تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

اعتراض‌ها به بازار «لوازم یدکی» رسید!

افزایش مالیات بر اصناف در حالی صدای اعتراض بسیاری از آن‌ها را درآورد که در سال‌های گذشته، دولت ابزاری برای صحت‌سنجی اظهارات فعالان اقتصادی نداشت. ضعف دسترسی دولت به اطلاعات حساب‌های بانکی باعث شد اصل اعتماد مبنای اخذ مالیات اصناف قرار گیرد. در آخرین تجمعات بازاریان نوبت به صنف لوازم یدکی رسید که اعتراض خود را به این موضوع نشان دهد.

کد خبر: ۱۳۲۱۸۷
۱۰:۳۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

اعتراض‌ها به بازار «لوازم یدکی» رسید!

دیدارنیوز: اعتراضات اصناف، این بار به صنف لوازم یدکی رسید. صنفی که نسبت به نبود شفافیت در میزان افزایش مالیات‌ها گلایه دارند. برخی از فعالان این صنف عنوان می‌کنند که با توجه به سیاست‌های جدید احتمال اینکه مالیات اصناف از سودشان جلو بزند بالاست.

فضای این روز‌های بازار‌های کشور هر روز با اعتراضات و تجمع یک صنف عجین شده است. طوری‌که در همین هفته بسیاری از اصناف از جمله صنف لوازم یدکی، لوازم خانگی، آجیل‌فروشان، طلاسازان و … دست به اعتراض زدند. اعتراضی که عمده دلیل آن ریشه در سیاست‌های جدید مالیاتی دارد.

افزایش مالیات بر اصناف در حالی صدای اعتراض بسیاری از آن‌ها را درآورد که در سال‌های گذشته، دولت ابزاری برای صحت‌سنجی اظهارات فعالان اقتصادی نداشت. ضعف دسترسی دولت به اطلاعات حساب‌های بانکی باعث شد اصل اعتماد مبنای اخذ مالیات اصناف قرار گیرد. اما از حدود یک سال پیش اطلاعات حساب‌های بانکی و تراکنش‌های دستگاه پوز اصناف، در اختیار دولت قرار گرفت که همین ملاکی برای تعیین مالیات اصناف باشد. در آخرین تجمعات بازاریان نوبت به صنف لوازم یدکی رسید که اعتراض خود را به این موضوع نشان دهد.

اما اصناف بر این باورند که نگاه دولت به آن‌ها به‌عنوان یک منبع درآمد است. موضوعی که رئیس سازمان امور مالیاتی آن را قویا رد کرد. داود منظور تاکید کرد که ما به اصناف به‌عنوان منبع مالیاتی بزرگ نگاه نمی‌کنیم و نگاه درآمدی به واحد‌های صنفی نداریم. ما به دنبال کشف فرار‌های مالیاتی بزرگ هستیم.

ظاهرا رویکرد دولت برای شناسایی فرار‌های مالیاتی بزرگ، دستاورد‌هایی هم داشته است. طبق اعلام رئیس سازمان مالیاتی، در هشت ماه گذشته بیش از ۱۳۵ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شد.

اعتراضات به صنف لوازم یدکی رسید

ابتدای هفته جاری بود که فعالان لوازم یدکی در خیابان ملت دست به تجمع اعتراضی زدند تا آن‌ها به موج اعتراضات اصناف بپیوندند. اعتراضی که دلیل اصلی آن افزایش مالیات بود.

یکی از کسبه فعال در حوزه صنف لوازم یدکی در خیابان ملت در گفتگو با تجارت‌نیوز به دلایل تجمع فعالان صنف لوازم یدکی اشاره کرد و گفت: دلیل اصلی اعتراض این صنف به همان بحث افزایش مالیات مربوط می‌شود.

او توضیح داد: بحث افزایش مالیات، اصناف زیادی ازجمله لوازم یدکی را به اعتراض کشاند. در حال حاضر اصلا مشخص نیست میزان مالیات‌ها چقدر است؟ درباره مبنای آن هم اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. مسئولان دولت هر بار حرف جدیدی می‌زنند. یک روز به‌طور کلی آن را زیر سوال می‌برند، روز دیگر از توافق با اصناف سخن به میان می‌آورند. همین سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌ها باعث ایجاد التهاب در بازار‌های مختلف شد.

بازار داغ شایعات در نبود شفافیت

این فعال بازار لوازم یدکی در ادامه بیان کرد: سود اجناس ما در کف بازار حداکثر یک تا سه درصد است. اما شایعه‌ای بین اصناف وجود دارد که دولت می‌خواهد مالیاتی بیشتر از سود دریافت کند!

بر اساس این گزارش، اما پاسخ دولت به نگرانی‌ها این است که ضریب مالیات در تمام کشور یکسان نیست، بر اساس شرایط جغرافیایی و منطقه‌ای ضرایب سود تعیین می‌شود و مدیران اختیار دارند که نسبت به این ضرایب تصمیم‌گیری کنند.

البته فعالان صنفی از نوسانات دلار به‌عنوان عامل دیگری از تجمع و اعتراضات خود یاد می‌کنند. یکی دیگر از کسبه لوازم یدکی در این باره توضیح داد: حذف ارز ترجیحی باعث شد کالا‌هایی که با دلار وارد می‌شوند افزایش قیمت بالایی را تجربه کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر به دلیل نبود شفافیت و بی‌توجهی به اقناع عمومی نسبت به موضوع مالیات، فضای بازار پر از شایعات و زمزمه‌های مختلف است. موضوعی که ماحصل آن خود را در افزایش قیمت‌ها و نوسانات قیمتی نشان داد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی