تیتر امروز

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...
سازمان‌ها و نهادینه شدن دروغ

سازمان‌ها و نهادینه شدن دروغ

اینکه در جامعه انسانی صداقت و شفافیت چه تاثیراتی در سلامت و آرامش اجتماعی دارد نکته‌ای است که می‌توان اهمیت و اعتبار آنرا در وضعیت مقابل آن یعنی میزان تشویش و تخریب ناشی از دروغ و دروغگویی ارزیابی...

زندگینامه سیدابوالحسن بنی صدر (۱۳۱۲-۱۴۰۰)

سیدابوالحسن بنی صدر در سال ۱۳۱۲ در شهر باغچه کبودرآهنگ در همدان بدنیا آمد. او اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران و اولین نفر در این سمت بود که از سوی مجلس رای عدم کفایت دریافت کرد.

کد خبر: ۱۱۰۹۵۲
۱۵:۱۵ - ۱۷ مهر ۱۴۰۰

زندگینامه بنی صدر

دیدارنیوز ـ سیدابوالحسن بنی صدر زاده دوم فروردین ۱۳۱۲ در همدان سیاست‌مدار و اقتصاددان و نخستین رئیس‌جمهور تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود. وی ریاست شورای انقلاب را نیز برعهده داشت. تا اینکه در ۳۱ خرداد همان سال، با رأی مجلس شورای ملی (در حال حاضر مجلس شورای اسلامی) استیضاح شد و در روز ۱ تیر به‌طور رسمی از مقام خود عزل گردید. او ۱۷ مهر ۱۴۰۰ در ۸۸ سالگی در بیمارستان سالپتریه پاریس درگذشت.


بیشتر بخوانید: انتقاد شهرام ناظری از صدا و سیما


پیشینه

پدرش سید نصرالله بنی‌صدر زاده روستای باغچه، از توابع شهرستان کبودراهنگ و از روحانیون با نفوذ کبودراهنگ و همدان بود. بنی صدر مقطع ابتدایی و راهنمایی را در کبودراهنگ و دیپلم خود را از دبیرستان شریعتی شهر همدان دریافت کرد. او در دانشگاه تهران، در رشته‌های اقتصاد و حقوق اسلامی تحصیل کرد و چهار سال در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی فعالیت نمود وی در سال ۱۳۳۹ با عذرا حسینی ازدواج کرد، که حاصل آن، دو دختر و یک پسر است.

بنی‌صدر نماینده دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه تهران در کنگره جبهه ملی ایران در سال ۱۳۴۱ و مسئول سازمان دانشجویان جبهه ملی در دانشگاه تهران بود. وی رهبری گروهی از دانشجویان مخالف شاه را به‌عهده داشت و دو بار به خاطر فعالیت‌های سیاسی دستگیر و روانه زندان شد. پس از مجروح شدن در قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، او کشور را ترک کرد و عازم فرانسه شد. او از سوربن دکترا گرفت و بعد‌ها در آن به تدریس پرداخت.

شناسنامه سیاسی

نخستین رئیس‌جمهور ایران: ۱۵ بهمن ۱۳۵۸ – ۱ تیر ۱۳۶۰
رئیس شورای انقلاب اسلامی: ۱۸ بهمن ۱۳۵۸ – ۲۰ مرداد ۱۳۵۹
وزیر امور اقتصادی و دارایی: ۲۶ آبان ۱۳۵۸ – ۲۱ بهمن ۱۳۵۸
وزیر امور خارجه: ۲۶ آبان ۱۳۵۸ – ۸ آذر ۱۳۵۸
نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی: ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ – ۲۴ آبان ۱۳۵۸ از حوزه انتخاباتی استان تهران: اکثریت ۱٬۷۵۲٬۸۱۶ (۶۹٫۴٪)
فرمانده نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی