تیتر امروز

امام علی (ع) نسبت و مشروعیت حکمرانی و خلافتش را انتصاب معرفی کرد یا انتخاب مردم؟/ در موضوع حکمرانی،حکومت مشروعیتش باید از مردم و اقبال مردم باشد
در دومین برنامه دیدار اندیشه با محمدمنصورنژاد، محقق و دین پژوه مطرح شد:

امام علی (ع) نسبت و مشروعیت حکمرانی و خلافتش را انتصاب معرفی کرد یا انتخاب مردم؟/ در موضوع حکمرانی،حکومت مشروعیتش باید از مردم و اقبال مردم باشد

در دومین برنامه دیدار اندیشه با دکتر محمد منصورنژاد دین پژوه، استاد دانشگاه درباره حکومت در اسلام از منظر وظیفه‌ی اصلی و فرعی دین و اینکه آیا اسلام دین بما هو است و یا دین وظیفه‌ای برای تشکیل...
سرخ‌ها با سر طلایی «گولسیانی» قهرمان شدند؛ آبی‌ها در حسرت!/ جشن قهرمانی پرسپولیس +ویدیو
پرسپولیس ۱ - ۰ مس رفسنجان، پیکان ۰ - ۲ استقلال

سرخ‌ها با سر طلایی «گولسیانی» قهرمان شدند؛ آبی‌ها در حسرت!/ جشن قهرمانی پرسپولیس +ویدیو

تیم پرسپولیس با ۶۸ امتیاز قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران در دوره بیست و سوم شد؛ آن هم چه قهرمانی! تیم اوسمار ویرا تا آخرین لحظات استرس شدیدی داشت و به نظر می‌رسید جام را به استقلال اهدا کرده، اما...

رهبر ۳۵ ساله اعتراضات دانشجویی، رئیس‌جمهوری شیلی شد

نامزد چپ‌گرای افراطی انتخابات ریاست جمهوری شیلی، برنده دور دوم این رقابت‌ها شد.

کد خبر: ۱۱۶۷۳۰
۱۰:۴۸ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰

رهبر ۳۵ ساله اعتراضات دانشجویی، رئیس‌جمهوری شیلی شد

دیدارنیوز - به نقل از خبرگزاری رویترز، پیروزی گابریل بوریک، تازه‌ترین حلقه زنجیره احیای جناح چپ ترقی‌خواه است که از اعتراضات گسترده دو سال پیش شیلی تا به امروز، در حال قدرت‌گیری بوده است.

طبق نتایج حاصل از شمارش بیش از ۹۹ درصد آرا، بوریک ۳۵ ساله ۵۵.۸۶ درصد آرا را به خود اختصاص داده است و رقیب او، خوزه آنتونیو کاست، با ۴۴.۱۴ درصد، شکست را پذیرفته است.

کاست که یک راست‌گرای افراطی است، در توییتی گفت: همین حالا با بوریک حرف زدم و به او به خاطر پیروزی بزرگش تبریک گفتم. او از امروز رئیس جمهوری منتخب شیلی بوده و شایسته احترام و همکاری سازنده ماست.

تظاهرات سال ۲۰۱۹ شیلی، بر نابرابری اقتصادی تمرکز داشته و منجر به تجدیدنظر رسمی در قانون اساسی این کشور شد.

بوریک در تماسی تلفنی با سباستین پینه‌را، رئیس جمهوری راست‌گرای میانه‌رو فعلی شیلی که در ماه مارس سال آینده، جای خود را به بوریک خواهد داد، گفت: من رئیس جمهوری تمام مردم شیلی خواهم بود.

گابریل بوریک وعده تغییرات اجتماعی را داده و در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نیز پیشتاز بود؛ کاست اما، عموما با رئیس جمهوری برزیل، ژائیر بولسونارو مقایسه می‌شد و با وعده‌هایش مبنی بر برقراری نظم و قانون، طرفداران زیادی پیدا کرده بود.

اعمال خواهد کرد که مردم شیلی در قیام‌هایی اجتماعی گسترده خود در سال ۲۰۱۹ خواستار آن بودند.

انتخابات روز (یکشنبه)، حساس‌ترین انتخابات دهه‌های اخیر این کشور بود، چرا که این دو کاندیدا، از حقوق بازنشستگی و خصوصی‌سازی گرفته تا حقوق بشر، چشم‌انداز‌های بسیار متفاوتی برای آینده شیلی داشتند.

کاست، پیش از انتخابات با اشاره به وعده "تغییر با نظم و ثبات" خودش و برنامه "دگرگونی تمام عیار" رقیبش، یعنی بوریک، گفته بود: دو الگوی این ملت، رو در روی یکدیگر قرار دارند.

طرفداران بوریک می‌گویند که او در الگوی اقتصادی بازار محور این کشور اصلاحات اساسی ایجاد خواهد کرد، الگویی که به زمان ژنرال آگوستو پینوشه، دیکتاتور نظامی شیلی بازمی‌گردد و گرچه رشد اقتصادی خوبی برای این کشور ۱۹ میلیونی سرشار از معادن مس به دنبال داشته، اما اختلاف طبقاتی را به شدت افزایش داده است.

بوریک و کاست، هیچ یک عضو جریان اصلی میانه‌روی سیاست شیلی که از احیای دموکراسی در سال ۱۹۹۰ تاکنون قدرت را در دست داشت، نبودند؛ هر دوی آن‌ها در هفته‌های گذشته موضع‌گیری‌های خود را به گونه‌ای تغییر دادند که رای‌دهندگان میانه‌رو و مردد را به خود جلب کنند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: شیلی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی