تیتر امروز

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.

جلوگیری از خونریزی با زهر مار!

محققان استرالیایی می‌گویند سم کشنده مار می‌تواند خونریزی کنترل نشده را در انسان متوقف کند و در واقع راهی برای تبدیل زهر کشنده مار به یک ژل شفابخش یافته‌اند.

کد خبر: ۱۳۲۳۰۵
۱۵:۵۷ - ۰۱ تير ۱۴۰۱

جلوگیری از خونریزی با زهر مار

دیدارنیوز ـ به نقل از آی‌ای، مار‌ها موجوداتی هستند که اغلب لرزه بر اندام انسان می‌اندازند، اما این حیوانات سمی می‌توانند برای انسان بسیار مفید باشند.

اکنون یک تیم تحقیقاتی در حوزه زیست‌مواد از موسسه استرالیایی مهندسی زیستی و نانوتکنولوژی دانشگاه کوئینزلند (AIBN) به سرپرستی "آماندا کیجاس" محقق فوق دکتری، پروتئینی را در زهر دو مار شامل مار افعی قهوه‌ای و مار فلس‌دار شرقی استرالیا کشف کرده‌اند که می‌تواند به عنوان یک تسریع کننده مفید در فرآیند انعقاد خون بدن انسان عمل کند.

ژلی که زخم‌ها را می‌بندد

کشف این محققان منجر به تولید ژلی شده است که می‌تواند خونریزی را با لخته کردن خون در دمای بدن متوقف کند تا زخم‌ها را به سرعت ببندد.

"کیجاس" می‌گوید: تقریبا ۴۰ درصد از مرگ و میر‌های ناشی از آسیب و زخم، ناشی از خونریزی کنترل نشده است و این رقم در پرسنل نظامی که در یک منطقه جنگی دچار خونریزی شدید می‌شوند، بسیار بیشتر است.

وی افزود: طبیعت ظریف‌ترین و پیچیده‌ترین مکانیسم‌ها را ایجاد کرده است و ما می‌توانیم از آن‌ها برای نجات مردم از مرگ ناشی از خونریزی کنترل‌نشده بهره ببریم.

وی ادامه داد: تحقیقات ما نشان می‌دهد که خون از دست رفته با استفاده از این ژل، پنج برابر کمتر می‌شود و در مقایسه با فرآیند طبیعی بدن، لخته‌ها سه برابر سریع‌تر تشکیل می‌شوند.

این محقق افزود: این حتی شامل افراد مبتلا به هموفیلی و کسانی که از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنند نیز می‌شود.

"کیجاس" می‌گوید، درمان کمک‌های اولیه امروزی با استفاده از گاز پانسمان اغلب در توقف خونریزی در مواقع اضطراری موثر نیستند و زمانی که یک آسیب تروماتیک رخ می‌دهد، پیچیدگی فرآیند بهبود، ظرفیت بدن را برای کنترل خونریزی بیش از حد، دچار مشکل می‌کند.

این ژل جدید ممکن است برای درمان زخم‌های بزرگ نیز مناسب باشد.

"کیجاس" می‌گوید: امیدواریم این ژل فرآیند‌های ترمیم زخم مورد نیاز برای انعقاد و کاهش جریان خون را تسریع کند و در نهایت ظرفیت بدن برای التیام زخم‌های بزرگ را افزایش دهد.

نیش مار و پادزهر

این در حالی است که انسان‌ها سال‌ها است کاربرد دیگری برای سم مار ایجاد کرده‌اند و آن، محافظت از افرادی است که توسط مار‌ها گزیده می‌شوند. اما متأسفانه پادزهر‌ها در مقادیر بسیار کم تولید می‌شوند. آن‌ها همچنین بسیار گران هستند، به این معنی که اکثر مردم به آن‌ها دسترسی ندارند.

در نهایت، این واقعیت وجود دارد که زهر مار‌ها در طول سال‌ها متنوع شده است و تولید تنها یک پادزهر برای هدف قرار دادن انواع مار‌ها را بسیار دشوار کرده است.

به عنوان مثال، یک ماده که در برابر نیش ۱۰ مار مختلف محافظت ایجاد می‌کرد، تولید آن در سال ۲۰۱۴ متوقف شد، زیرا به اندازه کافی برای ادامه توسعه سودآور نبود. این موضوع ما را به شدت در برابر نیش مار‌ها آسیب‌پذیر می‌کند.

اکنون این سؤال پیش می‌آید که آیا می‌توانیم به موقع یک پادزهر مؤثر جدید تولید کنیم تا از عواقب وحشتناک گزیده شدن توسط مار‌ها جلوگیری کنیم؟ محققان در حال برداشتن گام‌های بزرگی برای بکار بردن این ماده برای انسان‌ها هستند.

اکنون می‌توان امیدوار بود که این ماده جدید به توسعه پادزهر‌ها نیز کمک کند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور