تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

حمله مجدد ریزگرد به اهواز؛ ۲۲ برابر حد مجاز! +ویدیو

بهار برای ساکنان استان‌های جنوبی بر خلاف استان‌های شمالی و مرکزی با باران و وزش باد خنک همراه نیست و بیشتر با ریزگرد و گرد و غبار همراه است آن هم ۲۲ برابر حد مجاز.

کد خبر: ۱۲۸۰۹۰
۱۳:۰۸ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱

بازگشت ریزگرد به اهواز؛ غیرمجاز ۲۲ برابری!

 

دیدارنیوزـ سبک زندگی: آن طور که اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان اعلام کرده میزان غلظت گرد و خاک در هوای اهواز در صبح امروز به بیش از ۲۲ برابر حد مجاز یعنی به عدد ۳۳۷۲ میکروگرم در متر مکعب رسیده، در حالی که میزان مجاز آلاینده‌ها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است و نکته مهم اینکه با توجه به این شرایط استانداری هیچ دستوری برای تعطیلی اداره‌ها و مدارس صادر نکرده است.

این شرایط در سایر شهر‌های خوزستان هم همین طور است و بعد از اهواز، شادگان رتبه دوم و ماهشهر رتبه سوم را به خود اختصاص داده‌اند؛ طبق آمار منتشره از سوی محیط زیست میزان غلظت آلاینده‌های گرد و غبار در شادگان ۱۵۲۹، ماهشهر ۱۳۳۱، شوش ۹۲۰، بندر امام ۸۸۹، سوسنگرد ۷۳۳، رامشیر ۵۰۵، حمیدیه ۴۹۶، امیدیه ۳۴۷، هندیجان ۳۱۵، بهبهان ۲۰۳، دزفول ۱۹۸، اندیمشک ۱۷۱ و شوشتر ۱۶۳ میکروگرم در مترمکعب اندازه‌گیری شده است.

به عبارت دیگر میزان ریزگرد در شادگان بیش از ۱۰ برابر، ماهشهر بیش از هشت برابر، شوش بیش از شش برابر، بندر امام (ره) بیش از پنج برابر، سوسنگرد بیش از چهار برابر، رامشیر و حمیدیه به بیش از سه برابر حد مجاز رسیده است.

ریزگرد واژه آشنا برای خوزستانی‌ها

سال ۱۳۸۰ بود که واژه ریزگرد دردایره لغات خوزستانی‌ها، به کلمه‌ای پر کاربرد تبدیل شد. ذرات کوچکی که با وزیدن هر بادی در هوا معلق می‌شوند و نفس‌ها را به شماره انداخته و حلقه زندگی خوزستانی‌ها را تنگ‌تر می‌کنند.

آن طور که کارشناسان محیط زیست می‌گویند هفت کانون بحرانی ریزگرد در خوزستان شناسایی شده است که با کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در سال جاری امکان خیزش دوباره دارند.البته درباره کانون ریزگرد‌ها نظرات متفاوتی در بین متخصصان و مردم وجود دارد، برخی می‌گویند؛ ریزگرد‌ها از کشور‌هایی نظیر عراق و عربستان وارد خاک ایران می‌شوند.

بر اساس مطالعات محیط زیست و تصاویر ماهواره ای، منشا گرد وغبار در خوزستان از دو کانون داخلی و خارجی پدید آمده است، بررسی‌های استانی نشان می‌دهد منشا خارجی به وجود آورنده ریزگرد‌های سال‌های اخیر در جنوب غرب و غرب کشور، قسمت‌هایی از سرزمین‌های کشور‌های عراق، سوریه و عربستان است و در این میان عراق عامل ۷۰ درصد این بحران محیط زیستی است.

از سوی دیگر بر اساس مطالعات زمین شناسی، زمینه‌ها و عوامل متعددی، برای پیدایش طوفان‌های گرد و غبار برشمرده شده است که تقریبا فصل مشترک همه آن‌ها تغییرات اقلیمی، تغییر الگوی بارش، مدیریت نادرست آب، تغییر جهت مسیر رود‌ها در قالب سد سازی‌ها و انتقال آب رود‌ها، ویرانی زیستگاه‌ها، جنگل زدایی، بیابان زایی، گسترش کویر‌ها و بی توجهی به توسعه پایدار بوده است.

راجح صابر عبود الموسوی، سفیر عراق در ایران، مسئله جنگ ۲۰۰۳ این کشور را در ایجاد کانون‌های گرد و غبار دارای اهمیت ثانوی می‌داند و هم صدا با شماری دیگر از اکولوژیست‌ها، خشکسالی و ساخت سد توسط ترکیه وسوریه بر سرچشمه‌های دجله و فرات را از عوامل خشک شدن هور‌ها و تالاب ها‌ی این کشور عنوان می‌کند.

 

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها