تیتر امروز

بازگشت کووید ۱۹؛ از سقوط تا صعود راهی نیست!
هشدار وزارت بهداشت درباره بالا رفتن آمار مبتلایان کرونا

بازگشت کووید ۱۹؛ از سقوط تا صعود راهی نیست!

به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی ایران وضعیت خوبی در مواجهه با کرونا دارد، اما وزارت بهداشت هشدار داده که در چند روز اخیر آمار ابتلا به کووید ۱۹ بالا رفته است.
گردشگری وارداتی قربانی ارز صادراتی!
وقتی زور وزارت میراث فرهنگی به سازمان هواپیمایی نمی‌رسد

گردشگری وارداتی قربانی ارز صادراتی!

زمانی که عزت‌الله ضرغامی مشغول گردش در منطقه آزاد اروند در هفته گذشته بود، سازمان هواپیمایی کشور تصمیم گرفت نرخ بلیت گردشگران غیر ایرانی را با دلار محاسبه کند؛ موضوعی که واردات گردشگر را تضعیف...
پایان کاپیتانان!
شباهت‌ها و تفاوت‌های وریا و سید جلال

پایان کاپیتانان!

با توجه به اتفاقات اخیر در پیرامون دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، به نظر می‌آید در بیست و دومین دوره لیگ برتر کاپیتان‌های قرمز و آبی یعنی سید جلال حسینی و وریا غفوری را نخواهیم دید.

به «زولبیا و بامیه» لب نزنید

مصرف بالای این شیرینی در حالیست که هردانه بامیه ۸۰ کالری و هر دانه زولبیای متوسط ۲۰۰ کالری انرژی دارد و همین کالری بالا زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن در افراد است.

کد خبر: ۱۲۷۰۶۲
۱۱:۲۷ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱

به زولبیا و بامیه لب نزنید

دیدارنیوز ـ مصرف زولبیا و بامیه در لحظات اولیه پس از افطار به جهت اینکه دارای قند‌های ساده بالایی است، به سرعت قند خون مورد نیاز را بالا برده وموجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تشریح نکات مهم بهداشتی و تغذیه‌ای در مصرف زولبیا و بامیه پرداخت.

بهداشت نیوز نوشت: دکتر سمیه سلیمانی مهر از زولبیا و بامیه به عنوان یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌های ماه مبارک رمضان یاد کرد و افزود: شاید بتوان گفت بعد از خرما، زولبیا و بامیه پرمصرف‌ترین شیرینی افطار و سحر روزه داران است.

وی افزود: مصرف بالای این شیرینی در حالیست که هردانه بامیه ۸۰ کالری و هر دانه زولبیای متوسط ۲۰۰ کالری انرژی دارد و همین کالری بالا زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن در افراد است.

وی افزود: مصرف زولبیا و بامیه در لحظات اولیه پس از افطار به جهت اینکه دارای قند‌های ساده بالایی است، به سرعت قند خون مورد نیاز را بالا برده وموجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به این شرایط توصیه می‌شود روزه داران قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آن‌ها کاهش پیدا کند.

سلیمانی مهر گفت: مشکل دیگر در زمینه زولبیا و بامیه، استفاده از رنگ‌های مصنوعی در تولید آن است.

وی افزود: متاسفانه علی رغم کنترل‌های شدید ارگان‌های مرتبط، بعضی قنادی‌ها به دلیل گران بودن زعفران و رنگ‌های طبیعی در تهیه این شیرینی از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که به علت عوارض بیش از حد رنگ‌های مصنوعی بهتر است برای اطمینان از زولبیا و بامیه‌هایی که بیرنگ هستند استفاده شود.

سلیمانی مهر با تاکید بر لزوم توجه به رنگ زولبیا و بامیه هنگام خرید، گفت: هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن چندبار حرارت داده تهیه شده اند و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری هستند که عامل سرطان می‌باشند؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد از خرید زولبیا و بامیه که حالت سوخته دارد یا بیش از حد معمول خمیرگونه بوده یا مانده و مزه آن تغییر کرده، پرهیز کنید.

سلیمانی مهر گفت: توصیه می‌شود در صورت تمایل به مصرف زولبیا و بامیه این محصول از قنادی‌های معتبر که سابقه ساخت و عرضه محصولات بهداشتی داشته و تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند، تهیه شود.

وی نکته مهم دیگر در زمینه زولبیا و بامیه را زمان مصرف آن دانست و افزود: توصیه می‌شود از مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری خودداری شود، چرا که این محصول به علت شیرینی بالا، قند خون را به سرعت افزایش داده و موجب ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می‌شود.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین با تاکید بر مصرف محدود این محصول برای تمام افراد، توصیه کرد: افراد مبتلا به دیابت، چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز کنند.

وی همچنین توصیه کرد: افراد از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل اجتناب کنند و به مقدار کم این محصول را خریداری کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی