تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.

تصاویر خیره‌کننده و باورنکردنی جیمز وب از «سیاره مشتری»

تصاویر جدید تلسکوپ جیمز وب از مشتری، ویژگی‌های این سیاره ازجمله لکه قرمز بزرگ متلاطم آن را که به رنگ سفید نشان داده است، با جزئیات شگفت‌انگیز برجسته کرده است. در تصاویر همچنین شفق‌های قطبی شمالی و جنوبی، حلقه‌های مشتری، قمر‌های آدرستیا و آمالتئا به چشم می‌خورند.

کد خبر: ۱۳۶۰۰۳
۲۰:۵۰ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱

تصاویر خیره‌کننده و بی‌سابقه جیمز وب از «سیاره مشتری»

دیدارنیوز: تازه‌ترین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره مشتری این غول گازی را با جزئیات خیره کننده‌ای که پیش از این هرگز ندیده بودیم نشان می‌دهد.

به نقل از فیز، این تصاویر در تاریخ ۲۷ ژوئیه (پنجم مرداد) توسط جیمز وب ثبت شده و به صورت مصنوعی رنگ آمیزی شده‌اند تا ویژگی‌های خاص این سیاره را به طور مشخص‌تری نشان دهند. نقش و نگار‌های سیاره همچون یک شاهکار مینیاتوری در طول نوار‌های رنگی آن و دور "لکه بزرگ سرخ" معروف این غول گازی خودنمایی می‌کنند و همچنین یک نمای بی‌سابقه از شفق‌های قطبی در قطب شمال و جنوب این سیاره را نشان می‌دهند.

در یکی از تصاویر نمای خاصی از مشتری به همراه حلقه‌های کم نور آن و دو قمر کوچک آن به نام‌های آمالتئا (Amalthea) و آدرستیا (Adrastea) در حالی که کهکشان‌های دیگر در پس زمینه خودنمایی می‌کنند قابل رویت هستند.

ایمکه دو پاتر استاد نجوم دانشگاه کالیفرنیا برکلی که رهبری رصد‌های علمی این سیاره را برعهده دارد گفت: ما هرگز قبلا مشتری را به این شکل ندیده بودیم. باور کردنی نیست.

تصاویر خیره‌کننده و بی‌سابقه جیمز وب از «سیاره مشتری»

وی افزود: صادقانه بگویم واقعا انتظار تصاویری به این خوبی را نداشتیم. واقعا قابل توجه است که می‌توانیم جزئیات سیاره مشتری را به همراه حلقه‌ها، قمر‌های کوچک و حتی کهکشان‌های دیگر را در یک تصویر ببینیم.

دو پاتر و تیمش این تصاویر را امروز دوشنبه (۲۲ اوت) به عنوان بخشی از تصاویر اولیه برنامه علمی این تلسکوپ منتشر کردند.

دو پاتر افزود: اگرچه بسیاری این ویژگی‌های مشتری را قبلا هم دیده بودیم. اما طول موج مادون قرمز تلسکوپ جیمز وب چشم انداز تازه‌ای از این سیاره را در اختیار ما قرار داده است.

تصاویر خیره‌کننده و بی‌سابقه جیمز وب از «سیاره مشتری»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها