تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

عملکرد بهتر کلیه بیماران کم‌تحرک با ورزش

نتایج تحقیقی جدید نشان می‌دهد فعالیت بدنی و مداخله ورزشی در مقایسه با آموزش‌های بهداشتی میزان تحلیل تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی (eGFRCysC) را میان افراد مسن غیرفعال جامعه کاهش می‌دهد.

کد خبر: ۱۳۰۳۳۶
۱۰:۴۹ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱

عملکرد بهتر کلیه بیماران کم‌تحرک با ورزش

دیدارنیوز: فعالیت بدنی و ورزش کاهش عملکرد کلیه بیماران کم‌تحرک را بهبود می‌بخشد.

نتایج تحقیق جدیدی نشان می‌دهد فعالیت بدنی و مداخله ورزشی در مقایسه با آموزش‌های بهداشتی میزان تحلیل تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی (eGFRCysC) را میان افراد مسن غیرفعال جامعه کاهش می‌دهد.

داده‌های مشاهده‌ای نشان می‌دهد افزایش فعالیت بدنی با کاهش کندتر عملکرد کلیه مرتبط است. با این حال تا آنجا که ما می‌دانیم، هیچ تحقیق عمده‌ای تاثیر حرکت و ورزش را بر کاهش عملکرد کلیه در افراد مسن بررسی نکرده است. در نتیجه پژوهشگران این تحقیق را انجام دادند تا بررسی کنند آیا یک مداخله ورزشی با شدت متوسط ممکن است بر میزان تخمینی نرخ فیلتراسیون گلومرولی طبق تغییر سیستاتین سی در افراد مسن تاثیر بگذارد یا خیر.

این تحقیق جانبی از کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده «اصلاحات سبک زندگی و خودمختاری برای سالمندان» شامل ۱۱۹۹ فرد بی‌تحرک با دامنه سنی ۷۰ تا ۸۹ سال دارای محدودیت‌های حرکتی و نمونه‌های خون در دسترس بود. از فوریه ۲۰۱۰ تا دسامبر ۲۰۱۳ اولین آزمایش در هشت مکان دانشگاهی در ایالات متحده انجام شد. داده‌های این تحقیق بین ۲۹ مارس ۲۰۲۱ و ۲۸ فوریه ۲۰۲۲ جمع‌آوری شد. یک مداخله ۲ ساله فعالیت بدنی با شدت متوسط و تا حدی تحت نظارت و مداخله ورزشی (قدرت و انعطاف‌پذیری) با یک مداخله کنترلی آموزش بهداشت ۲ ساله مقایسه شد. با استفاده از شتاب‌سنج فعالیت بدنی به صورت گام‌شمار و دقیقه‌های فعالیت با شدت متوسط ثبت شد.

یافته‌های کلیدی این تحقیق به شرح زیر بود:

۱. میانگین سنی ۱۱۹۹ شرکت‌کننده در تحقیق ۷۸.۹ (۵.۲) سال بود که ۸۰۰ نفر از آنان (۶۶.۷ درصد) زن بودند.

۲. در ابتدا ۲ گروه از نظر سن، بیماری‌های همراه و میزان تحلیل تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی پایه به خوبی با هم مطابقت داشتند.

۳. در مقایسه با گروه آموزش‌های بهداشتی، فعالیت بدنی و مداخله ورزشی منجر به افت کاهش یافته معنی‌دار آماری میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی طی ۲ سال و همچنین کاهش خطر افت سریع میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی شد.

در نتیجه پزشکان ممکن است توصیه‌های هدفمند ورزش و فعالیت بدنی با شدت متوسط را برای افراد مسن به عنوان درمانی برای توقف کاهش میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی بررسی کنند.

لازم به ذکر است سیستاتین سی توسط تمام سلول‌های هسته‌دار بدن تولید و در مایعات بدن از جمله سرم یافت می‌شود و غلظت سرمی آن به طور معکوس با میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) ارتباط دارد. میزان آن در مقادیر بالای فیلتراسیون گلومرولی کم است و در مقادیر پایین‌تر فیلتراسیون گلومرولی میزان بیشتری را نشان می‌دهد. غلظت سرمی سیستاتین سی در صورت عفونت، التهاب یا مراحل نئوپلاستی و تغییر شاخص توده بدنی، رژیم غذایی یا مصرف دارو‌ها تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین یک نشانگر قابل اعتماد از عملکرد کلیه است.

یافته‌های این تحقیق در مجله انجمن پزشکی آمریکا (Journal of American Medical Association) منتشر شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات