تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

جنجال بر سر پیامک‌های رئیس کمیسیون اروپا به مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر

امیلی اورایلی، بازرس اتحادیه اروپا روز جمعه از کمیسیون اروپا به دلیل امتناع از دادن اطلاعات به رسانه‌ها درباره پیام‌های مکتوب رد و بدل شده میان رئیس این کمیسیون و مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر درباره خرید واکسن‌های کووید انتقاد کرد.

کد خبر: ۱۲۱۸۹۴
۲۰:۳۷ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

جنجال بر سر پیامک‌های رئیس کمیسیون اروپا به مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر

 

دیدارنیوز: خانم اورایلی از دفتر اورزولا فن در لاین خواست تا «تحقیقات بیشتری» را برای یافتن این پیامک‌ها و انتشار محتوای آن‌ها مطابق با قوانین شفاف‌سازی اسناد در اتحادیه اروپا انجام دهند.

این درخواست پس از انتشار مقاله‌ای در نیویورک تایمز به تاریخ آوریل ۲۰۲۱ مطرح شد که مدعی شده بود خانم فن در لاین در چارچوب مذاکرات برای قرارداد خرید واکسن‌های کرونا با آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر پیام‌های مکتوبی را به شکل «اس‌ام‌اس» رد و بدل کرده است.


اکنون یک خبرنگار از کمیسیون خواسته است که این پیام‌ها و سایر اسناد مربوط به این موضوع را در اختیار او بگذارد.

کمیسیون اروپا که از سوی کشور‌های عضو این اتحادیه مسئول مذاکره با شرکت فایزر برای خرید واکسن‌های کرونا بود، تا کنون سه سند شامل یک ایمیل، یک نامه و یک بیانیه مطبوعاتی در اختیار این خبرنگار گذاشته، اما پیام مکتوبی در قالب «اس‌ام اس» از سوی خانم فن در لاین خطاب به مدیرعامل فایزر در میان این اسناد دیده نمی‌شود.

کمیسیون اعلام کرده است که چنین پیام‌هایی را در اختیار ندارد، زیرا در واقع هرگز برنامه‌ای برای ذخیره سازی پیام‌های «اس‌ام‌اس» نداشته است و این موضوع مشمول قوانین شفافیت نهاد‌های اروپایی مصوب سال ۲۰۰۱ میلادی نمی‌شود.

با این وجود امیلی اورایلی، بازرس اتحادیه اروپا می‌گوید که برای او «کاملا روشن است که پیام‌های اس‌ام‌اس نیز مانند دیگر اسناد و در چهارچوب قوانین اروپایی باید در دسترس عموم قرار بگیرند».

بر این اساس او از بازوی اجرایی اتحادیه خواست تا شیوه‌های نگهداری اسناد خود را تغییر دهد و «وسایل ارتباطی مدرن» را نیز مشمول این مقررات کند.

او ضمن انتقاد از این موضوع که «هیچ تلاشی برای اطمینان از وجود این پیامک‌ها نشده و این کار، انتظارات را در موضوع شفافیت عملکرد کمیسیون برآورده نمی‌کند» گفت: «اگر این پیامک‌ها یافت شوند، آنگاه کمیسیون باید در مرحله بعد بررسی کند که آیا آن‌ها معیار‌های مطرح شده در قوانین اتحادیه اروپا در موضوع دسترسی به اسناد را دارند و بر اساس نتیجه‌ای که حاصل می‌شود، اقدام کند.»

بیش از نیمی از ۴.۲ میلیارد دوز واکسن کووید خریداری یا پیش‌خرید شده از سوی اتحادیه اروپا، توسط گروه آمریکایی‌-آلمانی فایزر‌-بیون‌تک تامین می‌شود و بسیاری از جنبه‌های کلیدی این قرارداد‌های خرید، از جمله قیمت‌ها محرمانه است که مورد انتقاد نمایندگان پارلمان اروپا و بسیاری از سازمان‌های غیردولتی قرار گرفته است.

سوفی اینت ولد، نماینده هلندی پارلمان اروپا از جمله افرادی بود که در واکنش به خودداری کمیسیون در انتشار این پیامک‌ها مورد بحث اعلام کرد: «کمیسیون اروپا شفافیت کمی در فعالیتهایش داشته و موضوع مورد بحث، مهمتر از تبادل سادۀ چند پیامک بوده است».

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی