تیتر امروز

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»
در مناظره دیدار اقتصادی مطرح شد:

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»

در مناظره جدید دیدار اقتصادی، مجید شفیع‌پور، مدرس دانشگاه تهران و منتقد ورود LPG به سبد سوخت، و احمدرضا غلامی، نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاز مایع ایران به عنوان موافق و حمید یزدانیان به...
ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود
گفت و گوی دیدار با یک کارشناس حوزه آب:

ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود

شرایط بحرانی آب در کشور دیدارنیوز را برآن داشت تا در سلسله گفت و گوهایی این موضوع مهم را به بحث و بررسی بنشینیم و راهکارهای متخصصان و کارشناسان را مطرح کنیم.
مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلای دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلای دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...

کپک نان و عوارضی که مصرف آن دارد

کارشناسان تغذیه معتقدند یک ماده غذایی کپک زده مانند نان و خشکبار مملو از آفلاتوکسین است. کپک نان توسط مصریان باستان برای درمان مشکلات گوارشی و بیماری‌های معده مورد استفاده قرار می‌گرفت.

کد خبر: ۱۱۰۳۸۸
۱۱:۳۸ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰

عوارض کپک نان

دیدارنیوز ـ همه با دیدن کپک روی نان، فورا آن را دور می‌ریزند. کپک نوعی قارچ است که در محیط اطراف ما وجود دارد. کپک با نشستن روی نان از مواد غذایی موجود در نان مثل نشاسته، قند و املاح مصرف کرده و شروع به رشد و تکثیر می‌کند.

آیا کپک نان با کپک غذا‌های دیگر متفاوت است؟

اولین دانشمندی که مزایای کپک نان را کشف کرد، الکساندر فلمینگ دانشمند اسکاتلندی بود که از طریق مزارع باکتریایی در بریتانیا متوجه شد که باکتری‌های موجود در هوا به دلیل قارچ پنی سیلیم که مسئول ایجاد کپک در غذاهاست، می‌میرند و به دنبال این اتفاق پنی سیلین کشف و کارآمدی خود را برای درمان بیماری‌ها ثابت کرد.

یکی از مزایای کپک نان در نتیجه وجود قارچ پنی سیلیوم این است که از آنتی بیوتیک پنی سیلیوم معروف به پنی سیلین استخراج می‌شود. پنی سیلین کشف شده از کپک نان برای درمان بیماری‌هایی مانند دیفتری و سوزاک و برخی بیماری‌های جنسی مانند سفلیس و نیز برای درمان بیماری ذات الریه و سل و درمان باکتری‌هایی که بر استخوان‌ها و مفاصل تأثیر می‌گذارند مانند گانگرن استفاده می‌شود.

الکساندر فلمینگ کشف کرد که پنی سیلیوم به از بین بردن میکروب‌های اطراف ما در هوا و غذا‌ها کمک می‌کند. فلمینگ می‌خواست با انجام آزمایش بر روی یک قطعه نان کپک زده و قرار دادن آن در یک لوله، این نتیجه را تأیید کند. گفته می‌شود که مصریان باستان از یک تکه نان در اطراف زخم‌ها برای بهبود سریع آن استفاده می‌کردند.

کپک نان توسط مصریان باستان برای درمان مشکلات گوارشی و بیماری‌های معده مورد استفاده قرار می‌گرفت. کپک نان همچنین به درمان عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند، زیرا باکتری‌ها را به طور کامل از بین می‌برد و قارچ کپک پنی سیلیوم وارد صنایع غذایی مانند پنیر راکفورت و پنیر آبی می‌شود. این به این دلیل است که میکروب‌ها را می‌کشد و به پنیر طعم و بو می‌دهد.

یکی از مضرات کپک نان این است که ممکن است حاوی قارچ‌های دیگر باشد. به همین دلیل دستگاه‌هایی در آزمایشگاه‌های پزشکی در دانشگاه‌ها و کالج‌های کشاورزی وجود دارد که قارچ‌ها را تشخیص داده و تعیین می‌کنند که آیا نان دارای میکروب است یا خیر.

منبع: جامعه 24
برچسب ها: سلامتی و تغذیه
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد