تیتر امروز

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ است/ محمدی که در توصیف فقهی تعریف می‌شود؛ شخصیتی سیاه و تاریک است/ حکم سب‌النبی حکم وحشتناکی است که مغایر با قرآن است
در سی‌و‌نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ است/ محمدی که در توصیف فقهی تعریف می‌شود؛ شخصیتی سیاه و تاریک است/ حکم سب‌النبی حکم وحشتناکی است که مغایر با قرآن است

در سی‌ونهمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ" گفت‌و‌گو کردیم.
قفل تاریخی بر سر راه بخش صنعتی/ تهران؛ شهری برای همه یا منافع گروه‌های خاص؟/ بررسی CFT، سیگنالی مثبت به جهان
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

قفل تاریخی بر سر راه بخش صنعتی/ تهران؛ شهری برای همه یا منافع گروه‌های خاص؟/ بررسی CFT، سیگنالی مثبت به جهان

این بیست و پنجمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
با حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور؛

مهم ترین چالش های صنعت فولاد خوزستان از سوی مدیرعامل فولاد خوزستان تشریح شد

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در جلسه هم اندیشی مدیران شرکت های فولادی استان خوزستان که با حضور دکتر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور برگزار شد، مهم ترین چالش های این صنعت را تشریح کرد.

کد خبر: ۱۳۰۵۷۷
۱۹:۵۷ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱

مهم ترین چالش های صنعت فولاد خوزستان از سوی مدیرعامل فولاد خوزستان تشریح شد

 دیدارنیوز: به نقل از خبرنگار روابط عمومی، در این جلسه که شامگاه ۲ خردادماه ۱۴۰۱ در سالن کنفرانس مهمانسرای نور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت پیشران در جمهوری اسلامی ایران است. در دنیا در سال ۲۰۲۰ چین با تولید یک هزار و ۵۳ میلیون تن با سهم ۶۰ درصدی رتبه اول تولید فولاد را داشته و ایران با تولید نزدیک به ۲۹ میلیون تُن، سهم ۲ دهم درصدی نسبت به صنعت فولاد در دنیا را داشته است.
 
وی ادامه داد: جایگاه ایران به برکت انقلاب اسلامی از ۱/۸ میلیون تُن در قبل از انقلاب به عدد نزدیک به ۲۹ میلیون تن رسیده و در حال حاضر ظرفیت تولید میانی در کشور بالغ بر ۴۰ میلیون تن است که به واسطه این ظرفیت، کشور ایران رتبه دهم تولید کننده فولاد در دنیا را داراست.
 
ابراهیمی با مقایسه روند تولید فولاد ایران با تولید فولاد جهان افزود: در ۱۰ سال گذشته وضعیت رشد فولاد در دنیا عدد معادل ۲ درصد بوده،‌ در حالی که در ایران یک رشد ۱۰ درصدی را داشته و این نشان می‌دهد که اقدامات خیلی خوبی را در این حوزه برای ایجاد ظرفیت ایجاد شده است.
 
وی بیان داشت: در مجموع ۴۰ میلیون تن ظرفیت قابل تولید در کشور برای صنعت فولاد در افق ۱۴۰۴ تعریف شده و قرار است ظرفیت تولید به ۵۵ میلیون تن برسد که با توجه به پیش بینی جمعیت ۹۰ میلیونی در سال ۱۴۰۴ و مصرف سرانه ۴۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر، پیش بینی می شود ۳۶ میلیون تن از این ۵۵ میلیون تن در داخل کشور استفاده شود و مابقی آن که حدود ۲۰ میلیون تن است برای مبحث صادرات استفاده شود، که این امر نزدیک به ۱۰ میلیارد یورو ارزآوری برای کشور را به دنبال خواهد داشت.
 
وی با اشاره به محل‌های اجرای طرح‌های توسعه ای برای صنعت فولاد تصریح کرد: اجرای طرح‌های توسعه فولاد در ناحیه جنوبی کشور و نزدیک به آب های آزاد پیشنهاد شده و به سبب مزیتی که این مناطق برای تولیدات و صادرات بیشتر دارند مورد توجه قرار دارند و تاکید نیز بر این است که توسعه فولاد باید دریا محور باشد نه کویر محور.
 
ابراهیمی گریزی به وضعیت عرضه و تقاضا در افق ۱۴۰۴ داشت و گفت: یکی از چالش هایی که در صنعت فولاد مطرح شده است، فاصله بین عرضه و تقاضاست. از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ ظرفیت نصب شده فولاد از ۴۵ تا ۵۵ میلیون تن پیش بینی می شود و بر اساس طرح‌های توسعه و اقداماتی که انجام خواهد شد ما تقریباً دو برابر نیاز کشور را در صنعت فولاد تا سال ۱۴۰۴ تولید خواهیم کرد.
 
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴ میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون دلار در صنعت فولاد ارزآوری داشتیم. مجموعه فولاد خوزستان به واسطه موقعیت استراتژیکی که در استان خوزستان دارد توانسته ۱/۴ میلیارد دلار از این ارزآوری را به خود اختصاص دهد که نزدیک به ۳ درصد کل ارزآوری کشور محسوب می شود. 
 
ابراهیمی بیان کرد: در استان خوزستان و مجموعه فولاد خوزستان نیروهای متخصص و ماهری وجود دارند، دسترسی بسیار خوبی به منابع انرژی در استان وجود دارد و نسبت به سایر استان ها دسترسی مناسب تری به آب ها داریم. علاوه بر آن ۱۸۰۰ کیلومتر مرز آبی و مرزهای خاکی در همجواری با کشورهای مثل عراق برای بحث صادراتی وجود دارد.
 
وی اظهار داشت: متاسفانه در سنوات گذشته طرح های توسعه ای که در صنعت فولاد عمدتاً اتفاق افتاده به این صورت بوده که شرکت های معدنی به جای اینکه به کارهای اکتشافی بپردازند، به تولید فولاد روی آورده اند، در حالی که طرح های توسعه می‌بایستی در استان خوزستان متمرکز شود، ولی استان های معدنی مثل کرمان، خراسان و ... که باید بحث های اکتشافی را دنبال کنند به این صنعت روی آورده اند.
 
ابراهیمی چهار چالش عمده صنعت فولاد را سنگ آهن، عدم توازن زنجیره، بحث برق و گاز و عوارض های سنگین صادراتی و مباحث حمل و نقل دانست و گفت: ما نزدیک ۱۶۷ میلیون تن سنگ معدن نیاز داریم که بر اساس طرح های موجود در کشور و طرح های فعال و طرح های جاری نزدیک به ۳۲ میلیون تُن کسری داریم تا بخواهیم به این هدف برسیم.
 
وی افزود: ما اگر بخواهیم افق ۱۴۰۴ را ببینیم ۹۳۶۷ مگاوات برق نیاز داریم. ما آنچه در صنعت فولاد به عنوان برق مصرف می کنیم ۹/۶ درصد مصرف برق در کشور است. به عبارتی تقریباً ۱۰ درصد؛ ولی بیشتر این خاموشی ها و بیشترین توقفات را در صنعت فولاد مشاهده می کنیم. در سال گذشته معادل ۶ میلیارد دلار فرصت به واسطه قطع برق در صنعت فولاد را از دست دادیم. قطع برق در این صنعت کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت و واقعاً یک چالش بسیار جدی است و متاسفانه اولین جایی که برق را قطع می کنند صنعت فولاد است.
 
ابراهیمی درخصوص چالش انرژی گاز نیز گفت: میزان میانگین رشد سالیانه تولید گاز طی ۱۰ سال گذشته معادل میانگین رشد مصرف بوده و تقریباً ۸/۳ درصد است. در صنعت فولاد، گاز نقش خوراک را دارد و نه نقش سوخت؛ نقشی که کنار دست صنعت تولید است. مزیت رقابتی کشور برای تولید فولاد به روش کوره های احیا به واسطه داشتن منابع غنی گاز است، در حال حاضر این مزیت تبدیل به یک چالش بزرگ برای این صنعت شده و عمدتاً صحبت می‌شود که صنعت فولاد گاز زیاد مصرف می کند.
 
وی چالش بعدی در صنعت فولاد را بحث آب دانست و افزود: میزان مصرف آب در صنعت فولاد ۰/۲ درصد کل کشور است. وضعیت مصرف در حال حاضر حدود ۲۵۵ میلیون متر مکعب آب مصرفی می باشد که پیش‌بینی می‌شود تا افق ۱۴۰۴ یک رشد ۱/۱ درصد مصرفی را داشته باشیم.
 
ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل هم در حال حاضر از لحاظ وضعیت جاده ای تا افق ۱۴۰۴ مشکلی نداریم ولی حمل و نقل ریلی ما با توجه به افزایش قیمت در حوزه حمل و نقل باعث شده که قیمت‌های تمام شده ما بین ۵ تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند.
 
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در پایان گفت: استفاده از مزیت های استان خوزستان برای طرح های توسعه، ایجاد شرکت های اکتشافی و زیرساخت، کمک به ادغام مجموعه های فولادی در راستای یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش، مدیریت بهتر در کشور به واسطه نهادهای دولتی و کاهش محدودیت‌ها و عوارض صادراتی، پیشنهاداتی است که امیدواریم جهت رفع مشکلات صنعت فولاد پیگیری و دنبال شوند.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور