تیتر امروز

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است
ابوالقاسم جراره در گفت‌وگو با «دیدارنیوز»:

فصل ساماندهی قوانین فرار رسیده است

یکی از نامزدها دوره دوادزهم مجلس شورای اسلامی معتقد است که با توجه به انباشت قوانین، در دوره بعدی نمایندگان باید آنها را ساماندهی کنند.
رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

چرا خوردن غذاهای ناسالم «اعتیادآور» است؟

برخی متخصصان تغذیه معتقدند مواد غذایی مانند پفک، چیپس و .. اعتیادآور هستند. عناصر شور، شیرین و چرب کارامل نمکی طعم پیچیده‌ای را ایجاد می‌کند که با هر لقمه به طرز ماهرانه‌ای تغییر کرده و باعث می‌شود مغز ما بیشتر و بیشتر هوس کند.

کد خبر: ۱۳۵۰۶۴
۱۷:۵۲ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱

چرا خوردن غذاهای ناسالم «اعتیادآور» است؟

دیدارنیوز: احتمالا تا به حال متوجه این موضوع شده‌اید که برخی مواد غذایی ناسالم را به طور ناخودآگاه مصرف می‌کنید. برای نمونه وقتی یک بسته پفک باز می‌شود، معمولا باید تا انتهای آن خورده شود و افراد قادر به کنترل خود در برابر این غذا‌های ناسالم نیستند.

بسیاری از ما در مقابل خوردن هله هوله‌ها قادر به مقاومت نیستیم و بدون اختیار این مواد غذایی ناسالم مانند پفک، چیپس و ... را مصرف می‌کنیم. بحث استفاده از این مواد غذایی بسیار فراتر از میزان آگاهی و یا ضعیف بودن اراده ما است و برخی متخصصان تغذیه معتقدند این مواد غذایی اعتیادآور هستند.

باید اذعان داشت که مفهوم اعتیاد به غذا پس از سال‌ها بحث در مجلات علمی همچنان بحث برانگیز است. با این حال، نتایج یک مطالعه روی موش‌ها در سال ۲۰۲۱ توسط تیمی از پژوهشگران آلمانی نشان داد که احتمال مصرف بیش از حد مواد قندی و خوراکی‌های دارای شکر، در موش‌های ماده بیشتر از نر‌ها است.

البته هنوز این موضوع در مورد انسان به طور دقیق مطالعه نشده است و ما نمی‌دانیم آیا زنان بیشتر از مردان به خوردن مواد غذایی شیرین تمایل دارند یا خیر؟

بسیاری از غذا‌های ناسالم مانند بیسکویت‌های شیرین و چرب، بخش پاداش مغز ما را تحریک می‌کنند. با خوردن این مواد غذایی در مغز افراد، هورمون دوپامین ترشح شده و این موضوع احساس خوبی به ما می‌دهند. ما همچنین تمایل داریم از منظر حسی غذا‌های ترد را بیشتر دوست باشیم و متاسفانه تقریبا تمام هله هوله‌های موجود در بازار، شیرین و یا ترد هستند. بنابراین، به راحتی می‌توان فهمید که چرا به چند ثانیه بعد از خوردن پفک یا بیسکویت اول به سراغ بیسکویت دیگری می‌رویم.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه فلوریدا نشان داد که ما در نهایت از غذا‌هایی خسته می‌شویم که تنها حاوی یک جزء اصلی طعم و مزه قابل تشخیص هستند و این اصلا مهم نیست که آن غذا چقدر خوش طعم و مزه باشد.

در این میان، اما یک استثنا وجود دارد و برخی مواد غذایی قادر به فریب مغز بوده و طعمی‌های متفاوتی ایجاد می‌کنند. برای نمونه، اما عناصر شور، شیرین و چرب کارامل نمکی طعم پیچیده‌ای را ایجاد می‌کند که با هر لقمه به طرز ماهرانه‌ای تغییر کرده و باعث می‌شود مغز ما بیشتر و بیشتر هوس کند. این پدیده‌ای است که بسیاری از هله هوله‌ها دارای آن بوده و از نظر علمی به تشدید لذت بخش معروف است.

منبع: sciencefocus/ سیناپرس

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی