تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...
حمله ایران به اسرائیل/ جمهوری اسلامی تجاوز به منافع خود را بر نمی‌تابد
انتقام پس از حمله تروریستی به کنسولگری

حمله ایران به اسرائیل/ جمهوری اسلامی تجاوز به منافع خود را بر نمی‌تابد

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...

چرا حوثی‌های یمن در این حجم به امارات حمله کردند؟

برخی تحلیلگران نظامی بر این نظرند که شکست حوثی‌ها در استان شبوه یمن توسط نیرو‌هایی بوده که امارات عربی متحده آن‌ها را آموزش داده است، رویدادی که امید جنگجویان حوثی برای تصرف شهر کلیدی «مأرب» را نقش بر آب کرد.

کد خبر: ۱۱۹۴۴۸
۱۴:۳۲ - ۲۹ دی ۱۴۰۰

یمن

دیدارنیوز: حمله مرگبار حوثی‌ها به امارات عربی متحده، مرحله جدیدی از جنگ هفت ساله یمن است که صد‌ها هزار کشته برجای گذاشته است. از همین رو پاسخ به پرسش‌های کلیدی که در پی این حمله شکل گرفته، ضروری است.

چه اتفاقی افتاد؟

رسانه‌های خبری روز دوشنبه ۱۷ ژانویه به نقل از پلیس امارات عربی متحده از انفجار سه تانکر سوخت‌رسانی در ابوظبی و آتش‌سوزی در بخشی از فرودگاه این شهر خبر دادند. مقام‌های اماراتی همچنین گفتند که در پی این انفجار‌ها و آتش‌سوزی‌ها دو هندی و یک پاکستانی کشته شدند.

هم‌زمان با انتشار خبر انفجارها، حوثی‌های یمن مسئولیت حمله به امارات عربی متحده را برعهده گرفتند و اعلام کردند که ممکن است این حملات ادامه پیدا کند. آن‌ها همچنین از شهروندان ساکن امارات متحده عربی خواستند از «تاسیسات حیاتی» این کشور دوری کنند.

چرا حمله به ابوظبی؟

امارات عربی متحده یکی از اعضای ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن است که از سال ۲۰۱۵ با حوثی‌ها می‌جنگد. این کشور اگرچه در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که نیرو‌های خود را از یمن خارج می‌کند، اما همچنان با حمایت و آموزش نیرو‌های مخالف حوثی‌ها در عمل در جنگ درگیر بوده است.

برخی تحلیلگران نظامی بر این نظرند که شکست حوثی‌ها در استان شبوه یمن توسط نیرو‌هایی بوده که امارات عربی متحده آن‌ها را آموزش داده است، رویدادی که امید جنگجویان حوثی برای تصرف شهر کلیدی «مأرب» را نقش بر آب کرد.

مجید المذاجی، محقق مرکز مطالعات استراتژیک صنعا به خبرگزاری فرانسه گفت که نبرد شبوه، معادلات جنگ در یمن را تغییر داده است. او گفت که حوثی‌ها «نگران» هستند و حمله به ابوظبی برای ارسال یک پیام نظامی بوده است.

حوثی‌ها بار‌ها امارات عربی متحده را تهدید کرده‌اند. آن‌ها همچنین در سال ۲۰۱۸ اعلام کردند که حملاتی را علیه این کشور ثروتمند خلیج فارس انجام داده‌اند، اما ابوظبی هرگز انجام این حملات را تأیید نکرد.

محمد الباشا، کارشناس یمن در گروه تحقیقاتی ناوانتی هم در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با اشاره به نام رسمی جنبش حوثی گفت که حمله به ابوظبی تعجب‌برانگیز نبوده است، زیرا انصارالله بار‌ها امارات عربی متحده را تهدید به حمله کرده بود و امروز به این وعده عمل کرده است.

حمله به تأسیسات مهم ابوظبی دو هفته پس از آن صورت گرفت که حوثی‌ها یک کشتی با پرچم امارات را در دریای سرخ توقیف کردند. رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها اعلام کردند که این کشتی حامل تجهیزات نظامی بوده است.

آن‌ها چگونه این کار را انجام دادند؟

حوثی‌ها به طور منظم عربستان سعودی را با پهپاد و موشک هدف حمله قرار می‌دهند، اما حمله اخیر آن‌ها صحرای عربستان را پشت سر گذاشته است، صحرایی که یمن را از امارات جدا می‌کند.

حوثی‌ها گفته‌اند که برای حمله به پالایشگاه نفت مصفا و فرودگاه ابوظبی از موشک‌های بالستیک ذوالفقار از نوع کروز قدس ۲ و پهپاد‌های صماد ۳ استفاده کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، حوثی‌ها طیف گسترده‌ای از تجهیزات و تسلیحات نظامی از جمله تانک‌ها و موشک‌های بالستیک را در اختیار دارند که آن‌ها را پس از تصرف صنعا، پایتخت یمن در سال ۲۰۱۴ میلادی به دست آورده‌اند.

حوثی‌ها همچنین مدعی ساخت پهپاد هستند. آن‌ها در مارس سال گذشته با به نمایش گذاشتن تعدادی پهپاد در یک نمایشگاه نظامی در صنعا تلاش کردند تا این ادعا را ثابت کنند.

البته عربستان سعودی و آمریکا مدت‌ها است که ایران را به تامین تجهیزات نظامی مورد نیاز حوثی‌ها متهم می‌کنند، اتهامی که توسط ایران رد می‌شود.

چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در اواخر روز دوشنبه ۱۷ ژانویه به تلافی حملات حوثی‌ها به تأسیسات نفتی و فرودگاهی امارات عربی متحده، صنعا، پایتخت یمن را بمباران کرد.

از همین رو پیش‌بینی می‌شود که امارات عربی متحده به ویژه تأسیسات نفتی و فرودگاهی‌اش در معرض حملات بیشتر حوثی‌ها قرار گیرد.

به گفته برخی از کارشناسان منطقه خاورمیانه، اگرچه امارات عربی متحده از نیرو‌های نظامی دولت عبدالمنصور ربه هادی در یمن حمایت می‌کند، اما پس از آنکه از میزان مشارکت خود در جنگ یمن کاست، دیگر تمایلی برای ورود دوباره به داخل این بحران ندارد.

الیزابت کندال، محقق دانشگاه آکسفورد بر این نظر است که امارات عربی متحده شتابزده واکنش نشان نخواهد داد. به گفته او، امارات عربی متحده سرمایه‌گذاری زیادی در جنوب یمن، به ویژه در زیرساخت‌های سیاسی و نظامی انجام داده است.

از همین رو این کارشناس بعید می‌داند که امارات عربی متحده بر اساس یک اقدام «تحریک‌آمیز» از استراتژی بلندمدت خود منحرف شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی