تیتر امروز

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

چند توصیه برای مبتلا نشدن به کبد چرب

بیماری کبد چرب بر اثر انباشت چربی مازاد در کبد ایجاد می‌شود و در چند دهه اخیر، سبک زندگی ناسالم موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی در بزرگسالان شده است.

کد خبر: ۱۱۱۷۹۳
۱۴:۱۶ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰

راه مبتلا نشدن به کبد چرب

دیدارنیوز ـ مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که حدود ۹ تا ۳۲ درصد از مردم عادی در هند از بیماری کبد چرب غیرالکلی رنج می‌برند و افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و نیز مبتلایان به دیابت یا پیش دیابت، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

دو نوع بیماری کبد چرب غیرالکلی وجود دارد. اولین مورد بیماری ساده کبد چرب است و به این مفهوم است که چربی مازاد در کبد وجود دارد، اما هیچ التهابی مشاهده نشده و آسیبی به سلول‌های کبد وارد نمی‌شود.

در مورد دوم موسوم به التهاب کبدی غیرالکلی (NASH) ممکن است التهاب یا آسیب به سلول‌های کبدی وارد شود و مشکلات جدی مانند فیبروز، سیروز و سرطان کبد را ایجاد کند.

عوامل مختلفی می‌تواند در ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی نقش داشته باشد که کلسترول بالا، چاقی، سطح بالای قند خون، سطح بالای تری‌گلیسیرید، سندرم متابولیک، سندرم تخمدان پلی کیستیک و آپنه خواب از جمله آنهاست.

راهکار‌هایی وجود دارد که رعایت آن‌ها می‌تواند عملکرد کبد را بهبود بخشد؛ نشریه هندوستان تایمز در مطلبی به برخی از آن‌ها اشاره کرده است:

۱- خودداری از مصرف گلوتن، لبنیات و گوشت: هضم این مواد خوراکی سخت است و به همین دلیل بهتر است که از مصرف آن‌ها خودداری شود. هنگامی که کبد عملکرد ضعیفی دارد حتی لازم است از مصرف غذای خام نیز اجتناب شود. علاوه بر این، مصرف غذا‌های سرخ شده، فراوری شده، مواد غذایی آماده و حاوی مواد قندی توصیه نمی‌شود. بهتر است انواعی از مواد خوراکی در رژیم غذایی گنجانده شود که هضم آن‌ها راحت است.

۲- خودداری از مصرف مواد الکلی و کافئین: مصرف الکل و نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای و قهوه می‌تواند باعث التهاب بیشتر کبد شود به همین دلیل مصرف دمنوش‌های گیاهی توصیه می‌شود.

۳- مصرف میزان کافی آب: آب نقش بسیار مهمی در بهبود متابولیسم بدن دارد. عدم مصرف آب کافی باعث می‌شود تجزیه مولکول‌های غذایی به منظور جذب بهتر آن‌ها به دشواری انجام شود.

۴- مصرف وعده‌های غذایی در زمان مشخص: عدم توجه به مصرف به موقع وعده‌های غذایی یکی از دلایل اصلی کبد چرب در جوانان است.

۵- مشخص کردن برنامه خواب: تنظیم برنامه خواب حائز اهمیت است چرا که خوابیدن در یک ساعت مشخص باعث بهبود سوخت و ساز در بدن می‌شود، تعادل هورمونی را حفظ کرده، به متعادل کردن وزن کمک می‌کند و میزان استرس را نیز کاهش می‌دهد.

برچسب ها: سبک زندگی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی