تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

واکسیناسیون بدون رعایت اصول بهداشتی در مقابل «اومیکرون» موثر نیست

دکتر مجید مختاری، عضو هیات علمی وفوق‌تخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی با بیان اینکه واکسیناسیون بدون رعایت اصول بهداشتی در مقابل «اومیکرون» موثرنیست، گفت: نتایج مطالعات نشان می‌دهد، تزریق دز سوم واکسن کرونا ۷۵ درصد و دریافت دز دوم ۳۰ درصد از ابتلا به این سویه پیشگیری می‌کند.

کد خبر: ۱۱۷۳۲۰
۱۱:۲۱ - ۰۷ دی ۱۴۰۰

واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی در مقابل اومیکرون

دیدارنیوز ـ دکتر مجید مختاری عضو هیات علمی و فوق‌تخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی افزود: سویه اومیکرون ۱۱ نوامبر در کشور بوتسوانا شناسایی و سپس در هنگ‌کنک و یک روز بعد در آفریقای جنوبی مشاهده شد و بعد از گذشت ۲ هفته سازمان بهداشت جهانی این سویه را به عنوان یک سویه خطرناک و قابل بررسی معرفی کرد.

وی توضیح داد: قدرت تکثیر این سویه حداقل سه تا چهار برابر کرونا دلتا و دیگر سویه‌های این ویروس است. بر اساس نتایج یک مطالعه در هنگ‌کنک نیز این سویه در داخل مجاری تنفسی بالا تکثیر بیشتری نسبت به دیگر سویه‌های کرونا از جمله دلتا داشته است.

مختاری ادامه داد: در حقیقت با مطالعه بافت ریه و حباب‌های هوا در داخل این دستگاه تنفسی مشاهده شد، این سویه (اومیکرون) فعالیت چشمگیری در انتهای ریه نداشته و بنابراین باعث ذات‌الریه و سفت شدن بافت ریه نیز نخواهد شد. در نتیجه این امر سویه اومیکرون با علائمی همچون سرماخوردگی یا آنفولوآنزای خفیف بروز می‌یابد.

این فوق‌تخصص ریه افزود: دوره این بیماری نیز کوتاه بوده و سیستم ایمنی بدن را دستکاری نمی‌کند. سردرد، خستگی، کم‌اشتهایی، سوزش گلو و سرفه‌های خشک، بدن درد و ضعف عمومی و تب ملایم از علائم اصلی ابتلاء به این بیماری (اومیکرون) است.

مختاری تاکید کرد: تمامی این اطلاعات مربوط به آفریقای جنوبی بوده و رئیس سازمان نظام پزشکی این کشور طی ۲ روز گذشته اعلام کرد، رفتار اومیکرون در جوامع مختلف می‌تواند متفاوت باشد و آمار امیدوارانه این کشور دلیل بر این رفتار در همه کشور‌ها نخواهد بود.

وی با اشاره به اخطار سازمان جهانی بهداشت در این رابطه یادآور شد: اکنون افزایش شمار بیماران در اروپا و آمریکا نیز حاکی از این مساله است. به عنوان مثال، اکنون تعداد بیماران کرونا در انگلستان به روزانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر می‌رسد. همچنین بیش از ۱۸۰ هزار بیمار در آمریکا با درگیری ۵۰ تا ۸۰ درصد از این سویه برآورد می‌شوند.

مختاری با اشاره به مطالعات آفریقای جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان مرگ و میر این سویه بالا نیست. بیماران نیازمند به اکسیژن تقریبا ۱۰ درصد برآورد شده است، که ۹۰ درصد از این جمعیت به طور اتفاقی شناسایی و نیاز به بستری نیز نداشته‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی ادامه داد:، اما سرعت انتقال این بیماری بسیار بالاست، شمار مبتلایان به این سویه ظرف دو تا سه روز دو برابر می‌شود و این مساله می‌تواند نیاز به خدمات پزشکی و درمانی را تصاعدی افزایش دهد.

مختاری با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون ادامه داد: براساس برخی گزارش‌ها، اکنون بعضی از گروه‌ها علیرغم تزریق هر سه دز واکسن فایزر نیز در آمریکا به اومیکرون (در حد خفیف) مبتلا شده‌اند. اما به طور کل نتایج مطالعات نشان می‌دهد، تزریق دز سوم واکسن کرونا ۷۵ درصد و دریافت دز دوم ۳۰ درصد از ابتلا به این سویه پیشگیری می‌کند.

وی همچنین با اشاره به مناظره و گفتگو با مخالفان واکسن تصریح کرد: واکسن‌گریزی زمینه علمی و منطقی نداشته و این مساله در مناظرات زنده اثبات شده است. اشخاص واکسن‌نزده باید به سرعت این واکسن را دریافت کنند. همچنین با گذشت سه ماه از تزریق دز دوم باید دز سوم را دریافت کنند.

مختاری تاکید کرد: علیرغم تزریق هر سه دز واکسن کرونا نیز همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک، بهداشت دست، پرهیز از تماس دست و صورت، لغو تردد‌های غیرضروری، پرهیز از اجتماعات و کاهش تجمعات در مدارس و مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها (در صورت تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا) باید رعایت شود.

واکسیناسیون بدون رعایت اصول بهداشتی در مقابل «اومیکرون» موثر نیست

وی ادامه داد: این بیماری عمدتا جوانان بین ۱۸ تا ۳۵ سال را درگیر می‌کند، اغلب این جمعیت متحرک در جامعه نیز بدون علامت (یا با علائم خفیف) در سطح شهر تردد خواهند داشت. اکنون بنابر اعلام اروپا و آمریکا نیز ۵۰ درصد سرماخوردگی‌ها در این منطقه اومیکرون است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی افزود: بنابراین جوانان با مشاهده هرگونه علائم بالینی باید ایزوله شوند، با سالخوردگان در ارتباط نبوده و حداقل ۱۰ روز در قرنطینه خانگی باشند.

مختاری یادآور شد: بنابر مطالعات آفریقای جنوبی، سویه اومیکرون به عنوان یک بیماری سرپایی شناخته شده و در صورت عم تغییر رفتار در مرزها، می‌تواند در درمانگاه‌ها با بهره‌گیری از سیستم کمک پزشکی و پرستاری نیز تحت معاجه و درمان قرار بگیرد.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه ۲۸ آذر ماه ورود اولین مورد از سویه جدید اومیکرون به ایران را که از آفریقای جنوبی آغاز شده بود، تایید کرد.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی