تیتر امروز

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد
در گفت‌وگوی دیدار با سفیر پیشین ایران در فرانسه مطرح شد

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد

سفیر پیشین کشورمان در فرانسه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که؛ ایران بعد از جنگ دوازده روزه و جمع‌بندی که از آن داشت، یک فرصت چندماهه دیپلماتیک را از دست داد و این فرصت به این شکل بود...
علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...

زائران اربعین چشمی تست می‌شوند؟

با وجود تاکید و اعلام ستاد اربعین برای گرفتن تست پی‌سی‌آر از زائران اربعین هنگام بازگشت به کشور، اما برخی زائران می‌گویند بدون تست وارد کشور شده‌اند.

کد خبر: ۱۱۰۱۵۶
۱۶:۴۴ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰

زائران اربعین چشمی تست می‌شوند؟

دیدارنیوز: بازگشت زائران اربعین از اوایل این هفته آغاز شده است، بنا بر آخرین اظهارات احمد محمدی‌فر ـ دبیر ستاد مرکزی اربعین ـ تا پیش از روز پنجشنبه هشتم مهرماه، ۲۸ هزار زائر از مرز شلمچه وارد کشور شده‌اند و تا کنون گزارشی از بروز بیماری کووید در بین زائران وجود نداشته است.
درحال حاضر بازگشت زائران اربعین علاوه‌بر مرزهای هوایی از مرزهای زمینی شلمچه و مهران درحال انجام است و پرس‌وجوی ایسنا از زائرانی که در این مدت از این دو مرز زمینی وارد کشور شده‌اند، حاکی از این است که برخی از زائران در گذر از گیت‌های مرزی و ورود به خاک ایران، برای تشخیص کرونا تست نشده‌اند.
تعدادی از زائران که از مرز شلمچه وارد خاک ایران شده‌اند، با اشاره به خلوتی و تردد آسان، بدون معطلی و مشکل از این مرز، درباره گرفتن تست پی‌سی‌آر از زائران، با توجه به تجربه و مشاهدات خود به ایسنا گفتند: افرادی در مرز مستقر بودند که از زائران درباره علائم کرونا سؤال می‌کردند، اما زمانی که ما از مرز عبور کردیم تستی از ما و دیگر زائران گرفته نشد و همین که پاسخ دادیم علائمی نداریم دیگر کاری نداشتند.
با این وجود، دبیر ستاد مرکزی اربعین به تازگی گفته که با هماهنگی صورت‌گرفته در مرزهای مهران، شلمچه و چزابه، خدمات درمانی و تغذیه مستقر است و زائران پس از ورود به کشور آزمایش کرونا خواهند داد، به طوری که تست رپید (سریع) از زوار اربعین اخذ خواهد شد. نکته قابل توجه این است که تا این لحظه از سوی وزارت بهداشت و هلال احمر گزارشی از بروز بیماری کرونا در بین زائران اربعین نداشته‌ایم.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم که چهارشنبه، هفتم مهرماه از پایش سلامت بیش از ۳۷۰۰ نفر از مسافران ورودی به کشور از نظر ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت قبل از آن، خبر داده بود، درباره تمهیدات لازم برای بازگشت زائران اربعین گفته است: جمیت هلال احمر در این خصوص آمادگی لازم را دارد و تهمیدات ویژه درباره این امر اتخاذ شده است. جمعیت هلال احمر که پایش مسافران ورودی بیشتر در مرزهای هوایی را انجام می‌دهد تا کنون گزارشی از وضعیت ارزیابی مسافران اربعین ارائه نکرده است.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت و مدیر عملیات پزشکی جمعیت هلال احمر نیز در اظهارنظری که همزمان با اربعین در پنجم مهرماه رسانه‌ای شد، درحالی که بازگشت گروهی از زائران به کشور چند روز قبل از آن آغاز شده بود، گفته است: باتوجه به هماهنگی‌های انجام‌شده و مصوبه ستاد مرکزی اربعین، بررسی و غربالگری هنگام بازگشت زائران بر عهده کمیته بهداشت و درمان و وزارت بهداشت است که باتوجه به پروتکل‌هایی که وجود دارد، اقدام می‌کنند، اما فعلا دستورالعمل خاص و ویژه‌ای از سوی وزارت بهداشت برای ورود ابلاغ نشده است.
مدیرکل ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای هم درحالی که روند بازگشت زائران به کشور شدت گرفته، ضمن اعلام خبر بازگشایی مرز شلمچه و احتمالا مرز چزابه، تازه گفته است: بر اساس پروتکل‌های ابلاغ‌شده همه زائرانی که از مرزهای زمینی به کشور برمی‌گردند غربالگری شده و اگر علائمی داشته باشند آن‌ها را از بقیه جدا می‌کنیم و برای بستری شدن آن‌ها در بیمارستان یا قرنطینه آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود، اما درصددیم تا از آن‌ها تست رپید یا تست PCR گرفته شود و باید دید حجم و فراوانی زائران در بازگشت از مرزهای زمینی تا چه اندازه است.
پیش از آغاز پیاده‌روی اربعین و اعزام گسترده زائران ایرانی، رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ در یک برنامه تلویزیونی گفته بود: به منظور افزایش سرعت در انتقال زائران، به جای تست پی‌سی‌آر، از زائران تست چشمی به‌عمل خواهد آمد. این اظهارات با واکنش صریح برخی نمایندگان مجلس مواجه شد و رییس سازمان حج و زیارت هم که مسؤولیت کمیته اعزام اربعین را به عهده دارد تاکید کرد که از زائران در برگشت، تست رایگان کووید گرفته می‌شود.
اکنون نیز به نظر می‌رسد با وجود وعده‌ها و تاکیدهای مکرر برای گرفتن تست کرونا هنگام برگشت زائران به کشور، در اظهارات و برنامه‌های دستگاه‌های مرتبط همانند زمان رفت زائران، تناقض و ناهماهنگی‌هایی وجود دارد.
بنا بر آخرین آمار سازمان حج و زیارت امسال نزدیک به ۸۰ هزار نفر از ایران در مراسم اربعین شرکت داشتند، هرچند برخی مقامات تعداد بیشتری را اعلام کرده‌اند. منابع عراقی نیز از حضور حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در مراسم اربعین امسال خبر داده‌اند.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
پرطرفدارترین ها