تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

بیانیه اورشلیم؛ از طرح «همکاری استراتژیک» آمریکا و اسرائیل چه می‌دانیم؟

رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند که یکی از برنامه‌های اصلی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سفر به اسرائیل، اعلام «همکاری راهبردی» دو کشور است.

کد خبر: ۱۳۳۵۹۳
۱۰:۳۴ - ۲۳ تير ۱۴۰۱

بیانیه اورشلیم؛ از طرح «همکاری استراتژیک» آمریکا و اسرائیل چه می‌دانیم؟

 

دیدارنیوز: جو بایدن که روز چهارشنبه ۱۳ ژوئیه وارد اسرائیل شده، قرار است تا روز جمعه در این کشور بماند. سفر روز چهارشنبه آقای بایدن به اسرائیل، دهمین سفر او به این کشور و نخستین سفر به عنوان رئیس جمهوری آمریکا است.

به گزارش جروزالم‌پست، طرح «همکاری استراتژیک» شامل اعلام موضع مشترک علیه «برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای» آن کشور است.

بنا به این گزارش، هر دو کشور می‌گویند که از «همه توان ملی» خود استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. همچنین آقای بایدن بر تعهد خود برای حفاظت از امنیت اسرائیل، از جمله برتری نظامی و توانایی دفاعی تل‌آویو تاکید خواهد کرد.

جروزالم‌پست همچنین در گزارش خود نوشته است که در بیانیه مشترک رهبران آمریکا و اسرائیل، واشنگتن بر اجرای یادداشت تفاهم ۳۸ میلیارد دلاری ده ساله برای کمک نظامی به تل‌آویو و همچنین رسیدگی به تهدیدات نوظهور در منطقه تأکید کرده است.

به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی، ایران یکی از اصلی‌ترین موضوع‌های گفتگو‌های آقای بایدن با مقام‌های اسرائیلی خواهد بود. 

او با ابراز امیدواری نسبت به ادامه کار روی استراتژی مشترک آمریکا و اسرائیل در رابطه با ایران، بر همکاری قدرتمند میان دولت‌های دو کشور تأکید کرد.

چرا اعلامیه اورشلیم صادر می‌شود؟
اگرچه بیانیه اورشلیم تا این لحظه منتشر نشده است، اما یک دیپلمات اسرائیلی به جروزالم‌پست گفت که این بیانیه، «گواهی زنده بر کیفیت، عمق و دامنه منحصر به فرد روابط آمریکا و اسرائیل خواهد بود.»

بنا به این گزارش، بیانیه اورشلیم همچنین مذاکرات جدید اسرائیل و کشور‌های عربی را که در ماه‌های اخیر با مشارکت آمریکا انجام شده است، به رسمیت می‌شناسد.

نقش عربستان در این میان چیست؟
بر اساس پیش‌بینی نشریه اسرائیلی جروزالم‌پست، آقای بایدن در جریان سفر به اسرائیل از توافق میان ریاض و تل‌آویو پرده برخواهد داشت. بر اساس این توافق، به عربستان سعودی اجازه می‌دهد تا کنترل دو جزیره صنافیر و تیران در تنگه تیران در دریای سرخ را دوباره به دست گیرد. این توافق همچنین بر موافقت اسرائیل با تغییر ترتیبات امنیتی و نظامی مندرج در معاهده صلح خود با مصر که شامل یک نیروی نظامی بین‌المللی در دو جزیره در تنگه تیران است، تصریح دارد.

به این ترتیب انتظار می‌رود که عربستان سعودی به پرواز‌های تجاری اسرائیل برای ورود به حریم هوایی خود و همچنین پرواز‌های مستقیم محدود برای انتقال مسلمانان از اسرائیل به مکه برای حج اجازه دهد.

به گفته منابع خبری، آقای بایدن پس از ورود به اسرائیل از سخت‌افزار جدیدی با نام «لیزر‌های ضد پهپاد» بازدید خواهد که گفته می‌شود از آن‌ها برای مقابله با ایران استفاده خواهد شد.

بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسه، اسرائیل تصمیم دارد با ارائه سامانه جدید لیزری خود به آقای بایدن، نظر آمریکا را برای کمک مالی بیشتر به بخش دفاعی اسرائیل جلب کند.

بنا به این گزارش، تل‌آویو امیدوار است که با سامانه دفاعی جدید لیزری خود موسوم به «پرتو آهنین» آسمان اسرائیل را در پی افزایش پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین در منطقه ایمن سازد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این سامانه جدید قادر است که پهپادها، خمپاره‌ها، راکت‌ها و موشک‌های ضد تانک را رهگیری کند. البته سامانه جدید لیزری اسرائیل هنوز عملیاتی نشده است.

همچنین آقای بایدن قصد دارد روز جمعه با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیت لحم دیدار کند.

این گزارش‌ها همچنین بر این نکته تصریح کرده‌اند که دولت بایدن به مقام‌های اسرائیلی اجازه نداده‌اند تا رئیس جمهور آمریکا را در سفر به شرق بیت‌المقدس همراهی کنند.

آقای بایدن پس از سفر ۴ روزه خود به اسرائیل، مستقیم به عربستان سعودی خواهد رفت تا با مقام‌های این کشور گفتگو

ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر