تیتر امروز

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...

قالیباف: راهبرد اصلی ما توسعه همکاری‌ها با همسایگان است

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به ازبکستان گفت: راهبرد اصلی مجلس و دولت ایران توسعه همکاری‌های همه جانبه با همسایگان کشور‌های منطقه به ویژه کشور‌های مسلمان است.

کد خبر: ۱۳۳۵۵۶
۱۳:۵۰ - ۲۲ تير ۱۴۰۱

قالیباف: راهبرد اصلی ما توسعه همکاری‌ها با همسایگان است

دیدارنیوز: رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با نورالدین جان اسماعیل اوف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان گفت: راهبرد اصلی مجلس یازدهم و دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری‌های همه جانبه با همسایگان کشور‌های منطقه به ویژه کشور‌های مسلمان است.

محمدباقر قالیباف و هیات همراه پس از حضور در مجلس قانونگذاری ازبکستان، با نورالدین جان اسماعیل اوف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان دیدار و گفتگو کردند.

قالیباف در این دیدار ضمن قدردانی از میهمان نوازی کشور ازبکستان گفت: امیدوارم این حضور آغازگر یک تحول بزرگ بین دولت و ملت دو کشور در همکاری‌های دوجانبه باشد.

وی ادامه داد: کشور ایران تجربه یکصدسال تشکیل پارلمان را دارد و ما با همه وجود درک کرده ایم که پارلمان‌ها چقدر می‌توانند در توسعه روابط بین دولت‌ها و ملت‌ها تاثیرگذار بوده و روابط را استحکام ببخشند.

رئیس قوه مقننه تاکید کرد: راهبرد اصلی مجلس یازدهم و دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری‌های همه جانبه با همسایگان کشور‌های منطقه به ویژه کشور‌های مسلمان است و امروز شاهدیم که شرایط ژئواستراتژیکی و ژئوپلیتیکی جهان نیز ما را وادار به افزایش ارتباطات بین کشور‌های منطقه کرده است.

قالیباف اضافه کرد: یک نمونه از شرایط و حوادث امروز که در جهان حاکم شده جنگ بین اوکراین و روسیه است. علاوه بر اینکه کشور‌های همسایه باید به لحاظ استراتژیکی به روابط خود عمق ببخشند چنین شرایطی نیز ما را وادار به همکاری‌های بیشتر می‌کند.

رئیس مجلس اضافه کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی برای ازبکستان در مقطع کنونی قائل هستیم چرا که ازبکستان به لحاظ سوابق تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد بوده و همکاری‌های ایران و ازبکستان می‌تواند زمینه ساز ایجاد فرصتی بزرگ در حوزه ترانزیت به ویژه برای دسترسی کشور ازبکستان به آب‌های آزاد یعنی خلیج فارس و دریای عمان باشد.

قالیباف با اشاره به تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران که خلاف تمامی قوانین جهانی است، گفت: با وجود تحریم ها، ایران در زمینه‌های خدمات مهندسی، سایبری، بهداشتی، علمی و دانش بنیان یکی از کشور‌های پیشگام بوده که می‌تواند در این حوزه‌ها کشور پیشران باشد.

وی یادآور شد: در برخی از این حوزه‌ها ایران در بین ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد و به این واسطه می‌توانیم روابط خود را بین دو کشور گسترش دهیم.

رئیس مجلس اضافه کرد: ایران همچنین در حوزه نفت، گاز، معادن و ماشین آلات نیز ظرفیت‌های بالایی داشته که در این مسیر علاوه بر بخش خصوصی گروه‌های دوستی پارلمانی نیز می‌توانند نقش مهمی را در ارتقای همکاری‌ها ایفا کنند.

رئیس مجلس با یادآوری اینکه ایران و ازبکستان دارای مرز مشترک با افغانستان بوده و به همین دلیل تحولات دو کشور برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: موضع اوصولی جمهوری اسلامی تشکیل یک دولت فراگیر با حضور همه گروه‌ها در افغانستان است تا شاهد برقراری صلح در این کشور و منطقه باشیم.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با برشمردن اهمیت روابط چندجانبه بین کشور‌های منطقه تاکید کرد: همکاری ایران و ازبکستان می‌تواند در اجلاس پارلمانی مجالس کشور‌های اسلامی و مجالس کشور‌های آسیایی از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

قالیباف تصریح کرد: همکاری‌های تجاری و اقتصادی نیز نیازمند توسعه و ساماندهی بوده به طوری که لازم است برای تسهیل و توسعه روابط بین دو کشور موضوع ویزای تجار، رانندگان و گردشگران حل و فصل شود و در بحث تعرفه‌های تجاری نیز اقدامات لازم باید پیگیری شود.

رئیس مجلس در پایان از همکاری و همیاری ازبکستان به جهت تلاش در زمینه عضویت دائم ایران در اجلاس شانگ‌های تشکر کرد.

نورالدین جان اسماعیل‌اف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان ضمن خیرمقدم به محمدباقر قالیباف و هیأت پارلمانی همراه عنوان کرد: دو کشور ایران و ازبکستان ظرفیت‌های بالایی برای همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دارند به ویژه دو کشور ظرفیت بالایی در حوزه ترانزیتی دارند و توسعه روابط پارلمانی بین دو کشور می‌تواند به افزایش تبادلات اقتصادی و فرهنگی کمک کند.

اسماعیل‌اف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای فرهنگ غنی بوده و ما علاوه بر بهره‌مندی از این فرهنگ غنی از تجارب ایران به ویژه در حوزه پارلمانی نیز بهره می‌بریم، افزود: مجلس قانونگذاری ازبکستان نیز وظایفی شبیه به پارلمان ایران دارد به طوری که این مجلس علاوه بر وظیفه قانونگذاری، وظیفه نظارت بر اجرای صحیح قوانین را نیز به عهده دارد این مجلس متشکل از کاندیدا‌های ۵ حزب رسمی فعال در ازبکستان بوده و دارای ۱۵۰ نماینده از ۱۵۰ حوزه انتخابیه است.

رییس مجلس قانونگذاری ازبکستان نیز با تاکید بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان گفت: لازم است در این دولت هم گروه‌های اجتماعی و سیاسی افغانستان حضور داشته باشند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: قالیباف ازبکستان
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر