تیتر امروز

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟
دیدار با حضور کارشناسان برگزار کرد

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران، موضوع نشست تخصصی بود که پیش از آغاز جنگ با حضور حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری و پوران‌دخت نیرومند روانشناس بالینی برگزار شد.

افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟!

حتی روند میان‌مدت نیز حکایت از تغییر رفتار معامله‌گران دارد. دلار در مقیاس ماهانه در آبان ماه ۵/ ۳ درصد رشد پیدا کرد. این در حالی بود که در مهرماه پس از ۵ افزایش متوالی در مسیر نزولی قرار گرفته بود.

کد خبر: ۱۱۴۸۰۵
۱۰:۳۹ - ۰۱ آذر ۱۴۰۰

 

افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟!

دیدارنیوز: در آخرین روز آبان ماه، دلار توانست با قدرت از محدوده مقاومتی ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان عبور کند. ساعت ۳ بعدازظهر دیروز، اسکناس آمریکایی در محدوده ۲۸ هزار و ۳۵۰ تومان قرار گرفت که ۱۹۰ تومان بیشتر از روز ابتدایی هفته بود.

افزایش قیمت دلار در شرایطی رخ داد که در روز شنبه، این ارز حتی تا نزدیکی مرز ۲۸ هزار تومانی پایین رفته بود. تغییر روند قیمتی دلار در انتهای آبان حکایت از تغییر رفتار معامله‌گران داشت.

حتی روند میان‌مدت نیز حکایت از تغییر رفتار معامله‌گران دارد. دلار در مقیاس ماهانه در آبان ماه ۵/ ۳ درصد رشد پیدا کرد. این در حالی بود که در مهرماه پس از ۵ افزایش متوالی در مسیر نزولی قرار گرفته بود.

به گفته فعالان، افزایش قیمت دلار در انتهای آبان ماه بیشتر ناشی از بالا رفتن تقاضای حواله‌ای بود، چرا که درهم در این روز توانست تا بالای محدوده ۷ هزار و ۷۰۰ تومان نفوذ کند. با این حال، دلیل کلی افزایش سطح قیمتی دلار در آبان ماه ناشی از تغییر کلی انتظارات معامله‌گران در مورد آینده مذاکرات هسته‌ای بود.

در این ماه اعلام شد که قرار است ایران و طرف‌های برجام به علاوه آمریکا در اوایل آذرماه با یکدیگر مذاکره کنند. با این حال، شرایط خبری به گونه‌ای پیش رفت که انتظار برای احیای برجام کاهش پیدا کرد. در آخرین هفته آبان‌ماه کمی میزان احتیاط معامله‌گران بیشتر و به واسطه نزدیک شدن به مذاکرات هسته‌ای، خریدوفروش‌ها محدود شد.

با این حال، در روز انتهایی آبان ماه اتفاق متفاوتی رخ داد و تقاضا در بازار ارز به یکباره زیاد شد. این موضوع می‌توانست نشان‌دهنده آن باشد که بخشی از معامله‌گران نسبت به احیای برجام امیدوار نیستند. با این وجود این گروه نیز همچنان برای هجوم سنگین به بازار در تردید هستند.

تردید معامله‌گران حتی از روند قیمت هشت‌ماه اخیر دلار نیز مشخص است. دلار در هشت‌ماه اخیر تنها ۱۴ درصد رشد کرده است که نسبت به شاخص مصرف‌کننده هم پایین‌تر است. شاخص cpi از انتهای سال گذشته تا آخر مهرماه حدود ۲۲ درصد رشد را تجربه کرده است.

رشد قیمت دلار در آبان‌ماه متغیر مهمی بود که زمینه‌ساز افزایش قیمت فلز گران‌بهای داخلی نیز شد. سکه حتی در آخرین روز آبان‌ماه توانست خود را به بالای خط مهم ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برساند و با ۱۱۰ هزار تومان رشد به بهای ۱۲ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان برساند. با ثبت این رشد میزان بازدهی فلز گران‌بهای داخلی در آبان ماه به ۸/ ۵ درصد رسید. سکه از ابتدای سال نیز بالای ۱۳ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.

عدم هماهنگی بین رشد دلار و سکه و شاخص قیمت مصرف‌کننده ممکن است در ۵ ماه انتهایی سال زمینه‌ساز تغییرات بنیادی در بازار شود.

به نظر می‌رسد از ابتدای سال معامله‌گران در انتظار ایجاد یک توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها هستند و همین عامل موجب شده است که سکه و دلار نسبت به شاخص قیمت مصرف‌کننده عقب بمانند. در صورتی که توافقی رخ ندهد، سکه و دلار تا حدی سعی خواهند کرد که جاماندگی خود را جبران کنند.

منبع: فرادید
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد