تیتر امروز

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است
یک دیپلمات با سابقه وزارت امورخارجه در گفتگو با دیدارنیوز مطرح کرد

روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است

به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود. این آتش‌بس به هیچ عنوان، پایداری نداشته و ما در میانه راه قرار داریم. رژیم صهیونیستی، قطعا تلاش خواهد کرد که ضربات دیگری به...
حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید
گفت و گوی دیدار با روانشناس و استاد دانشگاه:

حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید

توجه به جنبه‌های سلامت روان مردم پس از جنگ ایران و اسراییل همچنان بهانه گفت و گوی دیدار با متخصصان و روانشناسان است. گفت‌و‌گو با دکتر سید حسین المدنی، روانشناس و استاد دانشگاه را بخوانید.

اختلالات روانی بعد از ابتلا به کرونا را بشناسیم

دکتر محمدرضا فیاضی بردبار، مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق اعلام کمیته تخصصی سلامت روان کووید ۱۹، در ایران ۲۹ درصد بیماران کرونایی دچار اختلالات روانپزشکی می‌شوند.

کد خبر: ۱۱۱۷۰۴
۱۷:۰۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰

اختلالات روانی بعد از ابتلا به کرونا

دیدارنیوز ـ به نقل از روابط عمومی نظام پزشکی مشهد، دکتر محمدرضا فیاضی بردبار، مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه معمولا بیماران ما به خاطر ترس از برچسب خوردن، به طور متوسط هفت سال پس از تجربه نخستین علائم بیماری به روانپزشک مراجعه می‌کنند، اظهار کرد: مراجعه با این فاصله چند ساله هم باعث سخت‌تر شدن روند درمان شده و هم گاهی فرصت طلائی درمان را از روانپزشک سلب می‌کند.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به ایجاد بار بیماری گفت: میزان از کار افتادگی یک بیمار در پی بروز بیماری و در طی سال‌های فعالیت خود پیدا می‌کند به اصطلاح بار بیماری خوانده می‌شود؛ به طور مثال فردی به دنبال سکته قلبی از کار افتاده شده در صورتی این فرد تا سن ۶۰ سالگی قرار بود کار کند و برای جامعه مفید باشد و ۱۰ سال نمی‌تواند کار کند و این بار به جامعه منتقل می‌شود.

وی افزود: آمار نشان می‌دهد که در ایران بیشترین بار بیماری بانوان مربوط به بیماری‌های روانپزشکی و افسردگی که حدود ۱۸ درصد است و در آقایان ۲۸ درصد کل بار بیماری مربوط به تصادف و سوانح، ۱۴ درصد بیماری قلبی و عروقی و ۱۴ درصد سوء مصرف مواد مخدر و اختلالات روانی است.

دکتر فیاضی بردبار ادامه داد: متاسفانه از زمان شیوع بیماری کرونا اختلالات روان‌شناسی ناشی از کرونا مغفول مانده است، بسیار گفته شده است که بعد کرونا جامعه درگیر مشکلات روانپزشکی مردم خواهد بود.

این متخصص بیماری‌های اعصاب و روان گفت: طبق اعلام کمیته تخصصی سلامت روان کووید ۱۹، در ایران ۲۹ درصد افرادی که مبتلا به کرونا می‌شوند دچار اختلالات روانپزشکی هستند؛ یعنی حدودا از هر سه تا چهار بیمار کرونایی، یک نفر مبتلا به اختلالات روانی می‌شود. حتی در برخی از افراد که از گذشته دچار اختلالات روانی بودند نوع بیماری آن‌ها تغییر کرده بود.

وی تصریح کرد: افراد بعد از بهبود بیماری کرونا دچار بی‌حالی، ضعف، بی‌حوصلگی می‌شوند و شدت انرژی آن کاهش می‌یابد؛ افسردگی از عوارض شایع پس از کرونا است که ممکن است ارتباط مستقیم با خود ابتلا به ویروس داشته یا شرایط روحی و روانی ناشی از ابتلا به این افسردگی بیانجامد و یا هر دو عامل موثر باشند.

دکتر فیاضی با بیان اینکه بیماری افسردگی با حس افسردگی متفاوت است، علائم بیماری افسردگی را احساس افسردگی در تمام روز، عدم لذت، تغییر خواب، کم اشتهایی، افکار مداوم در مورد مرگ عنوان کرد.

طبق گفته این استاد دانشگاه برای درمان افسردگی افرادی که مبتلا به کرونا دستورالعملی وجود دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنند دچار افسرگی نمی‌شوند یا شدت آن کم می‌شود.

وی افزود: مواردی مانند استراحت منظم بعد از بیماری، سبک زندگی سالم‌تر، جبران ضعف، بازسازی فکری و مثبت‌نگری، پرهیز از اخبار‌های نامطمئن و خواب مناسب از جمله نکاتی است که بیماران کرونایی پس از بهبود بایدد رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند؛ همچنین اگر علائم در حد اختلال افسرگی است باید درمان اختصاصی و تحت نظر روان‌پزشک باشد، این علائم بعد از بهبود درمان کرونا در افراد خود را نشان می‌دهد و نوع افسردگی و نوع درمان در افراد متفاوت است.

دکتر فیاضی ادامه داد: در دوران شیوع کرونا افراد مبتلا به وسواس دو دسته شدند افرادی که بیماری آن‌ها شدت گرفت و افرادی که به دلیل رعایت اطرافیان خیال ذهنی راحت‌تری تجربه می‌کردند اگر چه رفتار‌های وسواس‌گونه‌شان همچنان ادامه داشت، اما آسودگی خاطر بیشتری را به خاطر رعایت موازین بهداشتی از سوی سایرین تجربه می‌کردند، عده‌ای نیز مشکل اختلالات وسواسی نداشتند و در این دوران دچار حالت‌های وسواس و اضطراب شدند.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به موضع تاب‌آوری نیز پرداخت و گفت: تاب‌آوری یعنی ظرفیت بازگشت از دشواری‌های پایدارو و ادامه دار و حفظ کردن قوام روانی و توانایی در ترمیم روان خود؛ در استرس‌ها و مشکلاتی مانند کرونا که مزمن می‌شوند کسانی می‌توانند سالم بمانند که قدرت تاب‌آوری بالایی دارند، این قدرت تاب‌آوری به عواملی همچون انعطاف‌پذیری، شناخت و بروز هیجانات، افزایش اعتماد به نفس، ارتباطات و توانمندی در برقرای ارتباطات، توانایی حل مسئله و بهره‌جویی از ابزار هنر دارد. این تاب‌آوری جزو خصوصیاتی است که تغییرپذیر است و افراد می‌توانند تاب‌آوری خود را با تمرینات و آموزش‌ها افزایش دهند.

برچسب ها: سلامت روان
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير