تیتر امروز

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...
حمله ایران به اسرائیل/ خبرنگار الجزیره: ایرانی‌ها نگران اقتصاد هستند، نه اسرائیل/ افزایش گشت‌زنی جنگنده‌های اردنی
انتقام پس از حمله تروریستی به کنسولگری (این گزارش بروزرسانی می‌شود)

حمله ایران به اسرائیل/ خبرنگار الجزیره: ایرانی‌ها نگران اقتصاد هستند، نه اسرائیل/ افزایش گشت‌زنی جنگنده‌های اردنی

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
گفتمان نظام سلطه جهانی؛ پاسخ بیژن عبدالکریمی به محمدحسن علایی (قسمت چهارم و پایانی)
مناظره متنی محمدحسن علایی، جامعه‌شناس با بیژن عبدالکریمی، استاد دانشگاه

گفتمان نظام سلطه جهانی؛ پاسخ بیژن عبدالکریمی به محمدحسن علایی (قسمت چهارم و پایانی)

در ادامه مناظره متنی محمدحسن علایی، جامعه‌شناس با بیژن عبدالکریمی، استاد دانشگاه درباره «گفتمان نظام سلطه جهانی» که سه قسمت قبلی را در دیدارنیوز خواندید، در قسمت چهارم و پایانی می‌توانید پاسخ...

دلایل حساسیت پاییزی و راهکار‌های درمان آن

ماده آلرژن‌ها (موادی که باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شوند) بسیار متنوع بوده و بیشتر در فصل بهار دیده می‌شوند. با این حال، وجود آلرژن‌ها تنها به بهار محدود نمی‌شوند و ممکن است پاییز حملات آلرژی را شدیدتر از بهار یا تابستان کند.

کد خبر: ۱۰۹۵۴۲
۰۹:۴۲ - ۰۲ مهر ۱۴۰۰

 

دلایل حساسیت پاییزی و راهکار‌های درمان آن

دیدارنیوز: سردترین ماه‌های سال با عدم تهویه در خانه‌ها همراه است. همین موضوع باعث می‌شود تا کنه‌های گرد و غبار و کپک‌ها تکثیر شوند و مشکلات آلرژی به وجود آیند. بااین حال باید برخی از جنبه‌هایی را که در مورد اینکه چرا حملات شدید آلرژی در پاییز اتفاق می‌افتد، بررسی کرد.

آلرژی، یک نوع حساسیت است که به واسطه آن بدن (به ویژه سیستم ایمنی) بیش از حد به وجود یک ماده واکنش نشان می‌دهد؛ که ممکن است برای بدن خطرناک یا مضر باشد. به این علت که آلرژی‌ها ممکن است تا مدت‌ها در بدن فرد باقی بمانند و پس از به پایان رسیدن فصل هم واکنش نشان دهند.

ماده آلرژن‌ها (موادی که باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شوند) بسیار متنوع بوده و بیشتر در فصل بهار دیده می‌شوند. با این حال، وجود آلرژن‌ها تنها به بهار محدود نمی‌شوند و ممکن است پاییز حملات آلرژی را شدیدتر از بهار یا تابستان کند.

یکی از مهمترین جنبه‌هایی که بر حساسیت‌های پاییزی تأثیر می‌گذارد این است که بعد از بهار تابستان فرا می‌رسد و مهلت تاثیرگذاری برای آلرژی در این ماه بسیار کم است.

از آنجا که با افزایش دما بسیاری از عوامل حساسیت زا ناپدید می‌شوند یا منفی می‌شوند، (رطوبت از تعلیق گرده جلوگیری می‌کند و درجه حرارت بالا از انتشار کنه‌ها در محیط‌های خشک‌تر جلوگیری می‌کند.) بنابراین، زمان مفیدی برای کاهش علائم آلرژی است.

درحالی که برای پاییز اینگونه نیست و کاهش دمای هوا در این فصل باعث ایجاد حساسیت می‌شود.

شایع‌ترین انواع آلرژی در پاییز

براساس گفته‌های محققان آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا (AAAAI)، سیستم ایمنی بدن ما در واکنش به مواد حساسیت زا، ماده‌ای شیمیایی به نام هیستامین را آزاد می‌کند. با آزاد شدن هیستامین علائم حساسیت در بدن آشکار می‌شوند.

تحریک بینی و چشم از جمله علائم حساسیت است، گاهی حساسیت در مبتلایان آسم سبب حمله‌ی آسم می‌شود، این مورد خطرناک است و با عنوان آسم آلرژیک شناخته می‌شود.

آلرژیک: این نوع آلرژی که شایع‌ترین نوع آسم است، می‌تواند توسط عوامل حساسیت زا مانند کنه‌ها، گرده، اپیتلیوم حیوانات، قارچ‌ها یا غذا ایجاد شود.

رینیت آلرژیک: واکنش غشای مخاطی بینی پس از قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیت زا مانند گرد و غبار یا گرده ایجاد می‌شود، گاهی اوقات هم ممکن است با علائم آسم همراه باشد.

آلرژی به حیوانات خانگی: حساسیت به حیوانات خانگی در اثر قرارگرفتن در معرض پوسته‌های مرده‌ای (پرز) است که از بدن حیوانات بر روی زمین می‌افتد. تمام حیوانات مودار می‌توانند منبع آلرژی باشند، اما حساسیت آن اکثراً به گربه و سگ مربوط می‌شود.

 

چگونه از بروز آلرژی جلوگیری کنیم؟

خانه را تهویه کنید: مهم است که هر روز صبح خانه را تهویه کنید تا از رطوبت و کپک جلوگیری شود

فیلتر‌های گرمایش و تهویه مطبوع را تغییر دهید: مهم است که هر از گاهی آن‌ها را عوض کنید، زیرا گرده و کنه‌ها جمع می‌شوند.

در اتاق خواب خود از دستگاه رطوبت‌گیر استفاده کنید.

دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید: به دلیل اینکه گرده‌ها و آلرژن‌ها در همه جا وجود دارد، پس بهترین کار این است که دستان خود را برای جلوگیری از انتشار این آلرژن‌ها مرتب شست.

ملافه و فرش را به طور مکرر بشویید: توصیه می‌شود ملافه و بالش‌ها را به طور مکرر بشویید تا از تجمع کنه‌های گرد و غبار جلوگیری شود.

گرچه کنه‌های گرد و غبار در ماه‌های مرطوب تابستان رایج هستند، اما ممکن است اولین بار که در فصل پاییز وسیله گرمایشی را روشن می‌کنید وارد هوا شوند.

همچنین اگر می‌دانید که به گرده حساسیت دارید، مناسب است از مناطق دارای درختان برگ‌ریز که گرده افشانی آن‌ها در پاییز انجام می‌شود خودداری کنید.

گرده گل هم یکی از مواردی است که در پاییز بیشترین حساسیت را ایجاد می‌کند.

گیاه ابروسیا یا آمبروزیا (کهنه‌واش) متعلق به تیره کاسنی، بعنوان بزرگترین محرک آلرژی در فصل پاییز شناخته می‌شود.

معمولا گرده افشانی این گیاه از شب‌های خنک و روز‌های گرم مرداد ماه آغاز می‌شود، برخی اوقات هم این گرده افشانی تا شهریور و مهرماه هم ادامه دارد.

طبق گفته محققان، حدود ۷۵ درصد از افرادی که به گیاهان بهاره حساسیت دارند به این گیاه نیز واکنش نشان می‌دهند.

آن‌ها معتقدند که حتی اگر این گیاه در محل زندگی فرد وجود نداشته باشد، گرده‌های این گیاه می‌تواند از طریق وزش باد صد‌ها کیلومتر جابجا شود.

حتی افرادی که به گیاه ابروسیا حساسیت دارند، ممکن است مصرف برخی میوه‌ها و سبزیجات نظیر موز، خربزه و کدو سبز نیز علائم آلرژیک را در بدن آن‌ها ایجاد کند.

کپک یکی دیگر از عوامل مهم حساسیت‌زا در فاصل پاییز است. بااینکه کپک بیشتر در مناطق مرطوب خانه همچون زیر زمین یا حمام رشد می‌کند، اما شرایط برای رشد کپک در نقاط مرطوب در فضا‌های باز و بیرون از خانه هم فراهم است.

البته با بازگشایی مدارس خطر آلرژی و ایجاد حساسیت برای کودکان بیشتر می‌شود، چراکه مدرسه یکی از مکان‌ها شایع تجمع کپک و کنه گرد و غبار است.


علائم حساسیت پاییزی

آبریزش بینی

 آبریزش چشم

عطسه

سرفه

خارش چشم و بینی

بروز حلقه‌های تیره رنگ زیر چشم

مشکلات به وجود آمده در ریه مثل آسم

خارش دهان و پشت گلو

جوش زدن در قسمت شکم

اسهال

در موارد شدید‌تر آنافیلاکسی

کهیر‌های پوستی

پوست بیش از حد خشک

خارش

اگزما
منبع: فرادید
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی