تیتر امروز

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

بینی «کودکان» بهتر می‌تواند کرونا را مهار کند

طبق یک مطالعه جدید توسط دانشگاه کوئینزلند، در مقایسه با سوراخ‌های بینی بزرگسالان، پوشش بینی کودکان در پیشگیری از عفونت ویروس کرونا موثرتر است.

کد خبر: ۱۳۴۹۴۶
۰۹:۰۴ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

بینی «کودکان» بهتر می‌تواند کرونا را مهار کند

دیدارنیوز: تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که این امر ممکن است دلیلی باشد که پاسخ‌های ایمنی کودکان تاکنون در پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا مؤثرتر بوده است.

در این پژوهش‌ها دانشمندان نشان داده اند که بینی کودکان نسبت به بینی بزرگسالان پاسخ پیش التهابی بیشتری به ویروس کرونا دارد. اما، به نظر می‌رسد که شرایط در مواجهه با سویه امیکرون متفاوت است.

دانشمندان نمونه‌هایی از سلول‌های پوششی بینی را از ۲۳ کودک و ۱۵ بزرگسال سالم جمع آوری کردند. محققان این نمونه‌ها را در معرض ویروس کرونا قرار دادند. در ادامه پژوهشگران دریافتند که این ویروس با کارایی کمتری در سلول‌های بینی کودکان تکثیر می‌شود و پاسخ ضد ویروسی را افزایش می‌دهد.

دکتر کرستی شورت (Kirsty Short) از دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند و پژوهشگر این مطالعات گفت: تئوری‌های متعددی برای توجیه این موضوع وجود داشت. این موضوع می‌تواند یک مکانیسم انطباق با افزایش تهدیدات عامل خارجی مانند ویروس‌ها یا باکتری‌ها باشد که در دوران کودکی مشاهده شده است. ه

مچنین ممکن است افزایش قرار گرفتن در معرض این تهدیدات در دوران کودکی، پوشش بینی را در کودکان آموزش دهد تا پاسخ التهابی قوی تری ایجاد کند. یا در عوض، تفاوت‌های متابولیکی بین کودکان و بزرگسالان می‌تواند نحوه بیان ژن‌های مبارزه کننده با ویروس را تغییر دهد.

دانشمندان دریافتند که سویه دلتای کووید- ۱۹ نسبت به بزرگسالان به طور قابل ملاحظه‌ای کمتر در سلول‌های بینی کودکان تکثیر می‌شود. اما در مورد امیکرون، روند به طور چشمگیری کمتر قابل توجه بود.

دکتر شورت در این باره گفت: در مجموع، این یافته نشان می‌دهد که پوشش بینی کودکان از عفونت کمتر و تکثیر ویروس کرونا پشتیبانی می‌کند، اما ممکن است با تکامل ویروس این وضعیت در حال تغییر باشد.

پژوهشگران معتقدند که مطالعات بالینی آینده برای تایید این یافته‌های اولیه در جمعیت بزرگتر و تعیین نقش عوامل دیگر مانند آنتی بادی‌ها در محافظت از کودکان در برابر عفونت ویروس کرونا مورد نیاز است.

شرح کامل این مطالعات و یافته‌های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Plos Biology منتشر شده است.

منبع:سیناپرس

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی