تیتر امروز

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است
ابوالقاسم جراره در گفت‌وگو با «دیدارنیوز»:

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است

یکی از نامزدها دوره دوادزهم مجلس شورای اسلامی معتقد است که با توجه به انباشت قوانین، در دوره بعدی نمایندگان باید آنها را ساماندهی کنند.
رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

ساخت چشم مصنوعی با الهام از «خرچنگ»!

محققان با الهام از چشمان خرچنگ کمانچه‌زن (Fiddler crab)، نوعی سیستم بینایی مصنوعی ساخته‌اند که قابلیت مشاهده در خشکی و آب را دارد.

کد خبر: ۱۳۵۱۳۰
۱۹:۳۶ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۱

ساخت چشم مصنوعی با الهام از «خرچنگ»!

دیدارنیوز: دانشمندان «موسسه علم و فناوری گوانگجو» و «دانشگاه ملی سئول» با الهام از چشمان خرچنگ کمانچه‌زن (Fiddler crab)، نوعی سیستم بینایی مصنوعی توسعه داده‌اند که می‌تواند برای تماشای بهتر محیط اطراف در زیر آب و حتی روی خشکی مناسب باشد.

ساختار بیضی شکل و بیرون‌زدگی چشم این نوع خرچنگ از بدنش، باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند محیط اطراف خود را در تمام جهات مشاهده کنند و چیزی را از قلم نیندازند.

ساخت چشم مصنوعی با الهام از «خرچنگ»!

این نوع بینایی به عنوان یکی از مکانیزم‌های دفاعی خرچنگ کمانچه‌زن نیز شناخته می‌شود. در نتیجه این فناوری جدید که از طبیعت الهام گرفته، به دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری این اجازه را می‌دهد تا بتوانند محتوای گسترده‌تری را محیط زیر آب و حتی روی خشکی تهیه کنند.

ویژگی‌های فناوری چشم مصنوعی جدید دانشمندان
محققان برای ساخت این فناوری، از یک آرایه فوتودیود معطف با الگو‌های شبیه به شانه در یک ساختار کروی سه‌بعدی استفاده کرده‌اند. با وجود چنین مشخصه‌هایی، این سیستم قادر است تا محیط اطراف خود را با کیفیت تصویر ثابت و میداد دید تقریبا ۳۶۰ درجه‌ای به نمایش بگذارد.

ساخت چشم مصنوعی با الهام از «خرچنگ»!

همانطور که پروفسور‌های دانشگاه نورث وسترن توضیح می‌دهند، از جمله کاربرد‌های بالقوه این فناوری می‌توان به نظارت بر جمعیت و بررسی محیط زیست اشاره کرد.

در بیانیه آن‌ها همچنین آمده است: «این یک قطعه فوق‌العاده در زمینه مهندسی نوری و تصویربرداری غیرمسطح است که جنبه‌های طراحی الهام‌گرفته از حیات و الکترونیک‌های انعطاف‌پذیر پیشرفته را برای دستیابی به قابلیت‌های منحصر‌به‌فردی که در دوربین‌های معمولی در دسترس نیست، ترکیب می‌کند.»

در طول آزمایش‌های این فناوری، یک دلفین، یک هواپیما، یک زیردریایی، یک ماهی و یک کشتی از فواصل و زوایای مختلفی توسط سیستم دید مصنوعی به نمایش گذاشته شدند.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی