تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

جزئیات جدید از افزایش سن بازنشستگی | ۵ سال افزایش اختیاری سن بازنشستگی به جای ۲ سال افزایش اجباری

در طرح جدید قرار است به جای ۲ سال افزایش اجباری، افزایش سن بازنشستگی ۵ سال اختیاری شود.

کد خبر: ۱۱۷۴۴۴
۱۱:۴۸ - ۰۸ دی ۱۴۰۰

جزئیات جدید از افزایش سن بازنشستگی | ۵ سال افزایش اختیاری سن بازنشستگی به جای ۲ سال افزایش اجباری

دیدارنیوز ـ لایحه بودجه ۱۴۰ روز یکشنبه (۲۱ آذرماه) به مجلس اعلام شد. بر این اساس بودجه سال ۱۴۰۱ یک کل کشور از حیث منابع و مصارف بالغ بر ۳۶ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۷۰۴ میلیارد و ۶۲۸ میلیون ریال است. بودجه‌ای که گفته می‌شود انقباضی بسته شده است، یکی از بند‌های لایحه بودجه که بسیار جنجال برانگیز بود است. بحث افزایش سن بازنشستگی است. بر اساس بند «د» تبصره ۲۰ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، به منظور پایدارسازی منابع صندوق‌های بازنشستگی، از ابتدای سال آینده سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمامی صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری و سازمان تامین اجتماعی، ۲ سال افزایش می‌یابد. همچنین حداقل و حداکثر سن بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن به هر میزان سابقه خدمت در صندوق سازمان تامین اجتماعی، ۲سال افزایش می‌یابد، اما احکام قطعی هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری برای بازنشستگی از این حکم مسثنی است. اما بنابر شنیده‌ها مجلس قرار است با این طرح مخالفت کند.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع یاد شده اظهار کرد: بنده معقتقدم که لایحه بودجه انبساطی بسته شده است. زیرا در سقف اول در حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم؛ که اکنون سقف دوم را ملاک عمل قرار داده و نسبت به سقف دوم نیز هفت درصد اضافه شده است. بنظر می‌رسد که رشد بودجه در شرایطی که ما با محدودیت منابع مالی بودجه روبرو هستیم، خیلی زیاد است و نباید در این حد باشد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد اینکه آیا در بودجه ۱۴۰۱ نشانه‌هایی از کاهش تورم دیده می‌شود، اظهار کرد: در این بودجه دولت به سراغ بانک مرکزی نرفته است و برای تامین مالی به سراغ مردم رفته. باید مراقب بود. بانک‌ها که اجازه خرید اوراق قرضه را دارند نباید از منابع بانک مرکزی، اضافه برداشت داشته باشند که عملا منجر به چاپ پول، رشد نقدینگی و در نهایت تورم شود. ضمن اینکه فروش ارز به بانک ملی می‌تواند نکته مهمی باشد. این امر دارایی خارجی بانک مرکزی را اضافه نمی‌کند و پایه پولی را تقویت نمی‌کند.

قادری در مورد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: طبیعی است که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت گوشت، مرغ و برخی دیگر از اقلام افزایش پیدا کند. اما میزان افزایش آنچنان زیاد نیست. ممکن است که ۲۰ الی ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته باشیم. اکنون خیلی از اقلامی که در بازار وجود دارد، بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت گذاری نشده است و بر اساس ارز آزاد محاسبه می‌شود. زیرا نتوانستند که قانون ارز ۴۲۰۰ تومانی را اجرا کنند. در این میان تولیدکننده هم بخشی از مواد اولیه را که از ارز آزاد استفاده می‌کند، کل کالا را نیز براساس ارز آزاد قیمتگذرای می‌کند. ناگفته نماند که قیمت برخی از اقلام از جمله نان و دارو شامل افزایش قیمت حاصل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نخواهند شد. نهاده‌های دامی، دانه‌ها روغنی و برخی از کالا‌های اساسی از مواردی هستند که ارز ۴۲۰۰ تومانی آنان حذف می‌شود.

نماینده مجلس یازدهم در پایان در مورد افزایش سن بازنشستگی اظهار کرد: برای این بند از لایحه بودجه راهکار وجود دارد. امکان دارد که بجای ۲ سال افزایش اجباری، افزایش سن بازنشستگی را ۵ سال اختیاری کنیم تاهم کمکی به صندوق‌های بازنشستگی کرده باشیم و هم فشار به اقتصاد نیاید.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
0
1
پاداش مدیران صندوق های تامین اجتماعی و سایر صندوق ها نصف بشه مشکل حله. از جان کارمند بدبخت و فرسوده چی میخای؟؟؟؟
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها