تیتر امروز

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست
در گفت‌و‌گوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در دفتر سازمان ملل در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست

ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نبوده و بیشتر به دنبال این است که با بکارگیری یک سری مکانیزم‌ها، اقدامات و راه‌حل‌های کم‌هزینه و حملات نقطه‌ای و محدود-بدون درگیر کردن سربازان آمریکایی-حاکمیت...
اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.

دولت جدید ائتلافی در آلمان؛ «چراغ راهنمایی» یا «جامائیکا»!

برای تشکیل دولت جدید در آلمان اولاف شولتز رهبر حزب سوسیال دموکرات که بیشترین آرا را کسب کرده است باید با دو حزب سبزها و دموکرات آزاد ائتلاف کند. ائتلافی موسوم به «چراغ راهنمایی». اگر او ناکام شود آنگاه آرمین لاشت رهبر حزب دموکرات مسیحی این کار را خواهد کرد و ائتلاف «جامائیکا» تشکیل می‌شود.

کد خبر: ۱۰۹۹۴۴
۱۳:۴۹ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

ائتلاف تشکیل دولت در آلمان

دیدارنیوز: حال که کارت‌های بازی انتخابات میان نامزد‌های انتخابات آلمان پخش شده و سهم هر حزب مشخص شده، تردیدی نیست که در بازی سیاست آلمان همچنان ائتلاف‌ها حرف اول را خواهند زد. مسئله این است که کدام ائتلاف سر می‌گیرد؟

احتمال ائتلاف دو حزب عمده یعنی سوسیال دموکرات‌ها و دموکرات مسیحی‌ها منتفی نیست، اما ضعیف است. اما دو احتمال بیش از باقی مطرح است؛ یا اولاف شولتز نامزد اول سوسیال دموکرات‌ها ائتلافی را با سبز‌ها و حزب دموکرات آزاد تشکیل می‌دهد یا رقیب او آرمین لاشت از حزب دموکرات مسیحی همین کار را می‌کند. با توجه به رنگ سازمانی احزاب، ائتلاف اول را ائتلاف «چراغ راهنمایی» و ائتلاف دوم را «جامائیکا» نامیده‌اند.

در کنار دو حزب عمدهٔ صاحب آرا، دو حزب نقشی کلیدی و سرنوشت‌ساز در تشکیل دولت آینده دارند؛ «حزب سبزها» و «حزب دموکرات آزاد آلمان»، و کارشناسان از خود می‌پرسند آیا این دو حزب آنقدر نقاط مشترک دارند که حکومت را قسمت کنند؟

نقطه اشتراک عمده این دو حزب خواستگاه رأی‌دهندگان‌شان است که عمدتاً جوانان شهرنشین و تحصیل‌کرده اند، اما نقطه افتراق آن‌ها سیاست‌های اقتصادی و نیز بحران تغییرات آب‌وهوایی است. هم‌وغم سبز‌ها مهار سریع پیامد‌های تغییرات اقلیمی است، اما حزب دموکرات آزاد، که گاهی آن را «حزب پورشه‌سواران» می‌خوانند دغدغهٔ چندانی در این زمینه ندارد.

از طرف دیگر سبز‌ها به تغییرات دولتی اعتقاد دارند، اما سران حزب دموکرات آزاد گفته‌اند مداخله‌های دولت باید محدود شود و افزایش مالیات‌ها یا افزایش بدهی‌های دولتی، در هر مذاکره بر سر ائتلاف «خط قرمز» آن‌ها خواهد بود. هرچند بیانیه‌های اخیر سبز‌ها خبر از آن می‌دهد که آن‌ها ممکن است در این زمینه سر سازگاری داشته باشند.

از یک سو ممکن است اختلاف‌نظر‌های دو رهبر کنونی سبز‌ها یعنی آنالنا بائربوک و رابرت هابک (که به نفع بائربوک کنار کشید)، هنگام ائتلاف رو شود و از سوی دیگر کریستین لیندنر، رهبر حزب دموکرات آزاد آلمان خواستار آن شده است که سران سبز‌ها و حزب خودش پیش از ائتلاف با هر حزب عمده‌ای نخست با هم گفتگو کنند.

هرچند آلمان پس از جنگ را همواره دولت‌های ائتلافی اداره کرده‌اند، اما «ائتلافی سه‌جانبه» در تشکیل دولت بسیار نادر بوده و تنها در آغاز دوران جمهوری آلمان شکل گرفته است. بسیاری به‌خاطر دشواری همین مسیر معتقدند که بعید است تا پیش از کریسمس دولتی تازه در آلمان تشکیل شود.

برچسب ها: آلمان
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
پرطرفدارترین ها