تیتر امروز

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...

یک خبر غافلگیرکننده درباره کرونا

آژانس‌های جاسوسی ایالات متحده معتقدند که بدون اطلاعات جدید، نمی‌توانند نظر قطعی برای منشاء کرونا ارائه دهند.

کد خبر: ۱۱۲۹۵۳
۱۳:۴۳ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰

خبر غافلگیرکننده درباره کرونا

دیدارنیوز ـ دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی که از حالت محرمانه خارج شده، اعلام کرد که یک منشاء طبیعی و نشت از آزمایشگاه، هر دو فرضیه‌های ممکن درباره چگونگی مبتلا شدن انسان‌ها به سارس-کوو-۲ برای اولین بار است.

اما طبق این گزارش، تحلیلگران اختلاف‌نظر دارند که کدام یک از آن‌ها محتمل‌تر بوده و یا اینکه اصلا می‌شود هیچ ارزیابی قطعی‌ای انجام داد یا خیر.

این گزارش همچنین پیشنهاداتی مبنی بر ظهور ویروس کرونا به عنوان یک سلاح زیستی را رد کرد و گفت که طرفداران این نظریه «دسترسی مستقیم به مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان ندارند» و به انتشار اطلاعات نادرست متهم شده‌اند.

این گزارش که روز جمعه منتشر شد، به‌روزرسانی بررسی ۹۰ روزه‌ای است که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه اوت منتشر کرد؛ آن هم در بحبوحه درگیری‌های سیاسی شدید بر سر میزان تقصیر چین بابت تأثیرات این همه‌گیری جهانی به جای دولت‌هایی که ممکن است به اندازه کافی برای حفاظت از شهروندان سریع وارد عمل نشده باشند.
چین روز جمعه با انتقاد از این گزارش پاسخ داد

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن در بیانیه‌ای که ایمیل کرد، گفت: اقدامات آمریکا در اتکا به تشکیلات اطلاعاتی خود به جای اینکه دانشمندان رد منشاء کووید-۱۹ را بگیرند، یک جعل سیاسی به تمام معناست. با این کار، صرفا مطالعات علمی برای شناسایی منابع تضعیف شده و تلاش جهانی برای یافتن منبع اصلی این ویروس با مانع مواجه می‌شود.

برخی از نهاد‌های جاسوسی آمریکا قویا حامی این توضیح هستند که کرونا از طبیعت نشات گرفته است. با این حال در گزارش مدیر اطلاعات ملی آمریکا آمده است که چهار نهاد جاوسی ایالات متحده و یک نهاد چندبخشی “اطمینان اندکی” دارند که کووید-۱۹ از یک حیوان مبتلا یا یک ویروس مرتبط نشات گرفته باشد.

اما یک نهاد آمریکایی اعلام کرد که “اعتماد نسبی” دارد که اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ به احتماد قوی ناشی از یک حادثه در آزمایشگاه بوده است، احتمالا شامل آزمایش یا کار روی حیوانات به دست موسسه ویروس‌شناسی ووهان.
نهاد‌های جاسوسی آمریکا: شاید منشاء کرونا هرگز مشخص نشود

آژانس‌های جاسوسی ایالات متحده معتقدند که بدون اطلاعات جدید مبنی بر اینکه ویروس مسیر خاصی از حیوانات به انسان را طی کرده است یا اینکه آزمایشگاه ووهان روی ویروس یا ویروس مرتبط با آن پیش از ظهور کووید-۱۹ کار می‌کرد، نمی‌توانند توضیح قطعی‌تری برای منشاء آن ارائه دهند.

در این گزارش آمده است که آژانس‌های ایالات متحده و جامعه علمی جهانی فاقد «نمونه‌های بالینی یا درک کامل داده‌های اپیدمیولوژیک از اولین موارد کووید-۱۹» هستند و گفته می‌شود که اگر شواهد بیشتری به دست آید، می‌تواند این یافته غیرقطعی را دوباره بررسی کند.

چین با انتقاد بین‌المللی بر سر آنچه که آن‌ها ناکامی در همکاری کامل‌تر در زمینه تحقیقات مرتبط با کووید-۱۹ می‌نامند، مواجه است. بیانیه سفارت چین همچنین این انتقاد را رد کرد.

در این بیانیه آمده است: ما از تلاش‌های مبتنی بر علم در زمینه ردیابی منشاء این پاندمی حمایت کرده‌ایم و همچنان فعالانه مشارکت خواهیم کرد. با این حال، ما قاطعانه با تلاش برای سیاسی کردن این موضوع مخالفیم.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر