنج سال حفاری و تاخیر‌های ناشی از کووید، سرانجام موفق شدند تا اسکلت کاملی از یک گونه دایناسور با نام Mbiresaurus raathi را کشف کنند که زمانی در این منطقه فرمانروایی می‌کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده، این نمونه حدود ۲۳۰ میلیون سال قدمت دارد و از این نظر قدمت آن با قدیمی‌ترین دایناسور‌هایی که تاکنون کشف شده، برابری می‌کند.

مشخصات دایناسور کشف شده

کشف اسکلت دایناسوری با قدمت ۲۳۰ میلیون سال

دایناسور کشف شده، یک سوروپودومورف (Sauropodomorpha) است که حدود ۲ متر طول و ۰.۵ متر ارتفاع داشته است. هرچند این نمونه کوچکین بوده، اما در مقایسه با ساروپود‌های بعدی مانند پاتاگوتایتان (Patagotitan) با طول ۳۷ متر، یک کوتوله محسوب می‌شود.

Mbiresaurus raathi در اواخر دوره تریاس (۲۵۲ میلیون تا ۲۰۱ میلیون سال پیش) در کنار سواحل یک رودخانه باستانی در زیمبابوه امروزی زندگی می‌کرد که اکوسیستمی مملو از دایناسور‌ها بوده است. علاوه بر آن، در این حفاری شواهدی از موجودات دیگری از جمله رینکوسور، سینودونت و همچنین شواهدی از دایناسور‌های اولیه گوشتخوار کشف شده است.

کشف اسکلت دایناسوری با قدمت ۲۳۰ میلیون سال

در طول دوره تریاس، تمام قاره‌های زمین در یک خشکی غول‌پیکر به نام پانگه‌آ جمع شده بودند. به همین دلیل، بسیاری از مناطقی که اکنون توسط اقیانوس‌های کامل از هم جدا شده‌اند، مانند سواحل آمریکای جنوبی و آفریقا، زمانی دارای گیاهان و جانوران مشترک بوده‌اند.

محققان با کمک تحقیقات قبلی توضیح می‌دهند که احتمالا موانع آب‌و‌هوایی مانند گرمای شدید یا خشکسالی باعث شده تا حیوانات دوره تریاس به جای رفتن به سمت مرز‌های فیزیکی مانند اقیانوس‌ها، در جای خود باقی بمانند.

کشف اسکلت دایناسوری با قدمت ۲۳۰ میلیون سال

در نهایت، باید اشاره کرد که فسیل دیگری نیز در تانزانیا کشف شده که ظاهرا به یک دایناسور قدیمی‌تر به نام Nyasasaurus با قدمت ۲۴۵ میلیون سال پیش مربوط می‌شود، یعنی ۱۵ میلیون سال قبل از Mbiresaurus raathi. البته باستان‌شناسان در این مورد موفق به کشف اسکلت کامل این موجود نشده‌اند و به همین دلیل هنوز تایید نشده که متعلق به یک دایناسور است یا به اجداد آن‌ها با نام Dinosauromorpha مربوط می‌شود.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی